registracija avtodoma?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
s fotrom ga bova kupla skupaj. na koga naj bo pisan? obema je vseeno, jaz mam nase dva osebna avtomobila, foter enega nase, moji otroci so iz vrtca, otroških dodatkov nimam, oziroma jih družina dobi le redko. večino ga bo uporabljal on, nekajkrat na leto tudi jaz ... bonuse imava oba vse možne.
kako ga skladiščit čez zimo? nadstrešek imamo, odklopil bom akumulator, ampak kako je z gumami, da ne bi postale jajčaste ...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Zakaj ga nebi koristil še pozimi? Ne smučate? Nočete na morje se mal martinčkat na soncu?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
oče ne smuča več, sam pa živim pod Pohorjem. pozimi imam med vikendi več dela in posledično zelo omejen prosti čas, otroka pa sta med tednom v šoli. skoraj zagotovo ga pozimi ne bomo uporabljali ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Vprašaš na zavarovalnico, kdo lahko dobi bolj ugodno zavarovalno polico.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik markoman pravi:
s fotrom ga bova kupla skupaj. na koga naj bo pisan? obema je vseeno, jaz mam nase dva osebna avtomobila, foter enega nase, moji otroci so iz vrtca, otroških dodatkov nimam, oziroma jih družina dobi le redko. večino ga bo uporabljal on, nekajkrat na leto tudi jaz ... bonuse imava oba vse možne.
kako ga skladiščit čez zimo? nadstrešek imamo, odklopil bom akumulator, ampak kako je z gumami, da ne bi postale jajčaste ...

To z jajčastimi gumami je mit in nič drugega. Malo pritisk edino ven spustiš in to je to. Pod nadstreškom in odklop akuja bo ok, samo prej ga nafilaj do daske, tako bo zimo brezhibno preživel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

To z jajčastimi gumami je mit in nič drugega. Malo pritisk edino ven spustiš in to je to. Pod nadstreškom in odklop akuja bo ok, samo prej ga nafilaj do daske, tako bo zimo brezhibno preživel.
Zakaj bi pa pritisk ven spuščal, saj normalen tlak ne more škoditi gumi? Moj avto 95% časa stoji pri miru, pa mu vedno enak tlak ne škodi, vsaj da bi jaz opazil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
gume rukneš na 3bare plus in jih pokriješ. pomladi pa zrak ven spustiš. Eni še auspuhe pokrijejo-zadelajo, da naj neb zrak krožil po motorju?!?

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Vprašaš na zavarovalnico, kdo lahko dobi bolj ugodno zavarovalno polico.
V tem primeru bi jaz raje vprašal na zavarovalnice, kdo lahko da bolj ugodno ponudbo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Zakaj bi pa pritisk ven spuščal, saj normalen tlak ne more škoditi gumi? Moj avto 95% časa stoji pri miru, pa mu vedno enak tlak ne škodi, vsaj da bi jaz opazil.

Samo posredujem navodila za zimo iz manuala, nič drugega....

Tako da brez nervoze.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
gume rukneš na 3bare plus in jih pokriješ. pomladi pa zrak ven spustiš. Eni še auspuhe pokrijejo-zadelajo, da naj neb zrak krožil po motorju?!?

Gume za avtodome novejšega letnika se pumpajo na 5,5 bara! Če bo res stal celo zimo pri miru, ga dvigni na "klocne" in gume na 4 bare. Pa na štrom ga priklopi in mirna bosna. Če odklopiš aku, ga daj ven in "na toplo" pa vsak mesec malo dopolni ni pa nobene potrebe za to, če je skoz na štromu.
Dobro preračunaj ali se ti splača zajebavat z odjavo iz prometa in potem stroški nove prijave. Kasko lahko itak vedno odjaviš, čeprav kje pa piše, da ti glih nepremičnine ne bo kdo "kamenjal".

Jajčaste gume niso mit, je pa res, da se oblika "povrne" po par 10 km v skoraj normalno.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Če avtodom ni v uporabi celo leto je nakup malo vprašljiv, no vse je odvisno od tega kakšno ponudbo imaš.

Imaš AD že izbran in je samo lastništvo dilema ali še iščeš?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
avtodom izbran, če bo dober, ga vzamem. nakup ni vprašljiv, je želja že tri leta, delile si ga bodo vsaj tri družine (oče, jaz s svojo in sestra s svojo). ne gre za to, da se ti nakup povrne, zaenkrat si ga lahko privoščimo. sem pa letos en avtodom najel in ga predčasno vrnil, ker to, kaj se renta, je pa katastrofa. tudi zato raje svojega, ko veš, kaj imaš in na čem spiš ...
imam dobre izkušnje, saj sem imel šest let rabljeno prikolico, ki je bila v izvrstnem stanju in je takšna letos tudi šla od mene naprej ...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Aja še osnovno vprašanje - pišite ga na tistega ki ga bo največ vozil, oz. dobi največjo boniteto na zavarovalnici. Vožnja po EU in bližnjem Balkanu ni problem, za drugam priporočam AMZS dovoljenje za vožnjo če niste vsi na istem naslovu doma - sicer nimam pojma, ampak recimo bosanski pa turški policaji tako radi vidijo tisto brezvredno, pa drago rumeno kartonsko dovoljenje, ki pa žal velja le eno leto.
Lahko pa jim tudi sam napišeš pooblastilo v recimo SLO, ANG, DEU pa overiš za par centov na UE.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Glede registracije: povprašaj na zavarovalnici ali pa na kakšni od firm ki opravaljajo tehnične, če se avtodom tudi (lahko) obravnava kot "sezonsko vozilo", kjer lahko zavarovanj/cestnino plačaš poljubno recimo od aprila do oktobra. V času mirovanja ni treba nič odjavljat niti vračat tablic ali karkoli podobnega. Tako delam sam s kamp prikolo, ker mi ni smiselno plačevat v zimskem času, če prikola miruje. Skratka, preveri če je za AD možna enaka varianta.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.566
113
V španoviji še pes crkne. Pazi na medgeneracijski konflikt!
V ačetku boš AD začel uporabljat vedno pogostej. Brez veze odjava. Tudi pozimi bo možnost, da se zapelješ v mrzlem in suhem vremenu naokoli. Vsaj vidiš, kako je AD za pozimi. Pa da avto - motor - mal laufa. Greš pač v ŠPAR, ker imata Hofer in Lidl višinsko rampo.
Torej prvi 2 leti nič. Potem pa kalkulator.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Hofer ma 3m višinsko rampo, z normalnim AD prideš spodaj
wink-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
tudi na španovijo smo pripravljeni. oče penzionist koristi AD, ko je fraj, jaz ga koristim, ko hočem, sestra takrat, ko kaj ostane :) če se znajo ljudje pogovarjat, se da vse zmenit.
pisan bo verjetno name, ker mi je agent že pripravil ugodno ponudbo ...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Kdo plača morebitno okvaro? Tisti ki ga tisti trenutek uporablja ali se strošek vedno deli na tri? Ne vem kako boste sfural poletje. Vsi bi šli na dopust takrat ko je lepo vreme, samo to ne gre. Prvo leto se boste skregali.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Ne sodi drugih po sebi
wink-1.gif

Mi smo si ga letos tudi delili za dopust pa ni bilo nobenega kreganja.