Registracija avta LJ - NM Trebnje tablica?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Kolega danes kupi avto in bi imel na avtu NM tablico s Trebanjskim grbom. Kje v Lj bi se dalo to dobit? Vem za AMZS, LPP, Interservice...?

Oz ali je kaka varianta, da avto registrira kako drugače?

hvala

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mogoče se pa da naročit, če greš kakšen dan prej vprašat? Jaz sem v Trebnjem dobil b.p. tablico z novomeškim grbom, pa nisem prej nič posebej povedal. Če ne pa naj se zapelje v Trebnje, ura cajta pa par € goriva...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Če je trebanjec povsod, če ni trebanjec v trebnjem, drugje pa malo verjetno, odvisno koliko komplicirajo. Na Interservisu mu jih ne bodo dali (lani sem tam hotel KP tablice, pa je rekla da tega ne smejo več početi, če nimaš tam stalnega prebivališča). Čez 14 dni je pa kolega v Kranju dobil KP brez težav (pa nima veze s Koprom).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
JE brez avta, danes ga dvigne in se ne more peljat domov.

Je trebanjec, ima tam stalno bivališče, če avto bo kupil v Lj. Danes je z vlakom
smile-1.gif

NM tablice dobi BP v Lj, problem je potem le še grb. Verjetno ga bo probal dobit, pa bo kar prelimal?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
A ni tako, da grb lahko posebej kupiš? Ne rabiš zarad tega novih tablic naročat.
Nekje v LJ vzameš NM tablice ne glede na grb in potem posebej kupiš Trebanjski grb

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Tole glede stalnega prebivališča ne vem, če drži. Sem lani jeseni registriral avto v Grosupljem, stalno prebivališče imam prijavljeno v KP, dobil pa sem brez problema tablice LJ z grbom MOL.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Da se kupiti samo grb, mislim da stane 2EUR, kar se tiče tablic niso pogojene s stalnim prebivališčem.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Stalno prebivališče že lep čas ni pogojeno s tabliacmi.... Lahko registriraš avto kjer hočeš...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ni finta v registriraš kjer hočeš, ampak v tem, da želiš v LJ dobit NM tablico. Včasih je bilo to pogojeno z stalnim prebivališčem, zdaj pa ni več. Je pa res, da se ponavadi pri grbih ne da zmišljevat.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Ni finta v registriraš kjer hočeš, ampak v tem, da želiš v LJ dobit NM tablico. Včasih je bilo to pogojeno z stalnim prebivališčem, zdaj pa ni več. Je pa res, da se ponavadi pri grbih ne da zmišljevat.

Najbrž boš v NM težje dobil tabilce za KP, kot pa v KP. To je po mojem jasno? Najlažje dobiš željeno tablico v tisti občini katero že pač hočeš imet.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
kok komplicirate folk.

pokličete par ue za reg. vozil in vprašate.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Tole glede stalnega prebivališča ne vem, če drži. Sem lani jeseni registriral avto v Grosupljem, stalno prebivališče imam prijavljeno v KP, dobil pa sem brez problema tablice LJ z grbom MOL.

Po spremembi zakona je veljalo da se da povsod dobiti katerekoli tablice. In ni bilo problema če je kranjčan v kranju želel postojna tablice (če so jih imeli na zalogi). Potem pa so začeli nekateri komplicirat, baje so dobili navodila od nevemkaterega ministrstva/urada da se lahko izda tablice samo za kraj stalnega bivališča ali kraj urada ki izdaja tablice. Se pravi kot kranjčan v ljubljani lahko dobim tablice KR ali LJ, ne pa NM, GO, KP.....Tako mi je razložila v LJ na Interservisu. Ampak očitno se tega ne držijo vsi zato je ponekod še vedno možno dobiti tablice kot si jih izmisliš (če so na zalogi, oziroma če jih ni zmanjkalo).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Naj vzame tablice NM z novomeškim grbom, potem pa naj v trebnem v času uradnih ur s tablicami gre na UE, kjer mu bodo zamenjali in prodali trebanjske grbe. Samo grba baje ne sme prodati, ti ga mora tam na tablico nalepiti. Lahko pa isto preveri pri Pan-Jan, ki opravlja TP in registracije.

Podobno me čaka nza mamo, zato poročaj če je res tako!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Naj vzame tablice NM z novomeškim grbom, potem pa naj v trebnem v času uradnih ur s tablicami gre na UE, kjer mu bodo zamenjali in prodali trebanjske grbe. Samo grba baje ne sme prodati, ti ga mora tam na tablico nalepiti. Lahko pa isto preveri pri Pan-Jan, ki opravlja TP in registracije.

Podobno me čaka nza mamo, zato poročaj če je res tako!

Predelava tablic je kazniva. Na registrske tablice se ne sme nič lepiti. Če te ustavi "pedanten" policaj in ugotovi, da si predelal (nalepil novi grb) tablice plačaš kazen.

Se je že zgodilo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nope. Meni se je na prvih SLO tablicah z novomeškim grbom zaželelo trebanjski grb. Ker sem bil takrat še trebanjec, sem šel na UE, oddelek za registracijo, prinesel tablice in mi je referentka odstranila stare grbe in nalepila trebanjske grbe. Plačal sem 200 SIT takrat.
Če je grb uradno izdan (v evidenci), potem ni problem. Policaj nima kaj težiti. V uradni evidenci reg. tablic ni zabeleženo kateri grb je na registraciji.

To kar pa ti omenjaš pa je lepljenje neobstoječih grbov, recimo občine Vodice na LJ table.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

Po spremembi zakona je veljalo da se da povsod dobiti katerekoli tablice. In ni bilo problema če je kranjčan v kranju želel postojna tablice (če so jih imeli na zalogi). Potem pa so začeli nekateri komplicirat, baje so dobili navodila od nevemkaterega ministrstva/urada da se lahko izda tablice samo za kraj stalnega bivališča ali kraj urada ki izdaja tablice. Se pravi kot kranjčan v ljubljani lahko dobim tablice KR ali LJ, ne pa NM, GO, KP.....Tako mi je razložila v LJ na Interservisu. Ampak očitno se tega ne držijo vsi zato je ponekod še vedno možno dobiti tablice kot si jih izmisliš (če so na zalogi, oziroma če jih ni zmanjkalo).
Kje& kako bi se dalo tale baje preveriti ?