Recesija in mobiteli

durhmarsh

Pripravnik
22. feb 2009
40
0
6
Zanima me če kaj več varčujete ob nakupu telefona?

ali neglede na recesijo nakupujete drage telefone...

Se kej pozna prodaja na spletu bolha pa te strani...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Telefon je pripomocek, katerih normalni ljudje ne kupujejo zato, ker je ali ni recesije, ampak zato, ker jih potrebujejo. Ce ga potrebujejo in si ga lahko privoscijo, ga kupijo tudi zdaj, ko je "recesija". Ce ga ne potrebujejo, ga ne kupijo. Iz drugih razlogov jih kupujejo ljudje, ki so drugje malce prikrajsani, pa rabijo (vsaj v svoji glavi primerno) kompenzacijo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Maš res. Kdo pa te od vas čuti recesijo, dajte dvignit roke, res me zanima.

Sem v poslu ki bi ga recesija najprej prizadela, pa so številke januar-februar enake kot leta povprej, tak da,...

Pa nebomo tu smetli kako je recesija umetn plod komericalne in ekonomske svetovne politike.

Skratka tisti ki je dal pred pol leta za mobitel 1000€, jih bo dal tut danes.

promonte

Pripravnik
19. nov 2007
58
0
6
Če si mislil kot posel gostilno, se mi zdi da si enkrat pisal da maš lokal, potem se ti zna v recesiji promet še povečat. Psiha ljudi je pač taka, da večja kot je kriza bol ga pijejo.
nahrung002.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik promonte pravi:
Če si mislil kot posel gostilno, se mi zdi da si enkrat pisal da maš lokal, potem se ti zna v recesiji promet še povečat. Psiha ljudi je pač taka, da večja kot je kriza bol ga pijejo.
nahrung002.gif

Razlagaš si dobro, ampak pol bi blo vedno tak ko je "pozen" datum
smile-1.gif
Pa ni, številke ostajajo enake, ko delim z dnevi in
si naredim močno matematiko, hodijo razlike po par evrov na dan. (jemljem povprečja žaslužek / x dni)

Pa tut ti lokalni mobitel mojstri ne jočejo pretirano, kirim laufa laufa, če maš močno lokacijo je to to,...

durhmarsh

Pripravnik
22. feb 2009
40
0
6
jst ne čutim recesijo...isto hodim v trgovino...nimamo doma nekaj veliko...oče mama povprečna plača...tak da nevem no...sem kupu zdej nokio E71 pa mi ni bilo žal dat.....pač rabem telefon...

in tut kupujejo telefone kr dost

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Maš res. Kdo pa te od vas čuti recesijo, dajte dvignit roke, res me zanima.

Sem v poslu ki bi ga recesija najprej prizadela, pa so številke januar-februar enake kot leta povprej, tak da,...

Pa nebomo tu smetli kako je recesija umetn plod komericalne in ekonomske svetovne politike.

Skratka tisti ki je dal pred pol leta za mobitel 1000€, jih bo dal tut danes.
če imaš gostilno, pa res nisi v poslu, ki bi ga recesija najprej prizadela..v nekaterih poslih se ta recesija dejansko zelo pozna. naprimer od tete fant ima avtoprevozništvo in tovornjaki stojijo, saj nimajo naročil. moral je odpustiti tudi nekaj šoferjev. enaka zgodba je tudi pri bratrancu od kolega, ki ima prav tako avtoprevozništvo.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
V tem primeru bi moral poskrbeti za naročila...
Posel sam ga ne bo našel... ampak mora on najti njega...

Mislim, da tisti, ki potrebuje mobilni aparat ( ali osnovnega ali super duper mobilca ) ga bo tudi kupil...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:

Mislim, da tisti, ki potrebuje mobilni aparat ( ali osnovnega ali super duper mobilca ) ga bo tudi kupil...

Rabi ga v osnovi noben, ker je večina močnih nokij (recimo N95 ; ne 8gb) popolnoma dovolj. Kdo rabi več, rabi laptop.

Sicer pa je pri mobitelih isto kot pri avtih, nihče ne rabi zlate motorole v kačo oblečene, pa jih ljudje kupujejo; podpiram - zakaj pa ne
če imajo denar,... Tut sam bi mel mobitel za 5 jurjev, če bi kasa to dopuščala,...