Recept za Ramsteak

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ima kdo kak dober recept? Način priprave? Nasvet?

V gostilni so mi super, doma ga pa še nisem delal.
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tnx. Sem gledal recepte, pa je tega malo morje.
smile-1.gif
Zato sem spraševal za kakega dobrega preverjenega..., pa kaj je treba pazit.

Rad bi da je zunaj zapečen, znotraj mehak.
grin1.gif
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne pozabi na kvalitetno meso.

Če dobiš kravco iz J Amerike si sploh na konju
smile-1.gif
 

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Ja slovenska je pa 40.... Drugače pa veliko časa marinirat, pa 3 minutke na vsako stran popečt in to je to.... Je pa blo prejšni mesec v Mens Health al FHM (ne vem več kaj berem sploh) napisano kako se pravilno dela., koliko časa, kdaj je fajn pečen, srednje....
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Ja slovenska je pa 40.... Drugače pa veliko časa marinirat, pa 3 minutke na vsako stran popečt in to je to.... Je pa blo prejšni mesec v Mens Health al FHM (ne vem več kaj berem sploh) napisano kako se pravilno dela., koliko časa, kdaj je fajn pečen, srednje....

navadnega ramsteka ne rabiš lih marinirat... fajn solit in poprat po pečenju in je to to
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ne vem sicer, kako je pri tvojmu lokalnemu mesarju, ampak moj ima rostbeef uležan, vakumsko ga pakira in pusti kake 3 tedne ležat... Boljšega še nisem videl, res. Odbije mi kos, debel 2 cm in to vržem na vročo ponev - 4 minute, okol, še 3 minute. Ta je medium, ni prepečen, zame je tak najboiljši. Pa da ne bi stresal kakih začimb gor. Tako meso tega ne rabi. Ko je pečeno, vzameš iz ponve, posoliš malo, po želji poporaš in pustiš stat kake dve minuti. To je vse.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Koliko časa pa rabi za "rare"?
cheer.gif
Ker medium, no, to ni to.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nisem tok stručko za imena, a tisto, kar je meni všeč, zna zelo malo gostiln pripraviti. Še najboljše sem jedel v Berlinu (in to precej ceneje kot pa v BTC-ju v argentinski)
V glavnem okrog lepo zapečeno, notri mehko in krvavo, da se kar topi v ustih.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakšen "postopek obdelave" si uporabil? Ker na drugi sliki zgleda točno tak kot za moj okus