Recept za ''nepšenični'' kruh za kruhomat

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Zanima me, če ima kdo kakšen preverjen recept za kruhomat za kruh s čim manj pšenične moke. Npr. iz ajdove in koruzne moke. Kolikor vem, je potrebno več ali manj vedno dati zraven tudi pšenico, vendar bi rad, da je le te čimmanj. Sem nekaj eksperimentiral, pa mi nikakor ne uspe najti prave mešanice.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ajdova moka je pretežka in zato je kruh zbit in ''moker'' probaj z kombinacijo riževe in koruzne z dodatkom krompirja

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
če se pa hočeš popolnoma izogniti pšenici (imaš probleme z glutenom?),potem kupi od schara pripravljeno brezglutensko mešanico za kruh,dobiš jo v vsakem bolje založenem suprdudr šoping centru

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Vzami pirino moko, ta bo prava.
Sliši se zanimivo. Imaš že kakšen praktično preizkušen recept, da ne bom brez potrebe eksperimentiral?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Saj od Schara bo šla pšenična moka noter, vendar bi rad, da je tudi le te čimmanj.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
v brezglutenski scharovi ni niti zrna pšenice
wink-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
v brezglutenski scharovi ni niti zrna pšenice
wink-1.gif
Khm, prav imaš.
redface-1.gif

Torej bo treba štartat na piro.

V principu se mi pa gre res za brezglutenski kruh.
Scharov niti ni slab, ampak me pa motita dve stvari:
- sestavine: izgleda, da je nekaj kemije noter
- cena: 4,3 EUR (ja, jurja bivših SIT-ov) za kg moke
17758-icon_confused.gif

Torej, če ima kdo alternativo za kruh, katera nima glutena, se priporočam. Riževih in ostalih krhljev (po domače stiroporja
grin1.gif
.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
pira ima tudi gluten!
kar se cen tiče še predobro vem kako odirajo za to nujno potrebno hrano za bolnike z celiakijo (moj sine) testenine so recim 10x dražje kot običajne,da ne omenjam kakih napolitank,otroku le moraš privoščiti da se malo posladka
kemija pa žal mora biti (dodana so sintetična sredstva za vzhajanje) ker kvas je iz ječmena,le-ta pa tudi vsebuje gluten

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
pira ima tudi gluten!
Hm, zanimivo, da tega nisem zasledil nikjer, ker vedno govorijo le o pšenici, ržu, ječmenu in verjetno tudi ovsu.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
pira ni podvrsta temveč najstarejša znana sorta pšenice,trgovci jo zmotoma propagirajo tudi kot divjo pšenico
wink-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
pira ima tudi gluten!
kar se cen tiče še predobro vem kako odirajo za to nujno potrebno hrano za bolnike z celiakijo (moj sine) testenine so recim 10x dražje kot običajne,da ne omenjam kakih napolitank,otroku le moraš privoščiti da se malo posladka
kemija pa žal mora biti (dodana so sintetična sredstva za vzhajanje) ker kvas je iz ječmena,le-ta pa tudi vsebuje gluten

zato ker je pira tudi pšenica

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
V Italiji je ponudba brezglutenskih zadev precej boljša, in menda tudi precej cenejša.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
najcenejša je na slovaškem in vse je iz nadzorovane organske pridelave,mi fotr ko pride na obisk v SLO redno dve potovalki robe prinese
ForeignBreed to sem tudi napisal,nisi prebral teme do konca
wink-1.gif