Recept za gut riž & kako jajčke zjutraj

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
kako pripravljate vaš najljubši riž doma? (imam tud mašino za kuhanje riža če kaj pomaga)

da ne odpiram še ene teme; Jajčka. Vsaj vsako drugo jutro jih jem, na oko, mešana, mešana z pašteto ali ajverjem, sirom,...

Dajte mi kak gut recept da malo spremenim ta jajčni zajterk
smile-1.gif


Hvala.

Če bo dobro prilepim sliko
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jajce s pašteto so vrhunske, prvo prepražiš pašteto in nato zaliješ z jajci, prava zadeva!
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Za riž je bolj kot priprava odvisna kvaliteta riža, to kar dobiš pri nas je samo "riž". Skuhaš in to je to ...

Jajca pa; moj recept je tak da naprej stopim maslo v teflon ponvi in to kar precej, potem ubijem notri dve jajci in počim rumenjak da se razlije (samo s konico noža vbod, nič mešanja). Malce posolim, nato narežem šnite sira (2-3 mm) in njimi pokrijem celotno jajce, čez prelijem tabasco (cca. 3 velike žlice). Vse skupaj se mora peči počasi (malin plin na najmanj, še bolje elektrika (steklokeramika) na 30%) .. čas je nekako 15 min, jajce ne sme spodaj postati rjavo in trdo, ampak mora biti lepo "mehko", pravtako ne sme biti premalo pečeno po vrhu (vse se mora strditi). Med "pečenjem" tabasco dobi malce drugečen okus, ostane delno pekoč in predvsem ne-kisel. To je to!
zmaga.gif
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz ponavadi v ponvo fliknem žličko zaseke, in 2 šnitki slanine, tako pustim da se malo počmari,
potem pa gor polijem tekočo kuro in pustim da se načmari, vmes pa še kak sir gor počim.

Samo to jem že huh, od malega, pa bi kaj drugega
smile-1.gif
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
enkrat v lajfu to probala pa nikol več
crazy1.gif

Še nisem mel gosta ki bi jedel to mojo malco oz. zajtrk, kje na morju, v hribih, pri meni doma, da bi rekel da ni dobro.
Če ams rad jajca in če imas rad pašteto, ni logike da ti nebi blo dobro, ker res paše skupaj
smile-1.gif
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jaz ponavadi v ponvo fliknem žličko zaseke, in 2 šnitki slanine, tako pustim da se malo počmari,
potem pa gor polijem tekočo kuro in pustim da se načmari, vmes pa še kak sir gor počim.

Tko moj isto je
smile-1.gif


Drugače si pa sama najraje pripravim umešana jajca (se pravi jih razžvrkljam), zlijem v ponev, dodam sol in curry in "popečem" toliko, da zakrknjejo. Pol pa še mal poprčka in kos polnozrnatega kruhka zraven..mnjami.
aplauz.gif
 

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Lahko probas moj nacin.

Vzames Picnicovo konzervo ribe z zelenjavo, das v posdo, zlomis 2 jajci, dodas zlico moke, malo olivnega olja, dobro premesas in nato kot "pizzo" popeces v tefalovki do zeljene trdote.

PS: dodajas lahko zacimbe po zelji, npr. mleti petersilj, cesen v prahu, parmezan, origano itd itd.

Hitra in enostavna student food
smile-1.gif
 

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
jajca:
krompir narežeš na male kvadradne koščke in ga prepražiš. čebulo prepražiš. papriko prepražiš. v skledo zlomiš jajca in jih zmešaš. dodaš v skledo pražen krompir, čebulo, papriko, žličko vegete ter ponovno zmešaš. na ognju segreješ ponvo z žličko olivnega olja in vliješ noter vso tisto maso
počasi pečeš na majhnem ognju 20min na enistrani (da vtrdne). obrneš tako, da si pomagaš s krožnikom (lahk poskusiš tudi pancake style, sam ne priporočam). pečeš še 5min na drugi strani pa si fertik. uve just made yourself a spanish tortila.
smile-1.gif


riž:
prepražiš čebulo, vsipaš noter riž, ga malo prepražiš. zaliješ z vodo, vržeš noter malo graha, kako jušno kocko pa žlico masla. kuhaš tak dolgo, dokler voda ne zgine. če pa hočeš kako omakco zraven pa prepražiš čebulo, papriko, bučke, paradajz in zaliješ na koncu z sojino omako.
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Sicer bom izumila toplo vodo, pa vendar...

RIŽ: Spražim čebulo na pol olja+ pol masla, čez 10 minut dodam na drobno narezan korenček, lahko tudi papriko, pražim naprej, solim... Ko je vse skupaj nekje dobro pečeno, dodam malo vode in pustim da se poduši in da voda izpari. Dodam sveže mleti poper, curry, malo majarona, paradižnikovo mezgo, malo bazilike. Potem gor stresem riž (dobro opran) in ga malo obračam skupaj z vsem toliko da se začne kao malo peči. Potem zalijem s 3x-no količino vode in pustim po navodilih da se riž skuha. Zraven paše zelena solata, meso pa če je ali ni, je že riž dovolj okusen.

JAJCA: pečem na bučnem olju, pride ful dobro, zraven pojem riževe vaflje - ful paše. Al pa zvržkljam vse skupaj, dodam kocke sira in pršuta, sol, poper in spečem na masti. Sicer pa lahko narediš tud jajčno omleto - 2 beljaka, 1 rumenjak, rdeča in zelena paprika, koruza, tunina pixna, paradižnik, poper, sol. Zmešaš jajca, dodaš sestavine in vliješ na ponev, pustiš da zakrkne, potem pazljivo obrneš in zapečeš še na drugi strani. Jaz to naredim za 2 osebi ker sama bi težko to pojedla vse.