Razvod za internet

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Pozdravljeni.

Potreboval bi nekoga, ki bi mi naredil razvod interneta po stanovanju. Pred dvema letoma sem se žal ustavil in nisem dokončno uredil stanovanja...

Prazne cevi so že v stenah. V bajto pride optika, trenutno imam T2 ruter. Vse mi sicer deluje BP. Rad pa bi kabel v vsako sobo. Gre se za posodobitev, da ne bo vse na wifiju, da imam nekaj morda bolj vzdržnega....

Predlagate koga? Je tu gori kakšen stručko? Lokacija Kranj.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
žal ne sem pa pred podobno dilemo

kaj misliš pod "v vsako sobo"? vse spalnice+dnevna ali več? kopalnica? hodnik? klet, podstrešje?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.418
5.698
113
Čakaj malo ti že maš cevi potegnjene do sob? Torej 80% dela narejenega.
Zakaj rabiš koga za to? Foršpan v steno in cukneš not kabl. V omarici daš na kable konektorje in v switch (~40€ za Unior klešče, ne kupuj raznega kitajskega sranja), lahko greš nivo višje in daš patchpanel in potem v tisto priklaplaš po potrebi iz switcha. Na steni pa vtičnice. In si v enem popoldnevu fertik s to nalogo.
Računaj, da si na 200+€ na materjalu, če greš v osnovo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Ja, cevi imam. Vem, da bi verjetno z nekaj truda tudi sam speljal... Me pa časovno precej baše zadnje čase. Kabel pa pride v hišo, kjer predvidevam narediti otroško sobo, pa imam še kable razvlečene po tleh, ruter na tleh, itd... Pa rad bi še strokovno mnenje pred začetkom, kaj kupiti od opreme, zamenjati ruter, itd...

Narodnjak, hvala za cifro.