razrez cisterne za nafto

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ojla!
V kratkem se bomo lotili obnove kotlovnice in eden od ukrepov je ukinitev peči na olje ter odstranitev cisterne za nafto.
Ker cisterne ni več možno iz prostora odnesti v enem kosu jo bo potrebno razrezati,.. Ima kdo idejo kako to izvesti?
flexarca - možnost explozije
mehanska žaga - ???
rja iz opla? - predolgo traja

Kako ste se vi uspešno lotili primera?

b

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Fotr je je tako da je najprej vso nafto vn spumpal.
Natočil vodo da je zadevo malo opral. Nato pa nafilal z co2-jem(gasilni aparat)
Potem pa flexarca...
Sicer se ti pa nebo kaj hitro vžgala ker je potrebno določena stopnja kisika + temperature da pride do eksplozije.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
imaše firme, ki ti brezplačno vse skupaj odtrogajo..jo zrežejo na kose ko kruh in odpeljejo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
jaz sem plastično zrezal z štih žago. noter pa presenečenje! 100kg usedlin
bonk.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Hvala za linke, ciljal sem na tisto 'brezplačno', dvomim, da taki obstojajo.

LP

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Jaz sem jo razrezal s fleksarco. Nekaj časa sem se mučil z žago za cevi (ne vem kako se ji reče, tista kjer gre list gor in dol - lisičji rep?) pa ni šo ker je bila pločevina predebela. Sem pa porabil skoraj celo soboto za 1,5 x 2 x 2,5m cisterno. Notri je bilo kakih 10 cm usedline pomešane z oljem pa ni nič eksplodiralo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Vsedlino se da spucat ..

V bistvu ne vidim problema če je cisterna prazna, hlapi od kurilca se ne vžgejo kar tako. Vseeno da bo čimbolj varno, spodaj mora imeti cisterna čistilni "ventil" oz "čep". Sprazni vso tekočino in potem lahko naliješ še malce vode (par 100l) in detergenta (1 pakungo), s kakšno palico malce pomešaš in potem odtočiš ostanek nekam na varno (ni treba ravno dirket v potok). Potem še pustiš da se prelufta (odstraniš vso šaro od ventilov, plovcev in pustiš luknje odprte).

Potem pa fleks pa veselo na delo!
zmaga.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Kljub temu, da hočem skoraj vse narediti sam, se tega ne bi lotil. Je le preveč svinjarije in matra. Prejšnji mesec so pri nas razrezali cisterno z nekakšnimi hidravličnimi škarjami. Če v googla vtipkaš "razrez cistern" dobiš par linkov...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
No potem pa naj lokalnemu gasilskemu društvo da za gajbo ali dve pira in pridejo s svojimi hidravličnimi kleščami, tudi to je opcija! PA če kaj zagori so itak gasilci pri hiši!

Ej mene pa zanima kako to vgrajujete(oz. so vgrajevali) cisterne? Pri nas je šla skozi vrata notr in bo šla (ko/če bo treba) tudi ven. Eni so pa zgleda hišo zgradili okoli peči in cisterne!
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Tudi jaz nebi tega delal sam še 1x ker je res svinjsko delo, poleg tega si pa še umazan.
hysterical-1.gif
Še dva štuka višje sem imel siv prah na pultu, kljub temu da je blo vmes vsaj dvoje zaprtih vrat. Kakršnokoli čiščenje cisterne je pri meni odpadlo, ker je cisterna imela samo dve odprtini premera ca 10cm. Ena za zrak, druga za cev. Nobenih vrat, ventilov,...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
hysterical-1.gif
Plate so se prinesle v kurilnico, potem pa je sosed dva popoldneva švasal in voila. Jaz sem jo razrezal na 8 delov pa sva s kolegom vsak del posebej komaj ven nesla.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
utisevalec: cisterno so na licu mesta montirali, varili, ali pa jo vgradili preden so bile kakšna druga vrata, predelne stene...

A razumem, mi imamo tako že narejeno, ki je ravno širine vrat!
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Klical dons enega pa je 230€ cena. Kurilca če ga ostane lahko sam prodaš naprej al ti ga pa odkupjo po polovični ceni.

Sem pa kar odaljen 40km tko da mogoče je zarad razdalje taka cena sam men se zdi čist ok cena. Zaston pa ni šans da kdo to naredi, mogoče če mu daš zraven 1000l kurilca k je še notr v cisterni.
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Če je dost velika luknja vržeš mačka notr in pokličeš gasilce da ga rešijo.
ne-ne-1.gif
Ko režejo se pa dereš, režte režte, sam da bo maček celi. Al pa daš za kišto da zrežejo do konca, ko so že ravno tam.