Razporeditev datotek po diskih

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
sistem mam na 120gb ssd. in vsake tok cajta se nafila... zdele mam recimo še 8gb frej, pa sm vse cleanupe zalaufal... namizje je prazno...

mam pa še en disk 500gb, k ga nič ne uporabljam, pa me zanima, da bi kej tja nekako prenesel...

recimo programov mam instaliranih nekje za 10gb... ostalo je sistem, k je velik kok? win 8...

čudn mi je vse skupej, ker se res trudim, da na sistemski disk nič ne shranjujem razen programskih datotek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Si prepričan, da nimaš na sistemskem disku uporabniških profilov (c:\Users\...)? Če imaš, potem to premakni na drug disk. Kako se to naredi, pa google ve.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Numy: hvala za link, sem našel požeruhe...

16gb recimo nek file, k je narejen zarad hibernacije - pa jo sploh nimam vključene... to sm zrihtal...

30gb mi pa žrejo userji. Zdej sm najdu neki na netu za premikat to, sam istočasno nekaj strani kjer to močno odsvetujejo. Pa tudi postopek ni tok enostaven, da bi se ga kr tko lotil...

Enostavno lahko prestaviš le my documents, to mam pa itak prazno...

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Pa še pagefile daj na drugi disk...
Control Panel - Advanced System Settings - Performance - Advanced - Virtual Memory (Change) - izbereš disk, velikost ali pa kar win hoče... (se opravičujem, mam angleške winse)
Pa si spet pridobil plac...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Citat:
30gb mi pa žrejo userji.
Koliko uporabnikov uporablja ta pc in kaj je mapi users največji požeruh (morebiti mapa Downloads) ?

Zakaj bi prestavljal users mapo, potem bolje da ssd prodaš.

Pagefile lahko zmanjšaš na minimum 100-400 mb (ali izklopiš), če imaš vsaj 8gb rama.

S tem lahko pobrišeš stave verzije šoferjev (npr za grafično) iz windows driver stora
https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik bratusm pravi:
Pa še pagefile daj na drugi disk...
Control Panel - Advanced System Settings - Performance - Advanced - Virtual Memory (Change) - izbereš disk, velikost ali pa kar win hoče... (se opravičujem, mam angleške winse)
Pa si spet pridobil plac...

Najboljš da cel sistem premakne in bo imel ves prostor na SSD-ju na voljo... verjetno za gledat ga?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
30gb mi pa žrejo userji.
Koliko uporabnikov uporablja ta pc in kaj je mapi users največji požeruh (morebiti mapa Downloads) ?

Zakaj bi prestavljal users mapo, potem bolje da ssd prodaš.

Pagefile lahko zmanjšaš na minimum 100-400 mb (ali izklopiš), če imaš vsaj 8gb rama.

S tem lahko pobrišeš stave verzije šoferjev (npr za grafično) iz windows driver stora
https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer

1 uporabnik.
smile-1.gif

morem jutr se mal bl natancno pregledat kje so požeruhi v userjih. downloade mam itan na drugih diskih. pomoje so filei od drugih zahtevnih programov...

edit. no, thunderbird.... 23gb....

sej zdej je ql drgac. mam dost frej, da mi ne tezi vec, pa da sem jest miren.

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Thunderbird je kot outlook verjetno (glede shranjevanje pošte)?
Jaz v outlooku arhiv shranjujem na HDD. Arhiv imam pa nastavljen da je vse kar je starejše od dveh mesecev. Torej če iščem starejšo od dveh mesecev gre v arhiv in kako sekundo dlje išče. Sicer pa tega ne počneš prav pogosto da boš tisti oddaljen .pst file rabil.
Jaz sem še odmaknil onedrive in dropbox na HDD, ker se itak v ozadju posodabljata in ne opaziš. Tam sem celo 60GB pridobil na SSD-ju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja, sem zdej prestavil še thunderbird!

itak mam drobbox že skoz na drugem disku...

nostalgija-bronhi.jpg

Nazadnje urejeno: