Razpoke na zaslonu Nuvi 2460

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Če dobiš samo digitizer bo najceneje, zamenjava pa ni problematična.
Malo pobrskaj po ebaju pa ne samo za ta model, ker verjetno paše od serije z to dimenzijo ekrana.
Za 10€ je kar ugodna cena. Iz HonKonga pošiljajo celo brezplačno.
Zamenjal sem že par zaslonov in vsi so delali b.p.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Živjo!

A ti je uspelo zrihtati? Jaz imam 1490T s počenim displayem. Poleg tega je na 3/4 površine display neodziven. V Šenčurju pravijo, da tega ne servisirajo?! Dali so pa ponudbo, da ga za 58eur vzamejo v račun ob nakupu novega. Tako bi dobil Nuvi 2495LT za 171eur.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Hvala, nekaj takega sem iskal!

A slučajno veš, kako se podre tale Nuvi? A je kje skrit kak šravfek, a se samo plastiko "spajsa" dol?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Cela serija 1xxx ima skrite vijake na istem mestu
smile-1.gif

Poglej si ta video in boš vedel kako se razdre:

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Ravno danes sem ga zamenjal.
Čeprav imam jaz 2460 sem po serijski displaya ugotovil, da je enak kot za 1490, ... zato sem vzel takšnega. Ker se mi je mudilo sem ga vzel pri enemu, ki ga je imel na zalogi v VB, ker iz Kitajske bi trajalo vsaj 3 tedne, tega sem dobil pa v 5-ih dneh.
Kar dobro so se mi tresle roke, ker se najprej ni hotel prižgati - flat kabel sem težko ujel v pravo linijo.
Pa tudi ta "kitajski" display je brez zlepljenega traku okrog in okrog, ki skrbi za dobro fiksiranje, zato sem pri jezičkih nalepil kar izolir trak.
Takšen je bil originalen display:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
A mi lahko daš kontakt od tega tipa kjer si ti nabavil?

Pri tem flat kablu je treba bit previden ko ga izvlečeš ane? Če sem prav zastopil, so neki jezički, ki jih prej moraš odhaklat.

Drugače imaš pa skoraj identično razpoko kot jaz. :D Da ne govorim kako je sploh prišlo do poka. Nuvi je zamrznil, fotr je pa želel to rešiti tako, da je s prstom počil po ekranu.
rolleyes-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Tako je,ko ga boš vzel narazen moraš najprej odpret letvico,ki gre pa bolj težko narazen (privzdigne se navzgor vstran od flat kabla)
Najboljše je da ti nekdo drži nuvija ti pa z obema rokama dvigneš letvico.
Zamenjaš ekran in spustiš letvico.
Preden pa vse skupaj nazaj zmontiraš pa prvo preveri,če si ga dobro priklopil tako da vklopiš nuvija.
Če vse dela kot mora ga sestaviš in to je to
wink-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Evo, jaz še zdaj nisem zrihtal. Prodajalec, ki ga je predlagal Alex me je vlekel ene 2 meseca, potem sem pa že malo pozabil na Garmina.
redface-1.gif

A je že kdo naročal kak display pri TEM prodajalcu?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri tem na prvem linku sem vzel že 4 komade in vsi delajo kot morajo tako, da mu lahko zaupaš
wink-1.gif

Pride najkasneje v roku 3 tednov, je pa cenejši Tukaj
Pred menjavo moraš iz starega ekrana vzeti tisto črno obrobno gumo in jo dati na novega.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
No super, potem bom pa kar pri njem naročil! Pa hvala, da si dal še "cenejši" link.
grin1.gif

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Da ne odpiram nove teme sprašujem?
Kje se da kupit baterija za Nuvi model 2460. Obstoječa mi je že precej slaba in bi jo zamenjal. Nisem navajen naročanja prek interneta zato bi najraje kupil v Sloveniji, če je možno.

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Citat:
Uporabnik Kobran pravi:
Valtino ni videt, da imajo za moj model 2460. Jutri jih pokličem in preverim. Hvala za link.

Saj niso imeli baterije tudi za moj Garmin a so naročili in dobili v 2 dneh.
smile-1.gif

Podobne teme