Razmigavanje pri bolečem križu DA ali NE?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Po nekaj letih me je spet uščipnilo v križu (tako da imam na levi strani kar bulo in sem nagnjen za 20 stopinj na desno). Ko sem imel nazadnje to težavo se spomnim, da so predlagali razmigavanje in ne ležanje. Ali bo tek v redu? Kako je pa z obkladki, nekje piše da mrzle, spet drugje vroče.
Pa nenazadnje še lekarna. Kaj je sedaj najbolj "in". Kakšen Nalgesin S ali lokalna kremca?

Hvala!

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ne znam presoditi, kako hudo res je, sam sem to vedno reševal s toplo oddejo oz. delom oblačila, ki ga zavežeš okrog hrbta (nekateri priporočajo ledvični pas ali pa kar ovčjo kožo) in odležal nekaj dni. Skratka mišice, ki so se zakrčile se bodo najhitreje sprostile, če bodo na toplem...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ko te v krizu vseka se refleksno zategne paravertebralna muskulatura. Potreben je pocitek in analgetik ki z zbijanjem bolecine pospesi "mehcanje" misic ki so v krcu.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
To mene doleti vsako leto vsaj enkrat... Pomaga ležanje in inekcija... Mešanica dveh zdravil...

Zanimivo je da se mi to dogaja prav vsako leto. Protibolečinske tablete pa mi ne pomagajo čisto nič.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jest nebi nič razgibaval, počivaj in čim manj nenadnih gibanj...sploh pa tečt? Ne vem kako bi ti to uspevalo ker bi te skos žgalo v križu..hmm. Jest sicer uporabljam kreme, perskindol, vendar zadeva je kratkotrajnega učinka...tam do max urco, pol sm ga pa spet čutil.....en teden pa sem miroval pri miganju, potem sem bil pa vredu. Tisti z močnejšimi bolečinami pa vem da gredo k doktorju po inekcijo pa je.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Po mojih izkušnjah z bolj rahlo vendar konstantno bolečino nekajmesečna krepitev mišic po navodilih uradne medicine samo slabša stvar. Manualni terapevt me je rešil bolečine po drugi terapiji.
Ko sem bil mlajši, je huda bolečina sama popustila v nekaj dneh. Takrat mi je počasno ogrevanje (nič na silo, samo do meje, ko se bolečina bolj čuti) pomagalo, da je dan minil precej normalno.
Tako da je odvisno kaj imaš, vendar telo ne "proizvede" bolečine brez veze. Hoče, da miruješ, oziroma se giblješ zelo previdno ali poiščeš dodatno pomoč.