Razmaščevanje? Sredstvo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Eno vprašanje... mene pa zanima, katero izmed sredstven (ki se prodaja po raznih Bauhausih, bi bilo najbolj primerno za razna razmaščevanja površin? In da je čisto, da ko se posuši da ni kakršnih koli ostankov nečesa? Imam neko keramiko na katerih so ostanki impregnacije, pa so težave z silikoniranjen, silikon ne prijema dobro in bi bilo treba čimbolj do "rodega" očistit. Zadnič sem si čistil neko barvo iz rok z enim razredčilom, dol je šlo odlično, sem pa imel potem cele mastne roke. Kaj takšnega seveda odpade. Hvala...!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.996
5.631
113
Razredčilo imaš lahko nitro.....ALI pa takega na oljni osnovi...

Vzami nitro....

Potem pa alkohol + malo destilirane vode v šprico (70/30 razmerje recimo) ....za zadnji "prebris"....da se ne bo poznalo kapljic/črt....

Kamele0N

23. jul 2008
41.996
5.631
113
In da je čisto, da ko se posuši da ni kakršnih koli ostankov nečesa? Imam neko keramiko na katerih so....
Če delaš finiš z nitrorazredčilom......al pa brakecleanerjem......se poznajo bele lise...

Če finiširaš samo z alkoholom se pravtako poznajo bele lise lahko

če brišeš z navadno vodo ki ima vodni kamen se poznajo kapljice ko se voda posuši....

Zato sem za finiš predlagal rahlo razredčen alkohol....in še to z demineralizirano vodo (potem ni lis in ni vodnega kamna)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Eno vprašanje... mene pa zanima, katero izmed sredstven (ki se prodaja po raznih Bauhausih, bi bilo najbolj primerno za razna razmaščevanja površin? In da je čisto, da ko se posuši da ni kakršnih koli ostankov nečesa? Imam neko keramiko na katerih so ostanki impregnacije, pa so težave z silikoniranjen, silikon ne prijema dobro in bi bilo treba čimbolj do "rodega" očistit. Zadnič sem si čistil neko barvo iz rok z enim razredčilom, dol je šlo odlično, sem pa imel potem cele mastne roke. Kaj takšnega seveda odpade. Hvala...!

Čisti alkohol je odličen razmaščevalec. Triklor še boljši, a dvomim, da se še pride do njega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Hja...zdaj moraš vedet..ali bi rad odstranjeval svinjarijo (takrat uporabiš nitro) ali bi rad razmastil..takrat uporabiš alkohol.
Jaz - za odstranjevanje kake trdovratne umazanije grem po načelo od najmanjšega do največjega...začnem z razmaščevalcem, če negre vzamem čisti alkohol. če ne gre vzamem nitro, če še ne gre triklor (potem pa boljše da gre :fredi:).

Poskusi z nitro odstranit ostanke, nato čez še prebriši z alkoholom (da odstraniš še ostanke nitra).

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Kamele0N

23. jul 2008
41.996
5.631
113
Piše piše....da je na oljni osnovi!

Lahko probas tudi z Meglio (oz kak derivat) za začetek!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N