Razlitje nafte oz. kurilnega olja v garaži

jokoloko

Zelenc'
19. okt 2010
5
0
1
Pozdravljeni,

imam resno težavo v garaži , kjer je betonska plata in izravnalna masa. Pred nekaj leti se je nahajal rezervoar z kurilnim oljem in se je nekaj malega razlilo. Viden je rumen madež v kotih in malo (20 cm) na stenah. Kako naj saniram (očistim) beton in ga pripravim, da ne bo več smrdelo, ker bo kasneje bivalna soba.
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Edina rešitev je/bo: štemarico v roko, ter odbiti tisti del ometa (najbolje kar cel omet do cegla) kjer je madež - oz. estriha, kar je na tleh. Ter zapacati nazaj z novim ometom (skočiš v kak bau, kjer prodajejo že pripravljene mešanice...npr. Kalk cement v Obiju...za po tleh pa narediš klasičen beton) . Čez nato po steni še izravnalno maso in to je to. Druge rešitve enostavno ni.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Pri podobnemu primeru sem uporabil "plastično barvo" - zglej dekorativni ometi, res je vse zaprlo je pa slaba stran, ker če imaš prmazano s tem ometom težko dobiš popolnoma gladko steno (se vedno poznajo vzorci - odvisno kakšno gladilko uporabljaš) tako da moraš potem prevleči vse še z recimo z Jubovo izravnalno maso.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ni boljše rešitve od te, ki jo je predlagal vincent... žal.
Sem bil pred leti v podobni situaciji, pa ni pomagal noben razmaščevalec.
Poskusil sem dva ali tri, se ne spominjam več katere.
Na koncu sem poskušal z debelim nanosom epoxi barve (epkcolor) pa ni bilo nič bolje.
Vsakič je bilo nekaj dni v redu, nato pa se je vonj povrnil.

jokoloko

Zelenc'
19. okt 2010
5
0
1
Najprej bi saniral tla z razmaščevanjem nato bi poravnal z izravnalno maso in potem pobarval z epoksi premazom, da bi zaprl tla in smrad. Nevem pa, če je to prava rešitev.... Lahko tudi stene pobarvam z eposki premazom, saj delam pri Sigma Coatings Slovenija.... Upam, da mi lahko še kdo pomaga pri tem problemu. HVALA!!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Štrajfiks v roke , močnega profi do 150 stopinj in oprat, lahko dodaš še neko čistilo za razmaščevanje. Razultat ne bo izostal...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jokoloko pravi:
Najprej bi saniral tla z razmaščevanjem nato bi poravnal z izravnalno maso in potem pobarval z epoksi premazom, da bi zaprl tla in smrad. Nevem pa, če je to prava rešitev.... Lahko tudi stene pobarvam z eposki premazom, saj delam pri Sigma Coatings Slovenija.... Upam, da mi lahko še kdo pomaga pri tem problemu. HVALA!!

imam občutek, da se boš tako dolgo fukal s tem, in tolk dnarja zmetal stran, da ti bo na koncu samo žal, zakaj nisi že prej poštemal vsega ven...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jokoloko pravi:

Enemu zidarju daj kanto ali tri emulzije ali česa kar rabi vsak dan, pa naj ti on to zrihta, pa bosta oba vesela. :D

jokoloko

Zelenc'
19. okt 2010
5
0
1
Emulzijo, da lahko spet polijem izravnalno maso??

Potem bi itak prebarvu z epoksijem in mu dodal čipse. Upam samo, da mi ne bo smrad prišel ven iz sten.....
1042418-Slika0045.jpg

Priponke

• 1042418-Slika0045.jpg
    1042418-Slika0045.jpg
    66,1 KB · Ogledi: 279

jokoloko

Zelenc'
19. okt 2010
5
0
1
Stene sem že premazal z Sigma Renova Isotop, za tla bom pa uporabil Mazutex, ki so mi ga dali v IMS ADIT.... Upajmo, da bo smrad odšel in jest prišel notr spat!!!