Razlike v ceni med trgovinami

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.856
2.148
113
Za gumbno baterijo sem zasledil kar 7-kratno razliko v ceni za enak izdelek.

http://www.mimovrste.com/artikel/2790075636/baterija-gp-batteries-cr2032-3v-1-kos

http://www.komportal.com/foto-baterije-alkalne-baterija-cr2032-3v6032-p-24109.html

Je možna še večja razlika?
shocked-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jest sem tudi sam začel menjati tele baterije v urah....urar mi je računal 6 eur za tisto mini baterijo, sicer na netu nisem potem čekiral, sem šel pa v conrada kjer sem dobil popolnoma isto baterijo za 1,5 eur. OK sej štekam da morajo nekaj zaslužiti samo....so časi takšni da se je treba znajdt že za vsako malenkost.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Glej.. storitev se placa. Urar ima ustrezno opremo, da ure ne poskoduje, znanje in se kaj.. Ce si pa toliko iznajdljiv, da jo lahko zamenjas sam, ti pa nihce ne brani. Samo dobro je zate
wink-1.gif

edit: tista cena na mimovrste je pa res oderuska...

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Glej.. storitev se placa. Urar ima ustrezno opremo, da ure ne poskoduje, znanje in se kaj.. Ce si pa toliko iznajdljiv, da jo lahko zamenjas sam, ti pa nihce ne brani. Samo dobro je zate
wink-1.gif

edit: tista cena na mimovrste je pa res oderuska...

In potem sam zamenjam baterijo, ker "urar" naredi napako.
Je potrebno ločiti med prave urarje in menjalce baterij, ki še to niso.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Kaksno napako?

Pri nas poleg vsega menjamo tudi baterije, ker v nasem koncu ni drugega.. Ce je ne morem odpreti ali ce ne dela ko zamenjam baterijo, uro vrnem in recem, naj gre do urarja.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Imam izkušnje z razčličnimi "urarji", ki celo pri menjavi baterije naredijo napake, toliko so šlampasti. Da o urah niti ne govorim.

Dober pravi urar pa je velika redkost.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ponesreci se lahko hitro kaj.. Ampak potem je treba to tud popravit/placat.

Urarje z velikim U pa pomoje lahko prestejes na prste ene roke. ostali so pac urarji..

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
OK govorim za neke normalne ure, sam jih imam ene 5 različnih, ki niso niti približno niti nižji razred...pač šverc-komerc, tako da tudi če se mi razbije ipd., jo vržem stran in kupim novo. 1x sem bil pri urarju in ni uporabil lih nekega posebnega orodja...v glavnem 5sekund dela. Se pa strinjam za kakšne profi ure ipd., da pač ni za hodit k vsakemu urarju.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Imam kolega urarja, on pa pravi malce drugačne zgodbe. Kako mu folk za tele 3€ prihranka nosi odprte ure, ki jih potem ne zna več skupaj nazaj dat, jih pokvarijo in podobno.

Potem pa crkuje od smeha in računa 5€ (isto kot baterija+menjava), da zapre uro. Pa prav ima po mojem.

Pri urah folk ves pameten, ko pa v bifeju 3x preplača pivo, tam pa to ni vredno omembe.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Sam sem že velikokrat menjal baterijo na svojih urah. Nekatere ure, ki jih imam, so cenejše kot stane menjava baterije pri urarju (7€)
evil.gif

Imam pa tudi takšne ure, ki jih sam ne želim odpirat, je potrebno posebno orodje, zahtevajo poseben postopek testiranja vodotesnosti itd. Takšne ure nesem k urarju v dobri veri, da ni večji šalabajzer od mene.

Verjamem pa, da ljudje probajo odpreti uro in zamenjati baterijo, saj jih oderuške cene prisilijo v takšno razmišljanje.

P.S: Pozna kdo urarja, ki ne obrne z očmi, ko mu prineseš z uro še baterije in ti potem kljub vsemu zaračuna 7€?