Razlika v ceni

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tole moram deliti z vami:

Ker sem potreboval še dodaten 1,5m koaksialni podaljšek za TV, sem ga šel kupovat v Big-bang. Med vračanjem k blagajni sem razmišljal, da je 5,89€ za meter in pol kabla in dva običajna vtikača nekoliko velika. Zato sem podaljšek pustil na blagajni in šel v Delko, nekaj sto metrov naprej. Tudi tam so imeli skoraj popolnoma enak podaljšek, le cena je bila - verjeli ali ne - 1,05€.

Sedaj pa me skrbi, da bi ta, več kakor petkrat cenejši podaljšek spustil skozi le petino programov!
evil.gif

ali pa da bi služil svojemu namenu le pet let, tisti iz Big-B(natega) pa 25.
grims-1.gif

Bomo videli.

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Poglej raje kake so razlike v ceni HDMI kablov. Čez internet par eurov, pri nas par 10 eurov.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Verjetno res. Bolj me je šokiralo dejstvo, da je med štacunama v BTC-ju pet-kratna razlika.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jah... ok. big bang je orng trgovina, bogata izbira, lepe police, urejeni prodajalci, glasba, dogajanje,.... delko je pa pač trgovina v kleti z regali, k jo noben k ni vsaj malo domač na tem področju ne pozna. Sicer pa mi je čudno, da sploh greš v bigbang, če poznaš trgovino delko???

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Se v glavnem strinjam s teboj, msenjur.
Podzavestno sem šel najprej v BB, ker sem zadnjič v Delko čakal neverjetno dolgo, pred menoj je možakar kupoval upore zelo različnih vrednosti, pa še s prodajalcem sta vmes udarila strokovno debato.
Jaz sem pa že malo pozabil, kako sem včasih na kakšnem vogalu čakal punco
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bo kdo kupoval audio kable - v Jagru so po enaki ceni kot iz kitajske, 10m cinch-cinch celo cenejši. Imajo tudi TV in podobne kable, samo nisem gledal kakšne so cene.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A vi še kupujete v trgovinah kot je bigbang in ostale naše trgovine ??? TO se hodi tja sproti ko greš kaj drugega urejati in nato naročiš lepo na dom s poštnino in garancijo za 20-30% manj cene iz tujine, pa se naj naše trgovine in njihove odurne marže obrišejo pod nosom !

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A misliš, da so v tujini ne-internetne trgovine kaj ceneje? Trgovina stane dosti več kot eno skladišče v bajti.

Seveda da so, je pa res odvisno KJE, je pa tudi povezava neposredno na število ciljne publike, ker je lahko trg večji, se več proda, cena je lahko nižja....vendar ogromno naši slovenskih prodajalcev izkorišča nek "monopol", to jim je še lahko šlo zadnjih 5 let, sedaj pa jih čedalje več kupuje preko spleta in jim seveda posel propada (prej so se vozili v novih Q7-kah, BMW X6, sedaj imajo KIO, stanovanja na kredo ki je kmalu ne bodo mogli več odplačevati.....)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah vraga so cenejše, samo poglej recimo Saturn, MediaMarkt, Conrad... Tu pa tam kak model v dobri akciji, sicer pa enako kot pri nas Big Bang.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Mah vraga so cenejše, samo poglej recimo Saturn, MediaMarkt, Conrad... Tu pa tam kak model v dobri akciji, sicer pa enako kot pri nas Big Bang.

Hja, Conrad je npr. v Nemčiji cenejši kot pri nas če si se ravno v Conrad zapičil

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Včasih bi rad tisti kabel takoj, ne pa čez en teden.

Takrat greš seveda kupiti v najbližjo "štacuno"
cool-1.gif

Ampak se tudi te stvari izboljšujejo, počasi se hitrost pošiljk zvišuje in je npr. že 1-2 dni iz VB.
aplauz.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:

Hja, Conrad je npr. v Nemčiji cenejši kot pri nas če si se ravno v Conrad zapičil

Ja v Conrad sem se prav zapičil
stupid-1.gif

Primerjava je s Big Bangom (kot edino tako verigo pri nas).

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
BigBang je lahko v nekaterih fazah celo najcenejši. Nevem kje bi še lahko dobil nov komplet Harman Kardon AVR165 + HKTS60 za 800€.

HKTS60
AVR-165

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
KSZ... ohišje za ključ pri C3... na Citroenu 80€, eBay pa 7,99€ s poštnino iz DE...