Razlaga dostopnosti SiOL internet

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A lahko kdo dešifrira rezultate obrazca na : https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx ?

Sem probal na znanem naslovu in zgleda da je nekako takole:

- "Pogojni DA" - centrala omogoča zahtevano storitve
- pokaže obrazec za kontakt - centrala tega ne omogoča sploh

Je tako ? Lahko še kdo kaj pove ?

Iščem novo stanovanje, pa ne vem, če lahko dam poizvedbo za stanovanje, s katerim trenutno nimam nič.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nisi edini
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Saj sem. "Raziskave" bodo trajale nekaj dni ...
Napaka. Te vesoljske raziskave trajajo že 6 dni.
Mogoče je Hubblov teleskop zaseden, pa morajo čakati ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če bi bila mapa VDSL central in optike v neki zaprašeni bukvi v kleti neke izpostave v Zgornji Kungoti, bi prej našli. Ampak žal imamo e-bizniz in vso kramo, ki je zraven
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A lahko kdo dešifrira rezultate obrazca na : https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx ?

Sem probal na znanem naslovu in zgleda da je nekako takole:

- "Pogojni DA" - centrala omogoča zahtevano storitve
- pokaže obrazec za kontakt - centrala tega ne omogoča sploh

Je tako ? Lahko še kdo kaj pove ?

Iščem novo stanovanje, pa ne vem, če lahko dam poizvedbo za stanovanje, s katerim trenutno nimam nič.

Pogojni DA je tam, kjer:

1. Je bil nekoč tel. priključek, ampak je od njega ostala samo fizična napeljava, linija pa je neaktivna. Takrat mora monter v omarici pogledat, če že ni kdo zasedel parice. (nimaš tel. cifre)
2. Je PCM in imaš praktično male šanse, da sploh kaj dobiš. (imaš cifro)
3. Kjer ni bilo nikoli tel. priključka. (nimaš cifre)
4. Kjer ni vpisane registrske enote. (imaš cifro)

Torej, če maš cifro in ti javi pogojni da, je lahko samo troje: PCM, zasedeno ali pa ni pravilno vpisan register (hišna št., kje točno je priključek na centrali itd. itd.). Nobena od teh ni ugodba, ker če recimo nisi vpisan v register, je popravek izi - nekdo pač ročno vpiše podatke in komaj takrat se šele vidi, ali je fraj mesto ali ne.

Lahko daš poizvedbo za katerikoli naslov hočeš.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če imaš tel. številko na tisti lokaciji, mi jo daj na PM, bo kolega preveril v registru. Če je na PCM, potem se raje seli drugam, kot pa tja, ker več kot 1/256 ne boš mel, pa še za to boš moral dat ledvico ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mislim, da ni aktivnega priključka tam.
A lahko "na blef" pogledaš, če je optika na Smetanovi ulici ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, zdaj mi je nekdo rekel, da je ta lista zastarela in je optika že po večini Maribora.
Bom na SiLOL forumu vprašal...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Saj sem. "Raziskave" bodo trajale nekaj dni ...
Napaka. Te vesoljske raziskave trajajo že 6 dni.
In so dotrajale....
Baje več ni v sistemu.
So nov postopek zaštartali. Tokrat moram jaz njih poklicat. Čez en teden.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
PCM? A to še vedno obstaja?

Včasih je bil izgovor, da so dolžni zagotavljat 9600bps (oz. nekaj podobno arhaičnega), več je le njihova dobra volja. Sicer pa se je že pred 15 leti dalo v takšnih primerih vložit prošnjo, da te prestavijo na "običajno" linijo. Človek bi pričakoval, da je to možno tudi danes; če ni prostora pa Telekom pač zadevo zrihta / razširi / karkoli že pač naredijo. Al sem jest preveč naiven?

B.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če si na PCM, lahko največ dosežeš samo preko občine. Tu nekako sam lahko sklepaš, če bo zelena luč ali ne - odvisno od tega, kdo točno so tisti funkcionarji. V glavnem, če občina zbere soglasja (podpise torej), boste konec koncev dobili ustrezne module. Kako dolgo to traja, je odvisno od lokacije ...

En tak primer so Velike Lašče, ki so naredile vstajo in imajo zdaj optiko ...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V MB so komplikacije, ker imaš recimo take primere: blokovsko naselje, v blokih večinoma mlade familije ali pa prizemljeni starejši, ki jih zanimajo storitve, in nekaj penzionerskih teroristov. Ti slednji so že pri zbiranju soglasij delali štalo, ker niso pustili, da bi meli kak mesec razkopan parkplac ali pa bognedaj, da gre optika pod tvojo cvetlično gredo, ki itak ni všteta v tvojo kvadraturo in dejansko NI TVOJA! S tem se soočajo vsi izvajalci, ne samo Telekom. Ko se zbirajo soglasja, je vse lepo in prav, ko pa vidijo bager ali pa hilti, pa jim že ni vseeno.

Optični priključek lahko še zmeraj v zadnji minuti zavrneš - ne dobiš doze v stanovanje, in to je to, ostali pa ostanejo neprizadeti.
Problematična so tudi naselja z blokovskimi hišami - in totalitarni lastnik in nekaj podnajemnikov, skupnega dogovora pa ni.

Eden je enkrat klical na helpdesk, če lahko njegovega sina dajo na črno listo potencialnih naročnikov, ker mu on ne bo dovolil izgradnjo priključka (dve familiji v isti bajti), in to zaradi družinskih razprtij.
bonk.gif