Spremembe v zadnjem letu varčevanja - zavarovanja z moje stran ni bilo nobene.
V Oktobru 2016 sem dobil obvestilo o prestruktoriranju sklada Ilirika Modri kombinacija fleksibilni v KD Galileo.
Citiram del texta: "Skupna vrednost premoženja iz naslova Ilirika skladov , katere imate izbrane na polici, ostane v novem skladu nesprememnjena.
Težava katero jaz vidim je tukaj da se mi je zmanjšalo število točk (enot) premoženja. in to mi ni jasno zakaj?
Celotna zgodba pa se je začela takole:
- V februarju dobim dopis da se mi z 1. Aprilom izteče življensko zavarovanje ter da me bodo obiskali oziroma kontaktirali da uredimo vse papirje za izplačilo.
- Ker me do 21 Aprila ni nihče kontaktiral sem jaz kontaktiral njih prek telefona. Na drugi strani mi je prijazna gospa dejala, da naj se z originalno zavarovalno polico oglasim v eni izmed njihovih poslovalnic (zdaj so skoraj na vsakem vogalu).
- Med iskanjem police sem našel še letna obvestila o vrednosti premoženja na dan 31.12 za preteklo leto (za leta 2014, 2015, 2016).
- Z omenjenimi papirji sem se odpravil v poslovalnico. Z gospodom na drugi strani mize sva začela urejati papirje za izplačilo vendar sva prekinila postopek kajti mi ni znal razložiti od kje razlika v vrednosti premoženja kljub njihovim pozitivnim donosom. Napotil me je da prek maila kontaktiram druge uslužbence oziroma njihov oddelek za osebna zavarovanja. Ker odgovora po mailu še nisem dobil sem se obrnil še na Alter znalce. (Mislim ni mi jasno zakaj on ni mogel zavrteti neke številke in pridobiti informacije v mojem imenu).
Jst razumem da skladom vrednust lahko tudi pade (pušneš lahko vse) sam ne mi potem z nekimi obvestili kao pozitivni donosi v zadnjem letu + vplačevanje rednih premij zmanjšat vrednost premoženja. Napiši da sem po pušil in bo zadeva po kmečko razumljiva.
Torej še vedno sumim da se skriva nekaj v formuli za izračun "VEP"-a da je ta kljub negativnim donosom pozitiven.