Razdalja gledanja in velikost TVja

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Še eno vprašanje. Cincam med 55'' in 65'' TVjem. Gledal bi se na razdalji od 3 - 3,5m. Sicer vem da bi bila 55'' zadosti ampak me skrbi, da bi mi bilo čez nekaj časa žal, da nisem vzel 65''
Lahko kaj priporočate iz lastnih izkušenj, na netu sem že pogledal tabele za priporočene razdalje za HD, full HD, SD in vse. Samo rad bi slišal od nekoga, ki ima osebne izkušnje.
pozdrav.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
vzami večje, meni je blo zmeri žal, da sem vzel 42" sam sem bil takrat omejen z denarjem.

naslednjič vzamem največjega za tist denar kot ga lahko zapravim za tv.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Ja, sej nekako tudi sam razmišljam. Sedaj imam 42'' in mi je bil prvih par dni skoraj prevelik, sedaj mi je pa povsem premajhen. Samo pri 65'' me pa res skrbi, da ne bi bil prevelik...

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Ne skrbi, meni se je zdel velik le prve tri dni - sedaj bi si kupil še večjega. (sem tudi šel iz 42" na 65")

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Točno tako pred cca. 2 mesecema sem kupil 55'' in je premajhen. Kupi 65''. Razdalja s katere gledam je ista kot pri tebi.

LP
Torus

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Čim večji tem bolje. Jaz sem vzel bolj neumnega/cenejšega/večjega/brez 3d oslarij kot kako 'napredno pametno' sranje, ki bo čez pol leta prenehalo dobivati posodobitve.

tony

Guru
23. jul 2007
9.647
1.479
113
Drži, kot pravijo vsi: to z razdaljo je en bikov drek. Vzemi čimvečji tv, omejitev naj bosta le debelina tošla in velikost stene v dnevni.
zmaga.gif

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Tudi meni se zdi, da je po enem tednu vsaka premala.
jezen.gif

Imam 60 colsko plazmo, ker je pač bila omejitev glede na trenutno razporeditev pohištva, + nekaj prostora mora ostati za hlajenje.
Po enem tednu mi je bilo žal, da nisem preuredil pohištva in nabavil 65.
Uporabljam jo tudi kot comp za prosti čas in je iz enega dobrega metra sicer ok, ampak za iz sedežne bi vsaka cola več bila dobrodošla.
cheer.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zanimivo razmišljanje vseh. No niti ne, je kar pričakovano, ker je itak trend prodaja številk in "več je več".

Za optimum zaznavanja slike in zaznavanja polnega spektra kot tagega je optimum iz 3 metrov diagonala 52" ( Ok 50 in 55 gre še skozi ). Večja diagonala je za splošno gledanje tv signala lahko težava. Prevelika diagonala pokaže anomalije v signalu. ( Mpeg artefakti - "zigzak" črte oz. objekti ).

Drugo je, če se gleda samo 1080 signal.
4K je spet druga zgodba.

Sam imam optimum, cca 2.8m razdalje in imam 50".

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Pri meni je pač tako, ker imam oba TV-ja kot računalniški monitor. V majnšem prostoru 50-ko, v dnevni 60 in oba plazma.
Ločlivost je 1080p, ker pač to pošlje comp ven. Filme večinoma počakam na vredu verzijo in vsaj 720p.
Kaki videospoti so ponavadi res slabše kvalitete, ampak na plazmi niti to ne moti pa tud lavfajo večino časa zaradi glasbene podlage,
da ni smrtna tišina in ne zato, ker to kdo gleda.
redface-1.gif

Vglavnem imam dva premala TV-ja, da bi lahko tole pisal iz najbol udobnega položaja.
10.gif

Res pa je, da imam oboje obešeno pod strop in se razdalja pri ležanju poveča.
Opazil sem tudi, da ko gledamo slike, če imamo obisk vedno vsi vstanejo iz sedežne in pridejo bližje k TV-ju.
shocked-1.gif

Pa tud kak kolega se je že pritoževal, da rabi za uporabo smart funkcij stat na sred sobe, ker je kupil premali LCD.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
a tukaj razmerje med plačanim in dobljenim ni važno? 65ka je od 55ke dražja za faktor okoli 1,5-2
čez nekaj let, ko se bo itak spet menjavalo TV pa verjamem da bo tudi 65" poceni.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Jah mislim, da več kot 65'' itak ne bo še dolgo časa potrebno. Me pa sedaj spet matra dilema 55'' al 65'' glede na to kaj je Simon napisal. Kot rečeno, TV gledam kar dosti zato bi rad vzel nekaj kvalitetnega in mi pač ni toliko važno, če plačam malo več sedaj.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Poglej malo po testih, kako je glede kvalitete slike pri posamičnih modelih. Mene vedno preseneča, da vsi hvalijo kako dobro sliko imam pa je navaden tv hd kanal. Pa ni bil high end tv takrat to.
Kupi dobro in ne glej preveč koliko si več dal, če ti je kvaliteta pomembna. Ker če ne ti bo žal, še za tisto kar si manj dal, ali ker se ti ne bo zdelo tako vredno ali pa kaj nisem malo več dal.