razbito steklo - prehod meje

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Kolega je razbil steklo na prtljažniku karavana.
Ima bih registrske.
Dobil pa je doma v bosni havbo s steklom ceneje kot bi tu dobil samo steklo, zato ima namen dol rihtati.

Ali mu lahko na meji kaj komplicirajo, če se bo domov peljal s folijo povito čez namesto stekla.

Hvala za info in lp,
burgy

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Lahko komplicirajo, ker tak avto ni tehnično brezhiben. Če pa v praksi, pa ne vem. Jaz si lani z razpoko v sprednjem steklu nisem upal čez Slo-Hr mejo in sem za enodnevno misijo najel drug avto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Roberto bo napisal. Avto je strosek, ce nimas za steklo pri nas, avto prodaj.

Naj proba, pa ima naj pripravljeno zgodbico kako je med potjo se mu razbilo steklo, ima pa nujno pot v BiH....
Mora bitk pa res drago steklo, pa pogost avto. Havba je iste barve?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ne rabi met nujno pot v Bih.

Domov se pelje kjer bo zrihtal.

Če meni usujejo šipo v Italiji je tudi ne bom tam rihtal. Če drugega ne moram pri naši zavarovalnici prijaviti škodni dogodek, da povrne nastalo škodo.

V Bih ni nič drugače po moje.

Gre domov in to je to.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Če smo balkanci spustili milijon muslimanov brez dokumentov čez naše ozemlje, naj tvoj kolega nabije na [cenzura] tistega, ki ga bo zajebaval zaradi šipe!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Če smo balkanci spustili milijon muslimanov brez dokumentov čez naše ozemlje, naj tvoj kolega nabije na [cenzura] tistega, ki ga bo zajebaval zaradi šipe!
hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
V napačno smer gre.
Brez papirjev in kontrole se spušča samo proti gor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Pa se res je. Tudi cevlji so strosek. V mojem primeru vec kot registracija avta. Najbolje da hodim bos. Mah zakaj bi hodil, ležal bom na kavcu in kuril 3gb na bobu.... Na alterju seveda
evil.gif

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Ma avto je pogost, Pasat.
Ampak so vpraševali samo za novo šipo od 200€ dalje.

Pri rikvercanju je nesrečno zadel šipo, havbo in zdnji stebriček.
Dela sam te zadeve, ima že v špric kitu, v ponedeljek torek tole pobarva, samo šope ni.

Je imel zmenjeno, da mu da kolega V Bih komplet havbo na bus, vednar potem voznik busa ni hotel tega peljati čez mejo, da ga ne bi kaj zezali na carini. Jo je pa dol dobil kompletno s šipo za 120€.
Hecno je da, ko je klical pri nas po odpadih nihče ni imel, pol čez dva dni, ko je že nabavil v Bosni sta ga pa dva nazaj kilcala, da sta dobila havbo. Če bi jo tu dobil, se ne bi zafrkaval z "uvozom".

Pomojem mu naši za ven iz države ne bodo težili, doli se bo z njihovimi že zmenil, edino Hrvati bi ga znali kaj zezat.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Men se je na norveskem zgodilo da sem z nasproti vozecim avtom odlomil ogledalo. Soudelezenec spizdil, zato sem sel na policijo, prijavil nesreco in prosil za dokument, s katerim bom lahko normalno preckal vse mejne prehode do SLO. Policaj me je sam debelo gledal in rekel da nima nobenega takega potrdila. Da naj se normalno peljem naprej. In sem se. Tud zavarovalnica v Slo ni komplicirala...sem povedal kej se je zgodila nesreca in so krili skodo. Sem pa imal kasko.

LP