Ray-Ban sončna očala

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Zanima me, če imajo oznake Ray-Banovih sončnih očal kakšno logično razlago?
Npr. iz kakšnega materiala je okvir, ali pa serijo itd.

Naprimer model: RB8303 mi je jasno kaj pomeni RB! Kaj pa naprej številke?
Sem že nekaj iskal vendar nisem našel nobene razlage!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
RB kot Ray Ban, številke kot model, pa še tu ti manjka zadnji del, ki označuje izvedenko in različne barve okvirjev/stekel + opcija polariziranih stekel (slučajno vem, ker sem ravno RB8303 kupil lani poleti).
npr: 002/9A, (prvi del za barvo okvirja, drugi za barvo stekel); celotna oznaka modela RB8303-05

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Informacije za zadnji del sem našel!
Sem pa upal, da bom iz prvega dela izvedel serijo, letnik ali kaj podobnega! Mogoče ukrivljenost okvirja itd.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Jaz sem v naših optikah našel model, ki mi je ustrezal. Ker cene niso želeli spustiti niti približno na nivo spletnih trgovin (okoli 40% višja!), sem očala naročil pri preverjenem prodajalcu iz Nemčije.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Tudi jaz razmišljam v tej smeri in sem hotel čisto kot zanimivost preveriti kaj pomenijo oznake modela.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Hvala za info glede spletnih trgovin! Če pozna še kdo kakšno dobro trgovino z original očali se priporočam.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik trbowc pravi:
Se opravičujem, linki ne delajo več. Drugače pa sem že naročal v tej trgovini in je bilo vse OK:

http://www.otticanet.com/index.cfm

Tudi jaz moram pohvaliti to trgovino, naročil že ene 3x, vedno bilo vse ok, tudi ni problema z vrnitvijo očal nazaj, v primeru da nisi zadovoljen oziroma da ti ne pašejo.