ravnanje šasije - prikolica

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Na zs sem ti poslal številko od nekoga, vprašaj, ne vem če se še s tem ukvarja.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
saj razmišljam da bi se sam lotil tega. pa nima kam vpet zadeve... je pa spiralno zavita...

Loti se na hladno > hruška, vitla,... Ker kakorkoli boš grel boš zj... strukturo materiala in se ne čudi, če bo kdaj polna popustila pod težo
wink-1.gif

In pri naslednjih kipanjih pazi, da je res na ravnem
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
he he robert sem pazil samo je nekje drugje popustilo, potem je pa posledično pokrivilo sašijo... [cenzura] ga..

s prodajalcem si ne morem nič pomagati... se moram kar sam pomatrat. razmišljam da bi zapel en konec na betonsko preklado drug vogal pa s "vagen heber" (hidravlična dvigalka) dvigoval ... bi šlo?

hruške ni nikjer nobene:)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.680
113
Ampak res kako ti je to uspelo? Te novejše prikolice imajo pa ja toliko močno šasijo, da jo res težko zviješ, tudi če jo večkrat prevržeš.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
danijel: pač prikolica očitno lepša kot kvalitetnejša... čeprav je bila draga kot žafran! pač zajeb... sem se z nakupom... in tukaj je potrgalo "šibke" člene potem pa še pokrivilo sašijo...

torej, betonska preklada, punta, vagenheber, pa gasa:) potem pa ojačat kpl podvozje da ga ne bo nazaj "zakrivlo"...

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
danijel: pač prikolica očitno lepša kot kvalitetnejša... čeprav je bila draga kot žafran! pač zajeb... sem se z nakupom...

Pa še firmo povej.
kupujemprikolico.press

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sam tako iz firbca.

Ali lahko pripopaš kakšno slikco te ukrivljene prikolice. Me prav zanima kako to zgleda.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
drugač pa bom pofotku pa postal enkrat ko bo čas. sem našel mojstra, ki ima ravnalno mizo za tovorni program in mi bo to poglihal. ker je težava da ni samo spiralno zavita ampak tudi ukrivljena...

digg kupi brantner:) cenovno in kvalitetno nekje top...

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Brantner je cenovno je res top, kvalitetno nisem prepričan...

Kaj praviš na Impodan? Mnenje, izkušnje mogoče?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
glede na dejstvo da ma ogromno gradbincec bratnerce se dobr obnesejo.

meni osebno je ful ušeč "stetzl" zaradi načina kipanja, kjer ima vpetje enako kot kamion (torej nima bunk kot ostali, ampak se cela osovina zadaj zavrti).

impodan... ni izkušenj, imam pa fuuuul dobre izkušnje s Belluci Rossini (kmečki stroji prodajaja), hudič kolikor je bil pocen je nenormalno trpežna prikolca...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Sem gledal slikce tvoje dogodivščine (na traktorforum se mi zdi) in lohk rečem sam WTF. Prodajalec ti garancije ne prizna? Kakšen je bil sploh njegov odziv? A boš kdaj povedal za katero prikolico to gre?
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ja tud jaz sem rekel WTF. kako se lahko kaj takega naredi... ampak očitno se je... proizvajalec se je zaščitil in zavrača garancijo. prodajalec je malo prišel "nasproti" s deli...

je pa tako, da kar me muči je da sem s eno jeftino prikolico prevozil hudiča in pol, kipal v nemogočih položajih pa nikoli nič polomljenega. tukaj pa pazu pa se je polomil in pokrivilo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
dajte še sem link do slikic, ker meni niti približno ni jasno kako to sedaj zgleda