raus!

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
http://24ur.com/novice/slovenija/slovenija-raj-za-priseljence.html

10.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pravi sosed da je v beljaku v mesnici zaposlenih 50 ljudi, od tega 3 šefi avstrijsi pa 47 delavcev slovencev.

Če bi bili kakšni slovenci zainteresirani za gradbeništvo nebi bilo tolk priseljencev. Če pa slovenci z diplomami v rokah doma sedijo in prejemajo socialno, potem je tako kot je.

LP

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.098
526
113
tam ko se terc po tori rola
Slovenija je edina država, v kateri za pridobitev državljanstva ni treba znati jezika... Kri nebeška, imaš ruljo, ki je 20,30 let tu, pa hudič ne zna niti pogovorno slovensko, kaj šele pisati... Vse Slovenacem dati ultimat: v mesecu dni uspešno opraviti izpit iz znanja slovenskega jezika, če ne, pa nazaj, odkoder so prišli. In še najmanj pol leta jih nadzirati, če pri vsakdanji komunikaciji uporabljajo slovenski jezik (kako se med sabo pogovarjajo doma, me ne zanima). In -ne, nisem nacionalist. Vsaj tisti ortodoksni ne.
Se pa še prekleto dobro spomnim, kako so komentirali decemberske izide referenduma v bivši službi... Ko je bila osamosvojitvena vojna, je sodelavec pljuval 'kaj boste vi Slovenčeki...' , pa prvi šel kupit državljanstvo za dva kofeta... Jebela, banda. S to bando mislim takratno oblast, da je omogočila tako lahko pridobitev državljanstva. Pa, da ne bo kdo mislil, da pljuvam po vseh. Nekateri so se prav lepo vklopili, obvladajo slovensko bolj, kot marsikateri rojeni Slovenec.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Za nazaj se ne bo nič naredilo, kar je prav, za naprej bi morali napisati nov zakon, najprej znanje slovenščine šele nato državljanstvo! V šolah bi morali striktno se držati pravila, da brez slovenščine ne moraš narediti razreda, tu prednjačijo šiptarji!

Nazadnje urejeno:

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.098
526
113
tam ko se terc po tori rola
Seveda za nazaj ne gre.. vem. Ne moreš nekomu odvzeti že pridobljenih pravic. Tudi ne pričakujem, samo svoje mnenje sem napisal. Pa saj vemo, kdo si je takrat ''kupil'' mesto predsednika s tistimi podelitvami državljanstev. Pa o mrtvih vse dobro...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Seveda za nazaj ne gre.. vem. Ne moreš nekomu odvzeti že pridobljenih pravic.
Kak ne? A ne poznaš zgodovine mlade Slovenije?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Slovenija je edina država, v kateri za pridobitev državljanstva ni treba znati jezika... Kri nebeška, imaš ruljo, ki je 20,30 let tu, pa hudič ne zna niti pogovorno slovensko, kaj šele pisati... Vse Slovenacem dati ultimat: v mesecu dni uspešno opraviti izpit iz znanja slovenskega jezika, če ne, pa nazaj, odkoder so prišli. In še najmanj pol leta jih nadzirati, če pri vsakdanji komunikaciji uporabljajo slovenski jezik (kako se med sabo pogovarjajo doma, me ne zanima). In -ne, nisem nacionalist. Vsaj tisti ortodoksni ne.
Se pa še prekleto dobro spomnim, kako so komentirali decemberske izide referenduma v bivši službi... Ko je bila osamosvojitvena vojna, je sodelavec pljuval 'kaj boste vi Slovenčeki...' , pa prvi šel kupit državljanstvo za dva kofeta... Jebela, banda. S to bando mislim takratno oblast, da je omogočila tako lahko pridobitev državljanstva. Pa, da ne bo kdo mislil, da pljuvam po vseh. Nekateri so se prav lepo vklopili, obvladajo slovensko bolj, kot marsikateri rojeni Slovenec.

Kar nekaj nabijaš. Povej mi enega, enega, ki je dobil državljanstvo pa ne zna slovensko?

Pa pusti tisto ko smo se osamosvojili, ker takrat ni bil nihče SLOVENSKI državljan ampak JUGOSLOVANSKI! Kdor je bil prijavljen v sloveniji je pač dobil slovensko državljanstvo, tako je.

Sicer pa kar se mene tiče dolenjci in štajerci prav tako ne znajo slovensko, ljubljančani tudi vedno manj..... pobrat državljanstva vsem
jezen.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.782
6.555
113
Citat:
Slovenija je edina država, v kateri za pridobitev državljanstva ni treba znati jezika...
Si prepričan? Med pogoji za pridobitev državljanstva je tudi pogoj:

da obvlada slovenski jezik za potrebe vsakdanjega sporazumevanja, kar dokaže s spričevalom o uspešno opravljenem izpitu iz znanja slovenščine na osnovni ravni

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Slovenija je edina država, v kateri za pridobitev državljanstva ni treba znati jezika...
Si prepričan? Med pogoji za pridobitev državljanstva je tudi pogoj:

da obvlada slovenski jezik za potrebe vsakdanjega sporazumevanja, kar dokaže s spričevalom o uspešno opravljenem izpitu iz znanja slovenščine na osnovni ravni

Par makedoncev sem do zdaj srečal, da so lepo govoril, čeprav so prišli pred parimi leti sem in to je vse.

Pa še to jih je blo pol zdravnikov.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Kar nekaj nabijaš. Povej mi enega, enega, ki je dobil državljanstvo pa ne zna slovensko

Moja ima v šoli kup malih šiptarčkov s Kosova, ki imajo državljanstvo in ne znajo niti besede slovensko in prav tako njihovi starši. Za tolmača jim služi babica, ki je Slovenka. Na upravno enoto sva poslala mail z vprašanjem kako je to možno oz. kakšna je zakonska osnova in niso odgovorili, čeprav morajo po zakonu. A misliš, da živiš v zaresni državi? Jaz nič več...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.514
5.699
113
Makedonci so zanimivi ker nevem zakaj se zelo lahko slovenščino naučijo pa nimamo nč skupnega v jeziku ( podobno so tud Albanci)....

So pa zanimivi vsi ostali....sploh srbi in njihov ponos
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Makedonci so zanimivi ker nevem zakaj se zelo lahko slovenščino naučijo pa nimamo nč skupnega v jeziku ( podobno so tud Albanci)....

bonk.gif

si do te bistroumne ugotovitve prisel na podlagi neke raziskave ali cez palec?
crazy1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.940
2.351
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

bonk.gif

pa sit i dejasnko zadnje čase govoril z kakim srbom ki je prišel k nam po osamosvojitvi???pri nas je nekaj zdravikov ki so prišli iz srbije in govorijo veliko bolj pravilno slovensko kot kak zagrižen patriot.predvsem mislim na uporabo dvojine.kar pa se tiče ljudi ki so živeli tukaj v času yuge pa je tako da jim takrat ni bilo potrebno znati slovensko saj so imeli v šoli vsi srbohrvaščino in se jih je razumelo povsod po državi