Rast prodaje Android naprav

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
11x01311109nd.jpg

Canalys' latest smartphone sales figures show that Android phone makers managed to shift a cool 33.3 million handsets in the last quarter -- more than any other smartphone platform out there, including the previous leader, Symbian, which sold 31 million units. That's a mighty leap from the 20.3 million Android devices the stats agency estimates were sold in Q3 2010.

vir: http://www.engadget.com/2011/01/31/canalys-android-overtakes-symbian-as-worlds-best-selling-smart/

Nokia se je fajn vstrelila v nogo s svojo anti Android filozofijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
treba je tudi upoštevat da je pojem "smartphone" nokija preselila na low end naprave. nevem kak je lahko recimo neka čip nokia s symbianom ekvivalent iphonu ali zverini tipa desire hd
stupid-1.gif

drugače pa so lepo zgazli čez konkurenco v no time
aplauz.gif

aja ni zadnjič en zagrižen jabolčnik tukaj razlagal kak je iphone dosti bolj prodajan telefon kot vsi androidi skupaj?
hysterical-1.gif

da ga malo citiram:

Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
.Še tako ekskluzivo se lahko gre apple, pa iz tromesečja v tromesečje podira rekorde pri prodaji. Zakaj le?? Sej pa folk vidi, ni slep
smile-1.gif

Citat:
Ampak ne skrbi, v tem času ( v 2 letih ali majn) bo že zaradi iphona, androidu precej padel delež na trgu

Citat:
Pustima času čas, pa se čez kako leto pomenima.
hysterical-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Podira rekorde v svoji prodaji.

Še mam 2 leti al majn cajta, da se izpolni napodved.
wink-1.gif

Sej, pomenima se čez 1 leto.
smile-1.gif

Še dobro, da je tabela zgoraj, bo vse v eni temi
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma tebi zadnjič sploh nisem odgovarjal, ker sem te imel za objektivnega in resnega userja. Glede na pisanje zadnjič in tiste citate nad teboj pa sem se malce zamislil katere imam za navidezno kompetentne osebe. In ja tvoje pisanje je tipično iFan-ovsko fanatično. Kot, da bi poslušal svojo bakico, ki je verski fanatik, ko sem jo vprašal, kaj pravi na to koliko so pokradli župniki v Mariboru, pa mi je hladno odgovorila, to so drugi kradli, ker župniki, škofje, menihi,.... so pošteni, da je joj.
bonk.gif

Razloži kaj bo revolucionarnega na Iphonu 5, da bo v enem letu naredil ne samo revolucijo ampak pravo apokalipso na trgu mobilne inj pokopal vse OS-e. Oh ja
bonk.gif
Andorid je prihodnost (pa en zaradi KAO najboljše uporabniške izkušnje, kar iphone userji ne morete slišati ampak ker je zelo poceni in blazno fleksibilen s performanci pa tudi izredno dober), Apple bo nekaj userjev še dobil (čisto zasluženo) ampak ogrozil pa Androida ne bo, žal.
Seveda da podira rekorde v prodaji. Svoji prodaji. Na globalni lestvici je še vedno..hm nekje pri tleh, žal.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nisem apple fan, sem pa iphone fan, upravičeno. Fanatično pisanje? Eh, pretiravaš, ful!

iPhone pač je po mojem mnenju najbolši telefon na trgu, če upoštevaš VSE faktore. (kvaliteta izdelave, vgrajene komponente, delovanje OS, uporaba s pcjem, aplikacije, podpora) Če pa za tebe ni najbolši, pač ni. Jaz pač napišem moje mnenje. Vzemi al pa pusti. Vidiš, ti pišeš Android je prihodnost, jaz pač rečem, da je iOS prihodnost
wink-1.gif
Tudi izredno dober je Android, se strinjam, vendar pa ob tem tudi precej hroščat, kar pa za iOS ne morem rečt.

Da bo meni telefon za 400 eur dnevno/tedensko "žrl" živce s problemi-nedelovanjem/ nebo omogočal tak dobrih aplikacij in 3D iger/bo slabše skup sestavljen/bom moral pol leta ali več čakat na uradno posodobitev OS, ki ima več funkcij, mogoče dela hitreje... ne hvala. Ti pa kar.
wink-1.gif

Pa sej teme o android telefonih dosti povejo o problemih androidov in sami kvaliteti celote.
smile-1.gif

iPhone 5 bo izboljšana 4ka (pusti anteno, ker pri nas ne povzroča prekinitev klicev).

edit: Enostavno mi ni več za debatirat/kontrirat.Še zadnje misli...

Kaj te moti na iphonu?

1. Cena? Tudi ko ga boš prodal, ga boš prodal dobro/drago.
2. Mu falijo katere funkcije, ki jih maš na androidu in jih tukaj v iOS 4.3 ni? Kvečjemu nasprotno... Če ti gre BT transfer po glavi, kolkoga dejansko koristiš?
3. Servis tudi mamo, kjer ti dajo kar novega in to v roku 1 tedna
wink-1.gif

4. Baterija je v navezi z iOs boljša, kot pri androidih
5. 600Mhz na mojem 3gs vs. 1Ghz galaxy s s custom lite romom, pa je galaxy glih sekundo hitrejši pri odpiranju večjih spletnih strani.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
mislim da imaš ti precej več problemov z hroščastim delovanjem androida, pa ga sploh nimaš, kot pa tisti ki ga imamo
smirk-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
iOS je verjetno res najbolj user friendly in dodelan OS. Ima svoje pomanjkljivosti tako kot vsak drug OS. Ampak kljub vsem tem dejstvom ne bo NIKOLI po številkah o prodaji prehitel androida. Ena firma sama preprosto ne more konkurirat XYZ firmam, ki izdelujejo Android naprave. Bodo pa verjetno iOS naprave lahko konkurirale Androidom, kar se tiče števila prodaje aplikacij (prenesenih je bilo 10 milijard aplikacij preko App Stora... koliko je bilo preko Android Marketa?). Jaz mislim, da bo pri Androidu veliko takih uporabnikov, kot jih je pri Symbianu, ki kupijo low-end androida in ga uporabljajo samo za klice in smse. Seveda so taki uporabniki tudi pri iOS-u... ampak je njihov delež manjši.

Kar se pa absolutnih številk tiče, se pa ve, da bo najbolj uspešen Android. Katerih avtov je več na cesti... VW-jev ali Mercedesov?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ima ga brat, pa nekaj znancev/znank.Berem tukaj o androidih.Je kar dovol materjala
wink-1.gif

Tut sam sem si že želel, da bi bil zadovoln z androidom, ker so poceni in lažje dostopni, vendar ne gre.
evil.gif

Želim ti čimmajn problemov s tvojim strojom
wink-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Badguy777 pa ti v nobenem primeru nisi kompetenta oseba, kar se tiče pogovrov o iphonih če si ga sam lastiš.

Svetovni analitiki napovedujejo eksplozivno rast androidih naprav v vseh kategorijah, v roku 3 let. Prav tako napovedujejo padec iOSa, windows mobila ter Symbiana.

Dokazov za tako napoved je več kot dovolj, pa jih bom samo nekaj naštel:
-za vsem stoji google
-linux-------> se pravi zastonj OS
-odlična podpora novim developerjem (http://developer.android.com/index.html)
-največji proizvajalci stojijo za androidom

Res je, da je bil svoj čas iOS vau, ter svetlobna leta pred ostalimi. Ampak sedaj, je pa tega obdobja počasi konec.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kdo pa pravi, da se ios ne bo razvijal?
tongue-1.gif
Če bi Apple prodajal tudi cenovno ugodne telefone, bi zagotovo prehitel ostale. Tak pa so omejeni samo na svoj 1 telefon in na tak način seveda ne more ''podret'' ostale.

Glede na to, da je Android v letu dni prišel iz 8 na 33% pa pove samo to, da bo konec leta 2011 Android telefonov že krepko več kot 50%. Takrat pa se tudi noben proizvajalec (razen Appla seveda) ne bo več branil Androida na svojih proizvodih.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Pri tej razpredelnici je fenomen Apple... s 16MIO prodanimi telefoni, prodaja pa 1 model oziroma pogojno dva, če štejemo zraven še 3GS... pri Androidu je tak hit recimo Galaxy S, z dobrimi 9MIO prodanimi...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Badguy777 pa ti v nobenem primeru nisi kompetenta oseba, kar se tiče pogovrov o iphonih če si ga sam lastiš.
LOL A ti si pa, ker si ga ne lastiš in ga stem ne poznaš?

Citat:

Dokazov za tako napoved je več kot dovolj, pa jih bom samo nekaj naštel:
-za vsem stoji google
-linux-------> se pravi zastonj OS
-odlična podpora novim developerjem (http://developer.android.com/index.html)
-največji proizvajalci stojijo za androidom.

Za iOS pa:
- za vsem stoji Apple
smile-1.gif
(trenutno druga največ vredna firma na svetu. Takoj za Exxon Mobil, ki pa ga bo po trenutni rasti padel še letos.)
- Darwin - fork FreeBSD-ja -> se pravi zastonj OS
- odlična podpora developerjem ( http://developer.apple.com/devcenter/ios/index.action )
- ok. proizvajalec je samo en, zato bo android količinsko res bolj prodajan.

Android niti približno ni tako izpiljen kot je iOS. Pa s tem ne mislim (samo) na GUI. Samo poglej si malo tukaj sosednje teme, kakšne probleme imajo nekateri. Tega na IOS ni. To pa za to, ker ni customizacije v taki meri, kot je na Androidu. Jobs je tu žrtvoval to v prid stabilnosti.

Drugi problem so pa ti "mali" android telefoni, ki nič kaj bolj ne kvalificirajo za smart phone kot kake nokie S60. Sestra ima Samsung i5500 Galaxy 5. To je pa pravi sekret od telefona. Niti android market ne dela. Ko ga zaženeš, se aplikacija sesuje
13.gif
Se potem nisem s tem ubadal, ker telefona itak ne uporablja za drugega kot telefoniranje in da prečekira FB. Ekrana pa raje ne bi sploh komentiral. Verjetno ne bi bil pravičen, ker me je retna display preveč razvadil. I'm not going back!

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Res je, da si ga ne lastim, ampak da ga pa ne poznam se pa motiš. Sprobal že use modele, 3gs sem testiral cca 14 dni. Prav tako sem imel že cca 10 različnih android mobitelov v roki, od najslabšega pa do najbolših. Prav tako si lastim pda napravo z WM ter symbian telefon. Delal oz. testiral sem že tudi maemo ter blackbarrya.

Se strinjam da še android ni izpopolnjen, ampak pustimo času čas. Iphone v veliki meri rešuje narisano jabolko ter GUI. Jasno je tudi, da je OS lahko stabilen, če je zmodificiran do nule za 1(EN) mobilni telefon.

Iphone App store, je ZAENKRAT res še večji, ampak počakaj 2-3 leti. Čeprav ima android dejansko boljši app store. Razlog? Iphone app store je popolnoma zaprt, in obstaja velika možnost da se tvoja aplikacija nikoli ne pojavi v marketu. Medtem ko android objavi praktično vse aplikacije, in jih z točkovanjem lepo razversti. Posledično imaš kot developer možnost feedbacka od uporabnikov, ki so testirali tvojo aplikacijo, in hkrati obstaja hirearhija, ki najbolše aplikacije postavi na vrh.
Uzameta pa obadva android kot prav tako Iphone market po 30% maržo.

Glede malih telefon se strinjam. So ubistvo polizdelki, in je uporabniška izkušnja lahko tako slaba, da prešaltaš nazaj na old school symbian
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Mel sem iOS, mam Andorida. "Testiral" sem vse 4 modela iPhona, "testiral" sem vsaj 4 različne telefone z Androidom. Vsak ima svoje prednosti, vsak ima svoje slabosti. To je to. Ne odkrivajte tople vode in se ne pičite za brezveze. Itak smo že vsaj 100x prišli do zaključka, da vsak favorizira svoje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa kdo je reku, da je Android boljši od iOS-a? Nikjer ne vidim zapisov, da je androdi bolj izpiljen?
Gre se za to, da je in tudi bo bolj razširjen kot iOS in to še mnogo bolj, ne pa da bo propadel. iOS je super zadeva brez debate. Napovedovati, da bo pa prevladal v mobilni je pa smešno in zato se usajamo (no vsaj jaz). In mene na 4ki najbolj moti 3,5" zaslon. In moje pobožne želje za iphona so 4" zaslon ter možnost priklopa na USB (da deluje kot usb disk, poleg tega bo mikro usb kmalu v evropi standard če se ne motim). Do takrat pa sanjskega telefona nimam in mi je najboljša alternativa android, ki na hudih mašinah nič kaj veliko ne zaostaja za iOSom oz. bi osebno rekel, da sta tam tam s tem, da je iOS trenutno še malce bolj stabilen kako bo v prihodnje bomo pa videli. In to je to. Andorid bo pa pojedel še zelo velik kos pogače in se zna zgoditi da bo januarja 2012 res že vsaj 40% androida seveda največ na račun butaste Nokie
smile-1.gif