Raspberry Pi

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Nikakor ne morem pripraviti RPi-ja, da bi kazal sliko prek RCA (prek HDMI gre bp).
frown-1.gif

Popravljal sem že config, pritiskal trojko
rolleyes-1.gif
pa nič. Na netu piše vse živo za VGA, za RCA je pa samo kratka notica (ali pa jaz ne najdem v poplavi vsemogočih nasvetov).
Torej, ima kdo s tem izkušnje?
Hvala za odgovor in LP!
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz imam naložen Raspbian in kolikor razumem tista njihova navodila, se prvi boot naredi iz HDMI, če je priključen. No, jaz sem prvi boot naredil iz HDMI in ga je vzel pod defolt. Potem sem spreminjal config (brisanje auto HDMI in dodal RCA če je - če ne HDMI izbiro), pa nič ne pomaga.
frown-1.gif

Nč, bom zbrisal SD kartico in ponovno naložil sistem, a da bo vključen RCA, ne HDMI, pa bomo videli. Če ne, bom poskusil še z openElec.
smile-1.gif

Zaenkrat hvala za odgovor. Če se še kaj spomniš, se priporočam!
smile-1.gif

edit: sem dal 5*.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Samo pazi, Raspian je desktop varianta os-a, openelec je xbmc
smile-1.gif
da nebo potem kakšnega presenečenja. Meni je openelec od vseh xbmc distribucij najbolj všeč, saj praktično vse dela takoj, brez kakšnega čaranja. Na raspbmc recimo nisem mogel nastaviti wifija itd...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
V bistvu desktopa niti ne rabim, ker bo aplikacija skrita in torej ni važno, kaj laufa odzad - viden bo samo GPIO izhod. Sam za programiranje se rabi video, pol, ko bo zadeva laufala, slike ne rabim. Zoprno mi je delat na >HDMI, ker je to le na TV, ki jo baba skos zja...
frown-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Zanimivo, meni sta delala oba izhoda, pa nisem ničesar spreminjal. Prvi boot je bil HDMI, potem pa sem nekaj preizkušal preko video izhoda in je prav tako delalo, sedaj pa spet dela na HDMI brez, da bi kaj spreminjal.