Range rover, Audi, Mercedes, Bmw, Volvo, Lexus

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
To so nekatere od premium znamk pri nas. Katera je po zanesljivosti pred vsemi? Je res, da je Land Rover/Range Rover ena najbolj pokvarljivih avtomobilskih znamk pri nas, hkrati tudi požrešnih z dragimi rednimi servisi, itd? Pa govorimo o avtih 70.000 eur ali več, ne malih modelih. Po podatkih z neta skoraj nobena od teh znamk ni izjemno zanesljiva, v plus odstopa Lexus, potem pa sta Volvo in Bmw, sledita Mercedes in Audi, Land rover/Range rover pa v podnu. Je še tako ali so se zadeve z novimi modeli kaj spremenile?

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
A nameravaš kupit pa o tem sprasujes vse vede na alterju.....ziher večina si lasti take avtomobile in bo povedal iz prve roke.....ker alter vse ve

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Za zanesljivost pogledaš lestvice zanesljivosti in uporabiš zraven ščepec soli ali pa kmečko pamet.
Glede novih modelov: mi lahko poveš, kdo (razen Ðanija) ti bo napovedal zanesljivost novega modela, ki je ravnokar prišel ven npr. na popolnoma novi platformi in po možnosti s popolnoma novimi motorji? Kdorkoli ti govori o zanesljivosti pri takšnih modelih enostavno in kratko NAKLADA.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Verjetno lahko na podlagi zgodovine ene znamke dokaj dobro napoveš kako bo z zanesljivostjo aktualnega modela. Seveda to ne drži vedno, ampak neko povprečje pa verjetno je
confused-1.gif

Recimo kar sem jaz "slišal" o navedenih znamkah. NImam pojma o cenah servisov, o zanesljivosti pa:
Lexus OK
Bmw OK-
Mercedes srednja žalost
Audi OK- razen določenih komponent (avtomatski menjalnik, dizel sklopi motorja)
Volvo: OK- občasno težave z elektroniko
Land Rover: slabše kot srednja žalost

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Recimo, da to delno drži za oceno čez prst. Ampak poglejmo recimo primer Volva, ki ima sedaj vse štirivaljnike s prisilnim polnjenjem in še pomočjo električnega motorja. Popolnoma nova platforma in popolnoma novi motorni sklopi. Jaz si ne upam napisati popolnoma nič za zanesljivost takšnega avtomobila. Čez kakšne 3-4 leta bo pa se dalo že kaj napisati.

Enako pomemben kot zanesljivost je način reševanja garancijskih zahtevkov ali morebitne kulance oz. serijskih težav. Tukaj se gornje znamke konkretno razlikujejo med seboj. Sploh je to pomembno pri rabljenih vozilih za zgoraj omenjene znamke, ki prevladujejo pri nas.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Če smo že pri takih avtih ali kdo v Sloveniji prodaja in servisira Cadillace? Imajo nekaj res zanimivih in lepih modelov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Če govoimo o novih vozilih v high end SUV segmentu je zanesljivost itak nepomebna. Če te pusti na cesti ti še preden ti veš da je nekaj narobe že dostavijo nadomestnega in tvojega odpeljejo na servis!
evil.gif

Glede nezanesljivosti Rangeroverjev in dragih delov je pa problem tudi angleškost teh vozil. Tam je normalno da ima kmet na podeželju 3 LRje (različne jasno), ko mu en crkne ga v Hunter škornjih in v pelzu iz alpake zapelje na dvigalo, malo potolče, pokliče kolega da mu zdila poceni dele in gremo dalje. Če ne gre dalje, da pa svojemu hlapcu en teden časa in potem on tolče in popravlja. V kontinentalni evropi to ne gre, tu pelješ avto na servis in plačaš 5k eur samo da ga pogledajo.

Recimo kot primer, LR z zračnim vzmetenjem si dobil original zračne vzmeti za 500EUR komplet, obstajajo celo slabši in boljši neoriginali. Audi, MB, BMW stanejo pa vzmeti 5k EUR.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Verjetno lahko na podlagi zgodovine ene znamke dokaj dobro napoveš kako bo z zanesljivostjo aktualnega modela. Seveda to ne drži vedno, ampak neko povprečje pa verjetno je
confused-1.gif

Recimo kar sem jaz "slišal" o navedenih znamkah. NImam pojma o cenah servisov, o zanesljivosti pa:
Lexus OK
Bmw OK-
Mercedes srednja žalost

vidiš, moje mišljenje oz. videnje, kar spremljam avtomobilizem, je popolnoma drugačno ... kako je lahko Audi OK, če pa imajo težave z avtomatskimi menjalniki in dieselskimi sklopi? pa to je ja najpomembnejši del, verjetno? ravno tu so po večini ostali super - Mercedes, sploh 220 cdi motorji, ki so sicer v višjem rangu manj prisotni, ampak gre za praktično bulletproof motor. z avtomatskimi menjalniki pri Mercedesu in BMW-ju tudi načeloma ni problemov, ni moj mehanik zastonj rekel, če kupuješ avto z avtomatskim menjalnikom in ne gledaš BMW/Mercedes, potem sploh ne glej.

Lexus ima načeloma tako ali tako Toyotino tehnologijo, ampak tudi ni bil čisto imun na težave - problematičen je bil 2.2 dizelski motor, kjer je, sicer po 150.000 km, rado prihajalo do popuščanja tesnil, pokanja glav ali celo blokov motorjev. ampak to so tudi že zelo zgodaj odpravili ...

Volvo je do zdaj tako ali tako imel PSA motorje, ki so načeloma bili precej okej, Volvov petvaljni dizel pa je tudi bil pojem zanesljivosti, razen če ne znam brat? Land/Range Rover pa tudi spet ni tako zelo problematičen, sploh odkar so not fordovi motorji, je pa res, da gre za kompleksnejše pogone, kot pri ostalih. poznam človeka, ki je obrnil 200.000 km z Land Roverjem, brez enega problema. je pa res, da je avto redno in skrbno servisiran, tudi to veliko pripomore k temu, ali avto dela kot je treba ali ne.

če smo že pri višjem rangu vozil. kolikor sledim, so BMW-jevi 3.0 v6 super motorji, pravtako Mercedesovi, Audi naj bi tudi zdaj obrnil list, ravno zato je iz ponudbe dal multitronic in uvedel s-matic menjalnik, 3.0 TDI naj bi tudi bil dodelan in precej bolj zanesljiv.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Sem mislil da je pri avtih za 100 jurjev pomembno kaj drugega kot pa pokvarljivost in kolikrat si na avtovleki.
Ajd potem, ko je ta vato vreden manj kot Clio razumem taka vprašanja, ampak pri novem?
A nima garancije?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Seveda je pomembno vse kaj drugega, vendar ne v Sloveniji, kjer se taka vozila kupujejo stara 4 leta in običajno ravno izven garancije....

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
confused-1.gif

Lexus OK
Bmw OK-
Mercedes srednja žalost

Sem si sposodil Patriota
grin1.gif

kan-150734.png

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Seveda je pomembno vse kaj drugega, vendar ne v Sloveniji, kjer se taka vozila kupujejo stara 4 leta in običajno ravno izven garancije....

hm, misliš da je res tak ?

jon olsson je glih te dni govoril v svojem vlogu, da bo vzel rabljenega FF-a ker ga misli vozit, in bi na novem preveč izgubljal vrednost

tudi supercars of london je vzel za daily driverja pravkar eno leto starega M3 s podobnih razlogov.

Dejstvo je pač, da verjetno zunaj, dejansko najdeš avto na trgu po svojih željah, oz je neka ponudba, pa da ne kupuješ na balkanu
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Imaš prav, kupuje se zunaj, ker sploh je izbira, pri nas je namreč minimalna (mislim na slovenske avtomobile, ne sedaj uvožene v Slovenijo), ker se novih avtomobilov za tako ceno proda relativno malo.
Recimo aktualna A6ka. Nova 60+ jurjev, stara 4 leta iz Nemčije se začne pri malo nad 20 jurjev, ponudbe ogromno in na cesti se jih je v zadnjem letu konkretno namnožilo.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ni več aktualna, zunaj je že FL. Za razkazovanje pred sosedi pa je verjetno OK, saj ti zavidajo "nov" avto.
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj FL jih je bore malo.

Se pa ločijo kar dobro, celo presnetljivo dobro za samo FL. Ta bi bil za kupit, ker nova verzija bo tako kot A4... grd.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kar se novih avtov premium avtov tiče so meni trenutno oblikovno top Volvo (V90, V90 country in XC 90), MB E karavan in GLC, ter prihajajoči BMW 5. Audi tudi z novimi modeli nekako ne prepriča. Kar se tiče opreme se mi zdi neverjetno, da MB E karavan ne ponuja pogona na vsa 4 kolesa pri več kot le enem motorju, podobno kot se mi zdi neverjetno, da se gre Volvo "zelene" in ne ponudijo močnejšega motorja od 2.0. V V90 bi prav pasal kak 280KM dizel, tako so pa raje šli na 235KM in dodatnim kompresorčkom, ki premošča turbo luknjo. Vse fajn in verjetno čisto dovolj, a kak uglajen V6 bi bil tudi ok...

Kot zanimivost me zanima kako se obnaša hibrid v MB? Opazil sem, da je recimo pri GLCju na voljo hibrid, ki obljublja zelo dobre zmogljivosti in je cenovno dokaj ugoden. Pa me zanima ali je to samo kot pomoč glavnemu motorju in se polni preko tega ali ga moraš doma polnit...?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
V C klasi mislim da ima MB tako hibrida, kot prikljucni hibrid. Novejsi sistem zgleda zelo OK na papirju.