Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Verjetno lahko na podlagi zgodovine ene znamke dokaj dobro napoveš kako bo z zanesljivostjo aktualnega modela. Seveda to ne drži vedno, ampak neko povprečje pa verjetno je
Recimo kar sem jaz "slišal" o navedenih znamkah. NImam pojma o cenah servisov, o zanesljivosti pa:
Lexus OK
Bmw OK-
Mercedes srednja žalost
Audi OK- razen določenih komponent (avtomatski menjalnik, dizel sklopi motorja)
Volvo: OK- občasno težave z elektroniko
Land Rover: slabše kot srednja žalost
vidiš, moje mišljenje oz. videnje, kar spremljam avtomobilizem, je popolnoma drugačno ... kako je lahko Audi OK, če pa imajo težave z avtomatskimi menjalniki in dieselskimi sklopi? pa to je ja najpomembnejši del, verjetno? ravno tu so po večini ostali super - Mercedes, sploh 220 cdi motorji, ki so sicer v višjem rangu manj prisotni, ampak gre za praktično bulletproof motor. z avtomatskimi menjalniki pri Mercedesu in BMW-ju tudi načeloma ni problemov, ni moj mehanik zastonj rekel, če kupuješ avto z avtomatskim menjalnikom in ne gledaš BMW/Mercedes, potem sploh ne glej.
Lexus ima načeloma tako ali tako Toyotino tehnologijo, ampak tudi ni bil čisto imun na težave - problematičen je bil 2.2 dizelski motor, kjer je, sicer po 150.000 km, rado prihajalo do popuščanja tesnil, pokanja glav ali celo blokov motorjev. ampak to so tudi že zelo zgodaj odpravili ...
Volvo je do zdaj tako ali tako imel PSA motorje, ki so načeloma bili precej okej, Volvov petvaljni dizel pa je tudi bil pojem zanesljivosti, razen če ne znam brat? Land/Range Rover pa tudi spet ni tako zelo problematičen, sploh odkar so not fordovi motorji, je pa res, da gre za kompleksnejše pogone, kot pri ostalih. poznam človeka, ki je obrnil 200.000 km z Land Roverjem, brez enega problema. je pa res, da je avto redno in skrbno servisiran, tudi to veliko pripomore k temu, ali avto dela kot je treba ali ne.
če smo že pri višjem rangu vozil. kolikor sledim, so BMW-jevi 3.0 v6 super motorji, pravtako Mercedesovi, Audi naj bi tudi zdaj obrnil list, ravno zato je iz ponudbe dal multitronic in uvedel s-matic menjalnik, 3.0 TDI naj bi tudi bil dodelan in precej bolj zanesljiv.