Raid 1 500 Giga

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Imam Raid 1 z dvema 500 Giga diskoma od WD-ja. Že tretjič letos je en disk padel ven iz sinhronizacije in sem ga moral spravljati nazaj z RaidXpertom od ATI-ja.
Sedaj premišlujem naj nabavim novi disk 500 Giga, ali kupim dva nova diska od Toshibe po 2 Tera, ker imata ugodno ceno od dobrih 70 €.
V drugem primeru bi sistem preslikal s kakšnim programom podobno Ghostu.

Ma nene, ne bom imel SSD-ja. Mi penzionisti tega ne potrebujemo
hysterical-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Vprašaj se zakaj pade ven. So na disku napake, crkuje? Preglej ga z namenskimi orodji. 500G pri teh cenah SATA diskov postaja malo tudi za domače potrebe.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Domnevam da uporabljaš RAID krmilnik na MB kar je največje sranje kar sploh lahko uporabiš. Imaš srečo da je od AMDja ki omogoča celo kaj več kot pa nastavitve v biosu!
grims-1.gif

Karkoli boš postavljal raje postavi na SW RAID ker je bolj stabilen, tudi migracija podatkov in upravljanje RAIDa bo lažja.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Naredi RAID polje kar v OSu (tudi na Windowsih se da). Če s tistim diskom ni nič narobe in če boš vseeno kupil še en disk, potem daj kar tri diske v RAID1. Pridobiš na redundanci, pa tudi pri branju se dostopni časi načeloma izboljšajo (ker lahko obravnava tri zahteve hkrati - vsako na svoj disk).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Uf, za tri diske v RAID 1 nisem študiral da je možno.
Praviš softverski RAID. Pa W7 to opravlja korektno
confused-1.gif

Sedaj imam Phenom 2X4, in to opravlja čipset na Asus mamaplati, še kar neproblematično.
Do softverskega RAD-a sem še malo skeptičen
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Jaz imam v službi SW RAID 1 na Win7 in dela že lep čas brez problema. V RAID 1 pa lahko daš načeloma tudi več diskov, ampak navadno to ni smiselno ker zgubiš preveč prostora. Ampak če že imaš tri enake diske in ni potrebe po dodatnem prostoru...

S tem da pri novem disku pazi. Novejši imajo po večini kar vsi 4k sektorje, starejši pa načeloma 0.5k. Pri SW RAIDu na Windowsih ti to zagotovo ne bo špilalo (sem imel sam ta problem).