Radio za v kuhinjo

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo!

Mati ima v kuhinji en radio, kateri bo počasi za zamenjat. Sicer špila že CDje, ampak ker ona največkrat posluša radio, jo moti največkrat to, da "izgublja" frekvence, tako da ga je na vsake toliko časa potrebno fino nastavit. Ker je čas božičnih nakupov, smo se odločil, da ji zrihtamo enga.
Dve pomembni stvari mora imet novi radio.
1. Rad bi digitalno skalo in pa da je ni treba vsake toliko časa nastavljat, ampak da se sama sinhronizira na frekvenco, kakor pri avtoradiih. V glavnem da res fajn lovi, kajti živimo na področju, kjer so signali dokaj slabi.
2. Rad bi da predvaja mp3je.
3. Dodatne stvari: lahko ima USB vhod, še za dodatne mp3je. To je pa samo bonus.

To je to. Kaj priporočate mojstri.

Tnx vsem.

Tuši

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam grundig sonoclock 890. Je čisto pravi kuhinjski radio, ki se ga našraufa pod omarco. Ima digitalno skalo z rdsom, uro sam nastavlja, pa še timer ima za kuhanje. Nima pa mp3-jev. Obstaja pa verzija tega radija, ki zna predvajat tudi web streame prek wifija in je mogoče uporaben tudi za mp3...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Da dodam še eno zadevo. Najbolj mi ustreza kompaktna verzija, torej zvočniki skupaj z radiem. Pa da se ne prišraufa, ker v poletnih časih ta radio včas roma ven na teraso.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz imam grundig sonoclock 890. Je čisto pravi kuhinjski radio, ki se ga našraufa pod omarco. Ima digitalno skalo z rdsom, uro sam nastavlja, pa še timer ima za kuhanje. Nima pa mp3-jev. Obstaja pa verzija tega radija, ki zna predvajat tudi web streame prek wifija in je mogoče uporaben tudi za mp3...

No nekaj takega imajo v lidlu za 18€. Digitralen, RDS, je pa črn pa srebrn. Fotr ga je nabavil in že špila v kuhni
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Povej cenovni rang, vsaj okvirno?

Sony-a je ok a predrag za kar ponuja.
osebno:

1850

LG LPC54

LG je cenovno res ugoden, še snemaš lahko na USB+ima kasetar.

Brez USB-ja pa tole:

RCD1420

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ravno tako kot ti imam sonoclocka v kuhinji, pod visečo omarico. Sem pa šel tudi gledat omenjenega v Lidl, pa že na pogled ni bil kdovekaj...tako da sem izvedel manever na-levo-krug in lepo po Grundinga v BB

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ravno tako kot ti imam sonoclocka v kuhinji, pod visečo omarico. Sem pa šel tudi gledat omenjenega v Lidl, pa že na pogled ni bil kdovekaj...tako da sem izvedel manever na-levo-krug in lepo po Grundinga v BB

Hm, po pravic povedan pa meni bolje izgleda kot bel sonoclock. Pa tudi lovi zelo uredu, no vsaj tist kar fotr poslusa
grin1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Zgleda čist OK, samo če ima digitalno skalo še ne pomeni, da ima digitalni sprejemnik s PLL, vsaj doma imam en radio, kjer moram naštelat na 90,95, da mi lovi recimo 90,9 MHz.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
KSZ.

Morda kdo ve kdaj bo nujno treba menjati analogne radie za digitalne? Tako ko je to sedaj pri TVjih.

Najbrz nikoli v dogledni prihodnosti, enkrat bo pac prisla na vrsto radiem podobna zadeva, ki bo uporabl;jala katero od tehnologij za mobilne komunikacije v stilu LTE), preko katere bo slo multicast vsega boga streamov.. Se izumitelji digitalnega radia se ne morejo odlociti za uvedbo, ceprav naj bi bila zadeva boljsa kot zdajsnji sistem FM, dejstvo je pa, da je bolj ucinkovita in da ima lahko bistveno vecji domet (digitalni radio trenutno oddajajo na kratkih valovih, seveda ne pri nas, ker smo 100 let za iznajdbo kamna - imajo pa to nekatere bliznje evropske drzave, mislim da vkljucno s Hrvasko).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj ti bo DAB radio, če lahko število sprejemnikov prešteješ na prste obeh rok. OK, če bi se sistem razširil, bi bilo tudi več sprejemnikov, zaenkrat pa nič ne kaže, da bo FM izginil.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kaj ti bodo sprejemniki, ce ni oddajnikov pri nas (imajo jih sosedi, tudi drzave, jkaterim se pridno posmehujemo zaradi njihove tehnicne "zaostalosti") ? Zacaran krog. Se tam, kjer oddajniki so, so redko zaresni, ampak predvsem testni, prakticno nihce pa ne ve, da tehnologija sploh obstaja.

Jaz verjamem, da se bo prej uveljavilo nekaj v stilu DVB-H (nikjer ne pise, da je treba zraven posiljati tudi video stream, lahko je samo avdio) oziroma kaj podobnega, morda v obliki IP preko necesa, morda drugace ... bomo videli.