Radarski strel na 282,6m - rabim vašo pomoč

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Ola,
na cesti od Laškega proti Zidanem mostu me je pri kamnolomu pred Zidanim mostom radarsko ustrelil policaj.
Stal je pri hišni številki 18 na isti cesti oz pri prvih hišah za kamnolomom v smeri mosta čez reko.
Zanima me, koliko metrov je od table, ki označuje začetek Zidanega mosta do te hišne št. oz kateri znak za omejitev hitrosti je upošteval?
Žal se tega preverit nisem spomnil na licu mesta - me je preveč iztirilo.
Bom po isti cesti se peljal tudi v soboto, vendar ne bom opravil "verodostojne " meritve razdalje, zato to nima smisla pri pisanju ugovora.
Kje lahko točno pogledam postavitev znaka za omejitev in da bo to verodostojno?
največji thnx
ps: seveda da bodo zvezdice

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
pa je ta meritev priznana?
kaj pa na kakšnem cetstnem podjetju, ali vedo, kje in kako imajo postavljene table?

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
To, da je omejitev 50 km od zacetka pa do konca kamnoloma, si verjetno prezrl, ne? Ce se pelješ proti Z.M. imaš tablo 50 na ovinku pred kamnolomom, v kontra stran pa kakih 100m za tablo za konec Zidanega Mosta [COLOR=] [/color]

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Ola,
na cesti od Laškega proti Zidanem mostu me je pri kamnolomu pred Zidanim mostom radarsko ustrelil policaj.
Sorry, ne morem pomagat, bi pa nekaj vprašal.

A je tam pri onem "balkonu" nad cesto še vedno omejitev 40?
Znak za konec omejitve obstaja (v smeri proti Laškem)?
Pred časom je namreč manjkal.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
balkona nisem videl, je vse na novo preurejeno in preplasteno.sej zato, ker nisem več našel tistega "balkona" sem bil premalo pozoren na ostalo.
Verjetno je res znak 50km pred kamnolomom. Bom preveril še v soboto, ko se bom ponovno peljal tam.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.403
5.660
113
Garmin...al pa kj sličnega........izklopiš satelite....se ročno na karti postaviš na točko kjer je bil policist......daš da te vodi v zračni črti do točke kjer te je domnevno zadel in maš na 1m natančno...najbrž pr taki razdalji 1m +/- ne igra uloge
wink-1.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Policaji so bili pri gostilni "Krivec"in so te ustrelili nekje pri začetku cementarne,kar znaša
od 250-300m!
Znak za omejitev hitrosti 50km/h se začne nekje 100m pred kamnolomom in je od hišne št.18 oddaljen 800m!
V tvojem primeru ni izgovora in se boš mogel sprijazniti z kaznijo
redface-1.gif

To njihova priljubljena lokacija ter odcep pri cementarni!
Naslednjič bodi previden ko se voziš skozi.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Še ena slikca za lažjo ponazoritev situacije!
1128931-Zajetaslika5.JPG

Priponke

• 1128931-Zajetaslika5.JPG
    1128931-Zajetaslika5.JPG
    54,5 KB · Ogledi: 135

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Hvala, zgleda da je bilo v piko tako kot si napisal. Od mesta , kjer je stal do tiste dolge dolge ravnine.
Se bom res moral sprijaznit.
Je pa kazen za vožnjo v naselju
uf-1.gif

hvala vsem

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Še dve misli na to temo: ali bi me dober radar detektor na to lahko opozoril al je to na meji komercialnega SCI-FI?
Kdaj se točke zbrišejo in koliko se jih zbriše?
še zadnjič hvala

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Opozoril bi te že. Samo v tistem trenutku, ko bi ti slišal alarm in še preden bi uspel reagirat, je meritev že opravljena. V tvojem primeru bi pomagalo edinole, da bi zapeljal s ceste v cementarno (včasih so vrata odprta), obrnil avto in poskusil odpeljat spet nazaj proti Laškemu. Mogoče se ne bi pognali v lov za teboj.
evil.gif

hyper

Pripravnik
10. sep 2007
57
0
6
LJ

točke se zbrišejo po treh letih od takrat, ko ti jih bodo vpisali ... če jih imaš enkrat od 13-17, pa te napotijo na tečaj varne vožnje (cca. 300-400 eur, 2-3 dni) in ti izbrišejo 4 točke ... v kolikor se ne odzoveš in ne opraviš tečaja varne vožnje sledi kazen v podobnem znesku kot je vrednost tečaja ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.403
5.660
113
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Še dve misli na to temo: ali bi me dober radar detektor na to lahko opozoril al je to na meji komercialnega SCI-FI?
še zadnjič hvala

Mah te radar detektorji..........za pol manj $ si kupš navigacijo....si z poiplaze naložiš radarje po celi EU.......pa še dostx ti bo tko prov pršu
smile-1.gif