Radarji

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Pozdravljeni!

Na Tv sem zasledil, da so na novo postavili devet stacionarnih radarjev, še dva bodo postavili do počitnic.

Tukaj je link, kjer lahko vidite lokacije, kjer so radarji postavljeni. Ker pa so kazni previsoke in se nam včasih res mudi in prtisnemo na plin, bi bilo dobro, če bi kateri junak tele radarje vnesel v POI točke, da bi si jih lahko naložili na Garmine.

Sicer to ponavadi osvežuje Snecer, ampak se gledel in vidu, da ni bili že nekaj časa updejta, tak da sem se odloču samo opozorit in če kateri zna, naj prosim to naredi.

Mislim, da bi bil marsikateri hvaležen.
nahrung002.gif

Še link: ://24ur.com/novice/slovenija/z-11-novimi-radarji-nad-tiste-s-tezko-nogo.html

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Kukr sm ga uspeu zastopt v postu se bo v kratkem posvetu tem tanovim stacionarcem....tko da spremljajmo
smile-1.gif

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kukr sm ga uspeu zastopt v postu se bo v kratkem posvetu tem tanovim stacionarcem....tko da spremljajmo
smile-1.gif

OK........držmo pesti, da mu čimprej rata.
cheer.gif

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Vozi kot je treba, pa je vseeno kje stojijo.

Mah se sm vedu, da se bo spet eden pameten najdu......ka češ. Nisem norc in vozim kot penzionist, so pa redki trenutki, ko dam po gasu in ravno takrat se najraje zgodikaj takega, kar si najmanj želiš.

Lp vsem.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Radarji so povsem koristna zadeva. A moje mnenje je, da jim potrebujemo predvsem v naselljih, pred šolami, bolnicami, športnimi objekti, ... Povsod kjer je veliko ljudi in pešcev. Na avtocestah je to največkrat pobiranje denarja ...

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Radarji so povsem koristna zadeva. A moje mnenje je, da jim potrebujemo predvsem v naselljih, pred šolami, bolnicami, športnimi objekti, ... Povsod kjer je veliko ljudi in pešcev. Na avtocestah je to največkrat pobiranje denarja ...

Bravo.....pametno razmišljanje.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Citat:
Uporabnik srapos pravi:

Na avtocestah pa na določenih odsekih prihaja do nesreč, mogoče posledično tudi zaradi prevelike hitrosti in to hitrost je potrebno zmanjšat. Zato so pozicije stacionarcev javno znane. Torej so dosegli svoj namen; velika večina ljudi pazi na omejitev vsaj kratkotrajno, posledično je zaradi tega tudi kakšna nesreča na tem odseku manj.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik alesi0 pravi:
Citat:
Uporabnik srapos pravi:

Na avtocestah pa na določenih odsekih prihaja do nesreč, mogoče posledično tudi zaradi prevelike hitrosti in to hitrost je potrebno zmanjšat. Zato so pozicije stacionarcev javno znane. Torej so dosegli svoj namen; velika večina ljudi pazi na omejitev vsaj kratkotrajno, posledično je zaradi tega tudi kakšna nesreča na tem odseku manj.

to lahko napise samo eden, ki se mina izpita in se vozi naokol z dijaško mesečno za avtobus...
pa povej primere odsekov avtocest, kjer prihaja do nesreč. da se v bodoče izogibam tem odsekom, prosim.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik alesi0 pravi:
Citat:
Uporabnik srapos pravi:

to lahko napise samo eden, ki se mina izpita in se vozi naokol z dijaško mesečno za avtobus...
pa povej primere odsekov avtocest, kjer prihaja do nesreč. da se v bodoče izogibam tem odsekom, prosim.

To kar si pa ti napisal pa lahko napise samo en, ki je izpit ravnokar dobil in sploh ne ve kako se je vozilo preden so bili ti
povsod kjer so stacionarci so se na tistih odsekih dogajale nesrece
startaj v mariboru i nse pelji proti lj - tuneli tepanje - hrib navzdol.. ce ni na tistem hribu se jugec dosegel blokade...
iz lj proti ce, pocivalisce lopata ob omv-jevi crpaliki na tem odseku avtoceste je bilo kar nekaj mrtvih...
sicer pa si poglej crno kroniko vso za nazaj

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
sem iz mb, zivim pa v lj, tako da še kako dobro poznam tele odseke, vsaj 3 krat tedensko se peljem skozi, pa nikoli nesreč tukaj...
tisti o blokadi z jugecom me ne briga in je neumestna pripomba...
vecino te ceste se pelješ v koloni, ker delajo na vsakem kilometru...

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Bodi vesel, da nisi nič videl. Upam da tako tudi ostane.
Jaz pa sem videl marsikaj.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kako je radar pomagal dekletom v avtobusu, ko jih je nabasal tist iz velenja zdaj nazadnje???
ni rešitev nesreč v radarjih, tisti ki je tele za volanom ga to ne bo ustavilo, tako vsaj kaže vse....
naj naredijo omejitev na 150, pol pa naj bodo radarji na vsakem metru zarad mene...
lp

Nazadnje urejeno:

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Idioti bodo vedno, ne glede na kazni.
Ta model iz velenja, sem pa ravno prejle videl na tv-ju, ima za branjenje odvetniško pisarno čeferin in je že izpadlo, da je bogi... travmira za prijateljem, ki je umrl.. in travmira zdaj zaradi te nesreče.
Naslednje bo travmiral, ko bo povzročil smrt vseh potnikov na vlaku ali pa kakšnega avtobusa z otroki. Kaj sploh dela tak na prostosti, da ne omenjam za volanom...
bonk.gif

Z radarji bi se lahko zmanjšalo št. prometnih nesreč. Predvsem hitre izterjave kazni/odvzem vozila itd, ampak to je debata za kako drugo temo.

No jaz imam vnešene POI-je in mi piska za radarje. Ne da me je kdaj rešilo pred radarjem, ampak me opozori, da sem še bolj pazljiv.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
radar potavit v rondo pa naj miri tiste ki peljejo kontra

za nesreče ni kriva hitrost ampak neumnost in nepazljivost...........pa če bi kdo kdaj pomislil tudi na koga drugega bi blo lepo...bi blo manj nesreč....na cesti nisi sam