Radar na pospeševalnem pasu

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.807
639
113
Danes zjutraj me je šokirala "kanta" z radarjem na "pospeševalnem pasu", z Litijske ceste na vzhodno obvoznico, proti Štajerski.

A je to kak nov bizaren šport? V čem je keč? Ljudje že tako ali tako ne znajo pospeševat, potem pa še tole.

Približna lokacija:

radar.jpg

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Jap, videl danes in debelo gledal. Predtem videl enako škatlo na izvozu AC Kranj - Zahod iz smeri Ljubljane. Tam bi dejansko znali merit hitrost, ker je omejitev 40 km/h.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
To sem tudi jaz videl 2. novembra pri uvozu iz vodic na AC, sem šel na kamero pogledat pa zgleda kot DARS. Tudi postavljana tako da bi bila meritev v ovinku - toleranca 11% se mi zdi če bi bil radar, ampak ni logike ker je bila tik pred koncem ograje pri priključevanju. Če koga res zelo zanima pa mu pod privat share-am video iz dashcam-a.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Mene je kakega pol leta nazaj stisnilo, ko sem priletel po pospeševalnem s cca. 100km/h, pa je isto bil Vinjetkar. ;)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.507
942
113
Mene je kakega pol leta nazaj stisnilo, ko sem priletel po pospeševalnem s cca. 100km/h, pa je isto bil Vinjetkar. ;)
Zdaj samo še to manjka, da bo enga stisnilo tik pred zdajci in bo skočil na bremzo, zadaj bo pa en malo zamišljen....
Take postavitve radarjev in podobnega sranja bi morali prepovedat, ker samo povečujejo varnostno tveganje...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Balkanski izgovori. Res je, da so pri nas omejitve na uvozih in izvozih pretirane ter bi morali malo to prevetriti. Ampak problem, da bi se ljudje butali zaradi radarjev, ki jih opazijo v (pre)pozno, se rešuje tako, da je to bolj pogosto in se ljudje masovno omejitve držijo in ne tako, da pogledaš stran in omejitve ne nadziraš. Če se naj ne nadzira, potem se pač naj niti ne postavljajo znaki. Bomo privarčevali.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.507
942
113
Balkanski izgovori. Res je, da so pri nas omejitve na uvozih in izvozih pretirane ter bi morali malo to prevetriti. Ampak problem, da bi se ljudje butali zaradi radarjev, ki jih opazijo v (pre)pozno, se rešuje tako, da je to bolj pogosto in se ljudje masovno omejitve držijo in ne tako, da pogledaš stran in omejitve ne nadziraš. Če se naj ne nadzira, potem se pač naj niti ne postavljajo znaki. Bomo privarčevali.
Ti si čist navaden balkanc, ki ne dopuščaš, da drugi delajo nenamerne napake....
Ko se bo tebi kaj takega pripetilo ne jamraj

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Ti si čist navaden balkanc, ki ne dopuščaš, da drugi delajo nenamerne napake....
Ko se bo tebi kaj takega pripetilo ne jamraj
Tudi sam na uvozih vozim prehitro, ampak resnici na ljubo, to niso nenamerne napake. Če pri tebi so, raje vrni vozniško, ker imaš preveč težav pri spremljanju signalizacije.
Uvoz je dokaj preprost odsek ceste glede omejitev, v Sloveniji imamo odseke, kjer je skoraj "znanost" ugotoviti pravo omejitev, tam so res možne nenamerne napake.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.507
942
113
Tudi sam na uvozih vozim prehitro, ampak resnici na ljubo, to niso nenamerne napake. Če pri tebi so, raje vrni vozniško, ker imaš preveč težav pri spremljanju signalizacije.
Uvoz je dokaj preprost odsek ceste glede omejitev, v Sloveniji imamo odseke, kjer je skoraj "znanost" ugotoviti pravo omejitev, tam so res možne nenamerne napake.
Daj ne seri spominčica... Zgleda ga nikoli nisi vsral ali pa rešil situacijo, ki jo je vsral kateri drug voznik.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Osebno raje plačam kazen za prekoračitev, kot da se s 60km/h vključujem na AC.
Na izvozih se pa poizkušam držati omejitev, ker nerad filam žep Jankoviča. Recimo merili so na izvozu Brdo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.088
113

Ne vem od kot vam ideje o 50 kmh na povspesevalnem pasu.

V Mariboru je takoj od križišča dalje omejitev 130 kmh.
Res pa je na izvozu 50 kmh.
No poglejte malo znake.