Rad bi nasvet glede odprtja trgovalnega računa

queef

Zelenc'
10. nov 2009
4
0
1
Pozdravljeni!
Sem študent, pred kratkim mi je siplno eno lepo kiličino denarja zato sem se odločil da si odprem trgovalni račun. Obenem sem na tem področju totalen začetnik, in mi ni jasno katere o najboljše opcije. Nekaj berem po forumih da se mi splača odpret pri NKBM (sem komitent) vendar ne vem ali bom potemtakem lahko kupoval delnice samo od NKBM ali tudi druge. Nameravam namereč vlagati tudi v druge delnice, ne samo v NKBM, vendar pa kot sem rekel sem totalen amater in res nebi rad kaj zajebal.. Lepo vas prosim za kakšen nasvet, katerakoli informacija je dobrodošla. Uglavnem najbol me zanima kje se mi splača odpret ta trgovalni račun, kje bom lahko kupoval vrednostne papirje čim bolj ugodno in brez prevelikih dodatnih stroškov. No upam da nisem zastavil preveč butastih vprašanj.
Za vse nasvete se vnaprej lepo zahvaljujem, upam mi bo uspelo nabavit papirje in zaslužit za pot okoli sveta hehe
hysterical-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Zdravo,

ne vem koliko boš uspel zaslužit za pot okoli sveta.. a naj ti povem par osnovnih zadev:

1. kjerkoli odpreš trgovalni račun, boš lahko kupoval vse delnice, ki kotirajo na Ljubljanski Borzi. Nekatere borzne hiše omogočajo tudi nakup delnic s tujih borz.

2. cena odprtja trgovalnega računa mislim da je skoraj povsod enaka, se ne spomnim več - a mislim, da ni nekih odstopanj.

3. fino je imeti on-line dostop do borze, da lahko kupuješ/prodajaš v živo in ti ni treba naročevat nakup/prodajo prek telefona oziroma osebno. Pa še provizije za online trgovanje so nižje.

4. Kje odpreti račun je pa čisto odvisno od tebe, nekateri so zadovoljni z Iliriko, nekateri z GBD, potem so tu še MP, pa več al manj vse banke. Poglej kaj kdo ponuja, pa za koliko denarja, pa kakšne imajo provizije pri nakupih/prodajah ter se odloči za enega.