Računovodsko-davčno vprašanje

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
Bivše podjetje, kjer sem bil zaposlen, je šlo v stečaj, zadnjih treh plač nisem dobil nakazanih. Kjub temu sem po pošti domov dobival obračun plače.
A to pomeni, da je računovodstvo DURSu sporočilo, kot da sem prejel nakazilo ali davkarija pogleda če je dejansko bilo nakazano. Sprašujem za to, ker razmišljam, da če so ta "nenakazila" zavedena kot dejansko nakazilo, bom dobil vrnjene manj dohodnine.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Pravzaprav ne veš, kaj je računovodstvo posredovalo na DURS; ali je oddal REK obrazce za izplačilo plač, ali ne. Če so oddali na DURS in hkrati niso izlačali plač, je to zelo narobe. Ne vem sicer, kako je v tem primeru s plačilom prispevkov, ali jih je plačal ali ne.
DURS sicer dejanskih izplačil pri obračunu dohodnine ne gleda ,ker upošteva to, kar mu predložijo delodajalci. Bi se pa to gledalo v postopku nadzora.
Pri davčnem obračunu boš videl, koliko imaš prikaznih dohodkov in lahko daš ugovor na informativni izračun. Mi je pakolegica rekla, da pri firmah, ki gredo v stečaj, obstaja možnost, da delavci prejmejo do 2 "plači" iz jamstvenega sklada al nekaj takega......malo posrfaj in se pozanimaj.
LP

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
Aha..torej ni drugega, kot da pocakam na davcni obracun in pogledam koliko prihodkov imam zavedenih...

Hvala.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.791