Računalniški tečaj

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Zdravo

Zanima me, kako se reče rač. tečaju oz. s katerim pridobiš nek certifikat oz. licenco. Zajema pa okrog 15 programov, ki jih moraš obvladati. Sprašujem pa ker me zanima če ti ta licenca oz. papir kaj pomagat pri iskanju službe oz. vsaj študentskega dela.

Sem že iskal vendar mi meče ven neke tečaje za osnove rač., ki dandanes obvlada že skoraj vsak.
confused-1.gif

Edit: Bi prosil moderatorje, če prestavijo temo v "Čvek", ker sem ponesreči pisal v "Novice".

Lp

Nazadnje urejeno:

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
zakaj brezveze? resno sprašujem. nekaj sem že gledal tole, vendar se zaenkrat še nisem odločil. a pa ni tole omejeno samo na Microsoftove izdelke? ker MS ni isto computer.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
ecdl je brezzveze vsaj kolikor sem jaz gledal... zadeva stane muchos denarja... dobis pa potrdilo da znas uporabljat racunalnik... in ker to ni neko specialno znanje ga firme ravno ne zahtevajo...

nekaj drugega so pa strokovni certifikati (MSCSA, MSCSE, CCSE...)

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Torej praviš, da ni kaj preveč koristi od tega?
Koliko pa je kaj cena? Se to pride samo na "izpit" ali so tudi kakšna predavanja?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Mene je zavod poslal na tale ECDL...bedarija da ni večje. Smo se učili kako sliko poiščeš na internetu in jo pošlješ prijatelju na mail (in podobne oslarije)
bonk.gif

Da ne govorim o nesposobnem predavatelju, ki je razlagal kako deluje google (zakup besed). In potem je sledlil še praktični prikaz. Je šel na google (iskanje slik!) in je napisal v okence 'bmw'. In potem je kliknil na prvo fotko med rezultati in povedal, da je avtor te slike googlu največ plačal za besedo 'bmw' in je zato njegova slika na prvem mestu med rezultati iskanja.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Tovrstne tecaje sem vodil tudi jaz. Tebe sicer zagotovo nisem imel v skupini, ker nisem dajal nobenih primerov z BMWji :p
Je pa tu dejansko problem...predavatelj dobi gradivo po katerem bi naj predaval..potem pa dobi skupino 13 ucencev, v kateri 2 obvladata pisarnisko delo z racunalnikom, 3-je znajo brskat po netu in igrat karte, 6 ne zna prakticno nic, 2 pa prvic vidita racunalnik. Potem se pa znajdi kakor ves in znas...
stupid-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Da ne govorim o nesposobnem predavatelju, ki je razlagal kako deluje google (zakup besed). In potem je sledlil še praktični prikaz. Je šel na google (iskanje slik!) in je napisal v okence 'bmw'. In potem je kliknil na prvo fotko med rezultati in povedal, da je avtor te slike googlu največ plačal za besedo 'bmw' in je zato njegova slika na prvem mestu med rezultati iskanja.
stupid-1.gif

Verjetno vam je samo hotel pokazati kakšno sponzorirano povezavo? Google itak dela na način: kdor več da... Ali je bila slika res čisto obična, na običnem mestu, pa si je vse skupaj izmislil?

A obstaja kakšen tečaj za oblikovanje in izdelavo spletnih strani?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Tovrstne tecaje sem vodil tudi jaz. Tebe sicer zagotovo nisem imel v skupini, ker nisem dajal nobenih primerov z BMWji :p
Je pa tu dejansko problem...predavatelj dobi gradivo po katerem bi naj predaval..potem pa dobi skupino 13 ucencev, v kateri 2 obvladata pisarnisko delo z racunalnikom, 3-je znajo brskat po netu in igrat karte, 6 ne zna prakticno nic, 2 pa prvic vidita racunalnik. Potem se pa znajdi kakor ves in znas...
stupid-1.gif

V katerem kraju si pa ti učil
evil.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Mene je zavod poslal na tale ECDL...bedarija da ni večje. Smo se učili kako sliko poiščeš na internetu in jo pošlješ prijatelju na mail (in podobne oslarije)
bonk.gif

stupid-1.gif

Saj predavatelj je delal točno po tistem priročniku, ko so mu ga dali. Če pa si omenil kaj kar ni blo not je pa gledal kot da si odkril Ameriko
bonk.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ne vem kaj se razburjaš in odčitaš učitelju, ker je moral bolj po "kmečko" razložiti. Mogoče si bil edini ali pa maksimalno dva v skupini, ki sta dlje časa za računalnikom in ne kot ostali, ki še ne vejo kako se računalnik prižge, disketo pravilno vtakne in kaj šele uporabljat internet, e-mail.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Torej kot sem uspel razumet, osnovni nivo tega tečaja narediš tipi topi takoj? Pač osnovno znanje...

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Vec ali manj v MS. Zakaj?

Aja, kar se pa tice raznih tecajev za graficno oblikovanje in podobno...je pa stvar obicajno nekoliko drazja. Pri nas se taki tecaji vsake tolko casa brezplacno izvajajo v mladinskem klubu.

Nazadnje urejeno: