Računalniški monitor za fotografa

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Kupujem nov monitor za računalnik pa nisem točno prepričan kaj kupit, da bo najboljše za ta denar. Zato se na vas obračam za pomoč in nasvete kaj bi bilo najbolj smiselno kupiti.

Znesek okoli 300€
Velikost 24"
Uporabljal pa se bo seveda v fotografske namene
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Huh, katere fotke si pa kej gledal? Ce si od sobote, sem se pri obdelavi mal prevec igral
smile-1.gif

Drugace pa lahko recem, da me je fotic pozitivno presenetil. Sicer priznam, da sem za 3 stvari celo pogledal v navodila, ker ima nekatere novejse funkcije (predvsem kar se tice fokusa). Povej kaj konkretno te zanima.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Hvala vsem za nasvete. Sem malo prečekiral in sem se zdaj odločo za tega http://www.mimovrste.com/artikel/2650070424/monitor-lcd-24-dell-g2410 in sem ga tudi že naročil. Jaz mislim, da bo zadovoljil moje potrebe. Itak večino dela opravim na terenu na laptopu in tudi do zdaj sem vse doma delal na laptupu na 15" ekranu. Tisti dražji me tudi mikajo, ampak v kratkem kupujem nove leče in je treba malo šparat hehe
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če mene vprašaš, po hitrem postopku skenslaj naročilo na Mimovrste. Če se greš neko resno fotografijo, potem je po mojem mnenju računalniški monitor takoj za lečami in body-em glavno orodje pri tvojem delu. Skoraj tako kot da bi rekel - eh, pa dajmo na novega 7D en tale 18-55 f/3.5–5.6 kit objektiv (karikiram).

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/946064/an/page/page//vc/1

Tu imaš še eno malce daljšo temo o podobni zadevi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Se strinjam glede kenslanja naročila.

Mi je bilo kar malo smešno, da Huggy razmišlja o cheap monitorju. Sem mislil, da ima vsaj dva huda 30 inčna na mizi.
grin1.gif

Razlike v ceni pa niso tako grozne, kolikor so boljši rezultati pri profi fotografiji.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Mene pri tem HP-ju moti predvsem to, da nima HDMI-ja. Ker uporabljam monitor tudi za filme gledat.

Drugače testov nisem bral, je pa ziher boljši kot zgornji TN LCD.

Ni pa wide gamut monitor, če ti to kaj pomeni.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
To da nima HDMI-ja me ne moti, ker filme gledam na TV-ju. Wide gamut pa mislim, da mi ne pomeni dosti, če se ne motim je to barvni prostor, ki vsebuje barve in, ki jih sploh ni mogoče reproducirati?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Razlika med matrikami je res precejšnja.
Pred seboj imam dva - Lenovo 220x, s s-PVA matriko in LG-ja 22' z običajno matriko.
razlika v možnosti prikazovanj posameznih barv je včasih prav neverjetna, posebej v rdečem delu spektra, pa je včasih kakšna barva na levem in desnem monitorju kljub kalibraciji popolnoma drugačna.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Tocno tega imam sam. Prej, proti 2x 17", ko jih niti skalibrirati nisem mogel enako, je tole svetlobna leta naprej. Mislim, da bos zadovoljen. Res je, da nima HDMI prikljucka, ima pa displayport, ki naj bi bil prihodnost pri povezovanju.
grin1.gif
Sicer imam pa sam povezano preko DVI in je slika super.