Računalnik zmrzuje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Star je 2leti.
Začelo se je pred parimi meseci.
Sedaj sem na novo naložil win7 ultimate in še vedno zmrzuje.
Ni nekega dogodka, da bi lahko reku ob tem pa zmrzne. Se kar zgodi.
Pa full časa traja, da se ugasne.

Sumim HW. Plata je ena asus cenejša.
Obstaja kak program za test plate?

Še kake ideje
confused-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.041
1.843
113
Emona / Carnium
Ponavadi v system logu najdeš kakšne namige o napaki. Če ne, pa začni pri zadevah, ki se lažje menjajo (ram, grafa, napajalnik, disk) in si za konec pusti plato. Včasih se da z vizuelnim pregledom ugotoviti, da so kondenzatorji napihnjeni ali kaj podobnega.
Lahko je tudi švoh napajalnik. Lahko gre za pregrevanje.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ja, malo se je ohladilo zunaj,probaj ga dati v bolj topel prostor pa bo morda bolje,hecam se,so ti že odgovorili,sicer pa ti lahko dam en program,ki pokaže vse dogodke oz. napake

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
no dej prosim ta program, če misliš, da bom znal iz njega razbrat napake:)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Razen RAM-a preveri še disk (HDTune error check za prvo silo).

Pa seveda viruse.
Potem so še upgradi za BIOS-e in driverje, ter softver (Windows in vse drugo, za to je dober Secunia PSI, priporočam verzijo 1.5).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Secunia PSI. Google vse pove...

Preskenira ves disk in pove, kateri najdeni programi so zastareli (predvsem v smislu varnostnih lukenj). Zraven da kar link do updatane verzije

PSI v2.0 kar sam avtomatsko updata, samo meni bolj leži verzija 1.5

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pišem iz izkušenj z mojim starim rač kjer je bila identična napaka, ko smo menjali staro ploščo z novo matično smo ugotovili da je procesor s spodnje strani rahlo rjavkaste barve, takrat smo ugotovili da se procesor pregreva zato smo na staro matično dali nov procesor in s tem preprečili zmrzovanje računalnika, možno je da je isto pri tebi, v drugem novejšem rač, je bila identična napaka , takrat je to ugotovil tudi mehanik in je po menjavi vse ok.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Secunia PSI. Google vse pove...

Preskenira ves disk in pove, kateri najdeni programi so zastareli (predvsem v smislu varnostnih lukenj). Zraven da kar link do updatane verzije

PSI v2.0 kar sam avtomatsko updata, samo meni bolj leži verzija 1.5

Sem testiral ta program. In ne ponudi zadnjih verzij programov pač pa zastarele.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na primer?
Je sicer res, da imajo kopije downloadov na lastnem serverju, ki so lahko ne najnovejše. Jaz itak updatam vedno s homepage programa. (ali če ima program vdelan update)