računalnik zmrzuje, blokira kr tko...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Govorimo o računalniku, k me je fuk.al že pred časom, k se v celoti zbudil iz spanja, pa ni miška delala... pa kdaj ekran ni delal, itn...

Takrat sem potem izključil vse varčevalne ukrepe z energijo, tud na usb-jih. Nekaj časa je bilo ok, zdej je pa začel zmrzovati ko je dolgo v neuporabi. In ko se ekran prižge (na enkranu je naštiman da se izklopi sam, ker ga res ne rabim da sveti celo noč) je že vse zmrznjeno. sledi reset in vse je ok... do naslednje noči...

A se splača kej rihtat, al se lotim na novo windowse gor dajat?

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Jaz bi kar winse na novo gor vrgel, ker vprašanje, če je res problem samo v tem. Lahko, da tud matična kaj zajebava

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Najprej preveri, če je strojni del OK.

1.) Se pravi, temeljito očistiš prah s hladilnikov procesorja in grafične ter z napajalnika(najbolje spihati s kompresorjem). Pogledaš, če so kondenzatorji na plošči, na grafični in na napajalniku OK.

2.) Sedaj inštaliraš OCCT:

http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

in narediš stabilnostni test.

3.) Narediš memtest RAM-a in nato s titstimi tooli za diske še test diska.

Če si uspešno prišel skozi vse to brez error-jev, se ti vsekakor splača na novo naložiti.

LP

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hehe... mislim da bom prej naredil nanovo install kot pa vse tele teste naredil.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Niso Winsi, sumim napajalnik, ali pa pregrevanje katere od komponent. če freeza z BSOD so RAM-i.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja jest tud sumim hardware... ker ta pc je res najbolj nedolžen od vseh. Sam windowsi, outlook, firefox in par delovno potrebnih programov.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Mogoče ti kaj pomaga, če povem svojo zgodbo:
Dokaj dobra mašina (C2D 3.0, 4gb rama, ...) me je sčasoma začela ornk zajebavat. Včasih sem ga moral 3x restartat, da sem prišel v windowse, pa še potem je bila včasih slika nekej "zlomljena" ali resolucija ni bila prava. Sem kupil w7 misleč, da bo kaj boljše kot črna vista, pa ni bilo nič od tega. Tik pred nakupom nove strojne opreme (napajalnik ali grafična) sem updejtal BIOS. in čudež! Sedaj dela ko šus.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Sem imel podoben problem večkrat sem moral resetirati da sem prišel v Winse in ko sem prišel, je vse zmrznilo. Potem sem zamenjal grafično ker sem imel občutek, da se pregreva in evo zdej dela spet kot šus.