Računalnik zmrzne samo med določeno igro... ?

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Lep pozdrav!
Po dolgem času, sem si na nov prenosni računalnik naložil COD2 in kar kmalu ugotovil, da mi po nekaj času igranja MP-ja, celoten računalnik zmrzne,edina rešitev je potem da računalnik resiteram.
Na računlniku imam preko 10 iger (tudi COD Modern Warfare 2 in Black Ops) in mi samo pri legendarni 2 računalnik zašteka/zmrzne
smile-1.gif
. in še to.... ko zašteka je v slušalkah nekakšen smešen zvok....zzzzzzzzzzzzzzzz(ne znam opisat).
Mimogrede da še povem, reinstalleral z drugim cd-jem oz. setupo sem že.

Če kdo ve kaj bi bilo lahko narobe, ga lepo prosim za pomoč.

Hvala ter lep pozdrav, Matic.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Mislim da je bila neka finta z zvokom. Če se prav spomnim si moral zamenjati eno datoteko z drugo. Malo pogoglaj... Mislim da je bilo datoteki ime miles nekaj...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pa je na ekranu, ko zmrzne?
Tipka/lučka CapsLock na tipkovnici še dela?
Kaj pa ctrl-alt-del ?

Sicer pa:
- pregledat PC za viruse
- updatat vse (programe in driverje) na zadnje verzije

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Računalnik je star 2 meseca, na njem je novi update bisov. Ko računalnik zmrzne ne dela popolnoma nič (da bi lahko zaključil proces ali kaj), edina možnost je da ga resiteram. Finta je v tem da imam preko 10 iger (skoraj vse so zahtevnejše od cod2), vendar mi samo pri tej zajebava. Včeraj sem probal, priklopiti mikrofon...in glej ga zlomka,igral sem lahko skoraj 30 min, preden mi je ''zmrznalo''(ko nisem imel priklopljenega mikrofona mi je zaštekalo v 5-10 min), tako da tudi sam mislim da glede nekaj okoli zvoka.
Viruse sem pregladal... ni odkrilo nič, updato driverje za grafično sem tudi....

Če se kdo spomne (kot je napisal AndrejD),da bi bila kakšna finta glede zvoka,ali kaj drugega, da bi pomagalo bi ga lepo prosil za pomoč, vsem pa hvala/še hvala za pomoč.

lp

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa je na ekranu, ko zmrzne?
Tipka/lučka CapsLock na tipkovnici še dela?
Kaj pa ctrl-alt-del ?

Sicer pa:
- pregledat PC za viruse
- updatat vse (programe in driverje) na zadnje verzije

Za lučko bom lahko v nedeljo točno povedo ali sveti ali ne, ko se vrnem na fax.

slofucy

Pripravnik
6. nov 2010
41
0
6
Updejtat driverje za zvočno kartico.
Btw. težavo z mikrofonom se imel le s cod4, tedaj mi je samo napisalo, da se je program nehal odzivati sicer je vse delovalo.

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Malo smešno, vendar ne najdem oz nevem kje bi pogldal katero zvočno mam :D... Pod device maneger mi pise samo (pod sound,video and game controllers) NVIDIA High definition audio...

Nazadnje urejeno:

slofucy

Pripravnik
6. nov 2010
41
0
6
http://www.pcpitstop.com/drivers/download/NVIDIA~High~Definition~Audio.html

Ce ti bo kaj pomagal. Če maš W7, zdaj nevem če na drugih Windowsih tudi deluje, pod device maneger, pod naslovom je ena vrstica (datoteka, orodja, ...) Pojdi še eno vrstico navzdol, kjer imaš gumbe. 8 gumb povrsti naj bi bil za avtomatsko posodabljanje gonilnikov (klikni na njega), vendar dvomin, da ta funkcija deluje. Seveda prej klikni na NVIDIA High definition audio...

Vso srečo!

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Evo danes sem updato driverje za zvočno, vendar stvar ne pomaga. Največja finta je v tem da sem igral z prijateljem lan 1v1 in sem igral več kot 1h pa ni bilo nič. Ko sem pa se connecto na nek server se mi je v 2 min naredeila ista stvar...
Ko zmrzne ne deluje popolnoma nič.. tudi od teh kombinacij (ctrl+alt+del) ne, če hočeš prižgati num lock ali caps lock, to ni mogoče, računalnik popolnoma zmrzne :s.....

slofucy

Pripravnik
6. nov 2010
41
0
6
Potem pa napaka v giri pomoje. Ali pa celo punkbuster kaj j***. Mogoče ti firewall kaj zablokira. Poskusi re-inštaliraat kompletno igro in Punkbuster.

matic21

Zelenc'
1. dec 2010
11
0
1
Evo updato vse možno s***** kar se da, vendar mi vseeno zašteka računalnik.
Videl pa sem da se po interneto zelo veliko piše o tem,(da cod2 MP zmrzne oz. računalnik zmrzne) in da se pojavi ta zvok... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, prav tako ne deluje ctrl+alt+del. To dela samo cod 2 na win7...naj bi bili neki problemi z zvočno in win7.
Med toliko tem pa nisem zalsedil niti enega odgovora, kako se težava odpravi.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Evo, men je tudi Modern Warfare 2 računalnik skuri.
rolleyes-1.gif
Na osnovnih nastavitvah je delalo odlično, ko pa sem nastavil pravo resolucijo ter detajle na max, mi je pa takoj po applyu računalnik samo še ugasnil. Ne jebe več 5 posto. Gre jutri na servis.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Sam če bi bila grafa potlej bi tudi ostale igrce zajebavale, tko pa se sesuva samo v cod2. A maš original špil? Najbrž ne, ne? Probi kakšno drugo verzijo dat dol. Pa preveri prej da ta verzija za ziher dela na W7

conky

Zelenc'
13. jun 2013
1
0
1
To je use sf**n.. men lih tko zasteka cod 2 ostali špili delajo normalno brez problemov... se pa spomnm da u štartu k sm zamenu win xp za win 7 nism mogu zagnt cod2 in sm brsku po forumih zkaj pač igrca ne dela.. pa sm nekje zasledu da morm uštekat mikrofon u zvočno in da bo delal in lejga zlomka res je blo cod 2 mi je delu normalno... potem pa sm updatu win7 sm mislu d bo kej bolš mogoče pa kej manka u drivrjih za zvocno in bo pol bolš ampk ni blo tko, od tkt naprej mi skos je*e... lih tko mi zasteka po5-10 min igranja cod 2 Mp seveda...
zadne 2 mesca sm igrou na srvrju ( www.EUROBITS.SI obiscite nas! ) in nism rabu ne mikrofona met ustekanga niti mi ni špil zašteku do danes seveda smo pa 13.6 2013 tko d WTF??? na ush ostalih srvrjih sm pa rabu mikrofon ampk mi je useen zaštekal tko d nwem res nwem kaj bi to blo.... mislm pa da ni fora o pregrevanju računalnika glede na to da je cod 2 že star... če bo kdor koli mogoče kdaj kej pogruntu kaj bi blo kle narobe bi ga lepo prosu da napiše!
Hvala pa LP!