računalnik - težava

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Živjo!

Imam hp pavilion dv6 2110 sm, pa se mi je ndelogo nazaj pojavila težava. Težava je sledeča:

Nekajkrat se mi je to pokazalo ko sem prižgal računalnik, ter 1x ko sem hotel prek biosa zagnati en cd.

Zanima me kako odpraviti težavo? Kakšen driver manka. Pa piše mi da hp advisor ne deluje več

l.p

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
nagaja ti wireless...
1) probaj prizgati notes brez priganega wirelessa
2) safe mode, unsitall atheros wireless
3) xp repair

pozdrav.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Joj, malce napak sem povedal. Prižge se mi normalno, mam pa windows 7, vendar pa se mi včasih prikaže omenjeno okno. Ko pa hočem en cd pognat v biosu, se mi pokaže enako in me sploh ne spusti naprej.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Particija Recovery je namenjena izdelavi zagonskih CD-jev oz. DVD-jev, s katerimi vrneš notebook v originalno stanje (tak kot je prišel iz tovarne. S tem boš izubil vse, kar si namestil kasneje.

S same particije ne moreš pognati recovery-ja. Več tule

Si poskusil napraviti repair sistema ali mogoče windows restore, če nisi kaj veliko spreminjal od kar se napaka pojavlja.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ja sem probal. Vendar mi napiše napako. Probal sem tudi iz starta zagnati recovery. Ampak javi isto napako.Rešitve pa mi ponudi.

- na novo nalaganje windowsa
- zamenjava jezika (hmm)
- zagon normalno

IgorV

Zelenc'
2. jun 2010
13
0
1
foto.vizec.si
Če te prav zastopim - računalnik se ti normalno prižge in lahko normalno začneš delat na njemu, samo po nekaj minutah dela se ti pojavi modri ekran? Večkrat piše isto (kot recimo 1. sporočilo) ali se ti spodnje številke na modrem ekranu spreminjajo?

V primeru, da se spreminjajo, bi znal biti problem v ramu, disku ali celo matični (v skrajnem primeru pa tudi počasno odpovedovanje napajlnika - nestabilne napetosti). To bi tudi razložilo, zakaj se ti tako sporočilo pojavi tudi takoj na začetko ob vstavljanju DVDja.

Če imaš nekaj računalniškega znanja sprobaj najprej zagnati diagnostično orodje za ram (npr. memtest) in za disk od tvojega proizvajalca diska.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Vse sem zagnal, nobene napake ni našel. Sem tudi na hp klical. kriva je večja softverska napaka, sem naročil brezplačne dvd-je za varnostno kopijo. (recovery)