računalnik ne zazna periferije ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mali desk top msi iz leta 2009. do zdaj je delal kul, zdaj pa kr počasi odpoveduje. windows xp so gor. delalo vse okej, zdaj pa najprej ne zazna več fotoaparata. okej, bom fotke pretakal preko reže za kartice. tri mesece dela, zdaj je še to crknilo. poleg tega ne zazna niti spletne kamere. tudi cd rom ne pomaga. nič ... edino tiskalnik še dela. okej, internet dela normalno pa sistem tudi. omenjeno periferijo sem poskusil vštekat tudi v druge usb vhode in nič. okej, kamero še zazna, ampak instalirat je ne morem in ne dela properly, valda ni slike ... tudi fotk ne morem nikakor prenest.
a je kitajski jajc počasi za menjavo?
p.s. nisem lih neki pismen računalničar, tak da v nasvetih poskusite govoritu po principu "za telebane" :)

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
To je počasi za odpis. Sicer bi ti lahko predlagal da ti naj preveri en kolega ali pa servis kaj se dogaja ampak boš po vsej verjetnosti vrgel stran 20€ in ugotovil da tako ali tako rabiš nvovega.
Torej če ne rabiš photoshopa potem glej računalnike tam za 400€ s kakim i3 procesorjem drugače glej za kakim i5 procesorjem.
Glede na to kako si opisal sumim da bo i3 zate še preveč
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Po moje crkuje matična plošča. Jaz bi sicer probal reinstalacijo windows (morda tudi kakšen driver/registry cleaner), a če te bo koštalo več kot 50-100 eur (beri: če tega ne znaš sam ali kakšen znanec) se ti pomoje niti ne splača ukvarjat s tem (na koncu ti bo serviser verjetno vseeno povedal da bo treba menjat plato).