Računalnik ne prepozna gesla ob zagonu

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Računalnik ne prepozna gesla ob zagonu, čeprav nisem ničesar spreminjal (oz. tudi družinski člani naj ne bi). Posodobil sem le Advanced system care. Na laptopu je inštaliran W7 že od novega. Sedaj hoče prepoznavo obraza ali geslo ali neko rezervno geslo.
Kaj storiti?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Imaš v geslu slučajno Z ali Y? Lahko da ti je preklopilo na angleško tipkovnico in sta ti dve tipki menjani.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Sicer sem laik pri tem...... kako naj naredim zagonski CD, če me prek gesla ne spusti v windows?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Na drugem računalniku
rolleyes-1.gif

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Komp sem v tem času imel na servisu. Problem je v disku, ki je izdihnil, oz. ima slabe sektorje. Sedaj ali kupiti nadomestnega in naložiti Windowse, ali iz znega starega prenesti disk (če je kompatibilen) in bo na njem starejši OS ali kupiti čisto novega?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Komp sem v tem času imel na servisu. Problem je v disku, ki je izdihnil, oz. ima slabe sektorje. Sedaj ali kupiti nadomestnega in naložiti Windowse, ali iz znega starega prenesti disk (če je kompatibilen) in bo na njem starejši OS ali kupiti čisto novega?

Sicer si malo zmedeno napisal ampak ... operacijski sistem prenest je mišn imposible ... ne bom reku da se ne da, ampak tega se ne dela ... vsaj jaz še nisem slišal da bi to delal v namen ki ga omenjaš ti ...

1.) Če stari disk ni 100%, kar očitno ni, (skorajda) pozabi nanj.
2.) Dobiti moraš drug disk. To pomeni ali poš kupil nov disk, ali pa nov računalnik. Ki bo imel nov disk, he he ...
3.) Če boš kupil nov disk za star računalnik in imaš na starem računalniku OEM licenco lahko stare windowse na novo daš gor. In potem skopiraš star disk ( kar rabiš ) na nov disk.
4.) Če boš kupu nov računalnik stare licence za windowse ne moreš več uporabit, razen če nisi kupil windowse čist posebej.
5.) Na nov računalnik skopiraš star disk oz kar rabiš s starega diska.
6.) Ko starega diska ne potrebuješ več, ga fizično uniči. Odpri pa ene parkrat potegni z ostrim predmetom po površini diskov. In potem kamor spada, med elektronske odpadke.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
On misli star, delujoč disk iz enega drugega računalnika.
Če tisti stari PC še dela, se lahko disk pripravi na "presaditev".
SYSPREP ali kaka navodila recimo tole. (to na brzino, kot izhodišče)

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Res sem imel presaditev "organa" (diska) v mislih. Programi so praktično isti na obeh.
Pač imel bo manjšo kapaciteto in starejši windows.