RaceChip?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Svojemu avtu bi dal malo svežega lufta pa bi si ubodel tole ali kaj temu podobnega:
http://www.racechip.com/

Se da nabaviti na ebay, poštnine ni, pošljejo iz DE.

Zdaj pa vprašanje ali ima kdo s tem kakšne izkušnje, ali obstaja kaj podobnega in priporočate?
Ne bi pa spreminjal tovarniških nastavitev ECU, bi raje samo priklopil. Da lahko potem kadar koli pač vzamem dol tole reč.

Mnenja, predlogi? Vsaka info je dobrodošla.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Mnenje? Ali proper čip pri uveljavljenem tunerju + valji pred in po posegu, ali nič.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Razlog za to pa je kakšen... ?

Minus pri tem, da mi prepišejo ECU je definitivno to, da ne morem nazaj na privzeto tovarniško vrednost.

Kako je z emisijami pa temi forami po čipanju? Več hp verjetno pomeni tudi bolj usran izpust? Kaj pa tehnični pa to?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Te magične škatlice delujejo tako, da fejkajo podatke s senzorjev in s tem "okrog prinesejo" ecu, da dvigne boost, spremeni vbrizg, itd. Ne verjamem, da je s tem možno doseči optimalno delovanje motorja.

Tudi po pravem čipiranju se da naložiti nazaj originalne mape, čeprav ne vem, zakaj bi to želel, če je čipanje narejeno tako kot je treba.

S profi mapo se imho ni za bati, da ne bi šel čez meritve na tehničnem. Tudi zato se izbere uveljavljenega tunerja, ki ima dobre mape in ve, kaj dela.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Zato ker so navedbe na linkani strani BS. Tisti, ki se mu vsaj malo sanja o motorni elektroniki, bo vedel, da nakladanje o "powerful Microprocessor" nima nobene teže. Še bolj pa to, da je vsaka "močnejša" serija RaceChipa tudi malo bolj napihnjena na videz. Komu na čast že? Lažnivca za približno povečanje moči in navora ne bi maral imet, če je še kak DPF v igri pa še toliko manj....

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Tnx vsem za info. Sicer pa je teh strani kar nekaj, sem našel še tole... http://www.italianspeed.eu/
Zaenkrat se bom verjetno kar vzdržal. Bom raje naslednjič kupil avto z malo več hp pa je
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če že misliš kaj delat naredi kot se šika drugače raje pusti pri miru. Na dolgi rok bo mnogo ceneje zate.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
na www.chiptuning.si sem našel neko tabelo, da lahko pridobijo 10hp in 13nm navora - torej serijsko 100hp/127nm, po čipanju, 110hp/140nm. ravno toliko moči se mi zdi, da bi bilo idealno, ker avto ob klimi malce počepne, ne vem pa kaj to prinese glede zanesljivosti potem ... sem sicer poslal povpraševanje, ker nimajo napisane cene ...
tongue-1.gif

sem pa imel takšno moč in navor v starem avtu in mi je bilo vrh glave, zato sem vprašal ...
tongue-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Mogoče ima Honda malo več lufta
smile-1.gif
Vem, da pri Renault 1.6 NA bencinarju pridobiš okrog 5KM.

Si mogoče gledal na tujih forumih, če ima kdo izkušnje s čipanjem takšnega motorja, kot ga imaš?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Generik pravi:

Minus pri tem, da mi prepišejo ECU je definitivno to, da ne morem nazaj na privzeto tovarniško vrednost.

Kako je z emisijami pa temi forami po čipanju? Več hp verjetno pomeni tudi bolj usran izpust? Kaj pa tehnični pa to?

Ne prepišejo ga. Shranijo ga, gor ti pa nov ECU naložijo.

Tle si preberi: https://www.chipfactory.at/

tuning86

Zelenc'
13. jun 2016
1
0
1
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Svojemu avtu bi dal malo svežega lufta pa bi si ubodel tole ali kaj temu podobnega:
http://www.racechip.com/

Se da nabaviti na ebay, poštnine ni, pošljejo iz DE.

Zdaj pa vprašanje ali ima kdo s tem kakšne izkušnje, ali obstaja kaj podobnega in priporočate?
Ne bi pa spreminjal tovarniških nastavitev ECU, bi raje samo priklopil. Da lahko potem kadar koli pač vzamem dol tole reč.

Mnenja, predlogi? Vsaka info je dobrodošla.

Pozdravljeni . Kupil sem ga za Alfa Romeo 159.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Ostalega ne bom komentiral, ampak ko sem videl, da gre poraba dol za 20% sem skoraj padel dol s stola od smeha.
Mnjah...
Tale prodajalec bi lahko prodal patent proizvajalcem in se ne bi več rabil ubadat s prodajo, itd. teh zadev, ker bi od proizvajalcev potegnil več sto milijonov. Namreč ena škatlica za verjetno 5EUR butne porabo dol za 20%
hysterical-1.gif
, proizvajalci pa mečejo milijarde v razvoj dragih sistemov, da zmanjšajo porabo za par gramov CO2-ja. Eh ja.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Sem ga kupil za motor 1.4 tdci....sranje da vecje ne more bit.
Enostavno samo pritisk pojaca,nekaj casa deluje pol pocasi zhebe stvar.
Ne priporocam

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz..sem imel nekaj podobnega na kii proceed 2.0 crdi, na valjih pokazalo 172-176 konjev (ne spomnim se več točne cifre), fantje niso verjeli, več kolikor z njihovo mapo
smile-1.gif

Brez problema odvozil nekih 10-20.000 km, potem pa menjal avto.

Box je takrat (groupbuy) prišel pod 100 eur.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Haha, res je bila priceless faca folka
hysterical-1.gif

BTW, za mečke se kaj najde? 200cdi? 136ps..toliko da mal več ven porine in ni k.. Bi dal delat optimatizacijo elektronike, pa žal "ni opcija"

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Haha, res je bila priceless faca folka
hysterical-1.gif

BTW, za mečke se kaj najde? 200cdi? 136ps..toliko da mal več ven porine in ni k.. Bi dal delat optimatizacijo elektronike, pa žal "ni opcija"
Glede na to, da dvomim, da svoje avtomobile čipate zato, ker z njimi dirkate po dirkališču in je tam pomemben vsak konj, močno upam, da razumete, da ni glavni point čipanja (ok, sem se morda tukaj zapletel, ker to je le Alter scena in so tukaj sami nadvozniki
grin1.gif
) koliko KM avto ven ''porine''. Temveč koliko KM avto ven spravi, brez da bi to (pretirano) vplivalo na življensko dobo motorja in ostalih pritiklin (recimo dvomasni vztrajnik, sklopka, itd.).
Se je že na precej avtomobilih ''porivalo'' ven konje, potem je pa lastnik porival
grin1.gif
avto na servis, da so mu motor nazaj skupaj spravili.