Rabljeni predmeti

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
Zanima me kako je, če se odločiš, da bi prodajal rabljene predmete preko interneta. Napravil bi spletno stran in dodajal predmete na stran. Imam veliko rabljenih predmetov pa ne vem kam z njimi. Kakšni so pogoji za tako dejavnost?

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Načeloma ne bi smelo biti razlike napram bolhi, če boš jasno napisal, da gre za tvoje rabljene predmete oz. "male oglase". Pri prodaji novih predmetov so pa baje že preko bolhe včasih srečanja z inšpektorji.

Je pa vprašanje v smiselnosti tega početja. Bolho folk pozna in tja zahaja, da bo enako na tvojo stran, bo pa treba veliko marketinga vložit. Zakaj sploh, če že obstaja stvar, ki jo rabiš?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pogoj je potrpežljivost, ker skoraj ne bo obiska prvih nekaj let.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Začni prek bolhe, če vidiš da zadeva zalaufa potem pojdi preko podjetja. Če si takoj odpreš podjetje, si boš nakopal preveč nepotrebnih stroškov za dejavnost, ki jo tako ali tako lahko legalno opravljaš preko bolhe.

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
mene zanima, če bi jaz kupil zanimive predmete in potem prodal naprej preko internete strani

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj to lahko na bolhi počneš, ne se takoj v stroške in birokracijo metat, razen če ti je do sadomazo variant

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
Sej to me zanima samo informativno. Prijatelj zbira stare predmete in odločil se je, da bi napravil internetno stran, da bi se na tej strani prodajalo in kupovalo (samo starina). Zanima me pogoji, šola, s.p......

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mogoče je tu še najbolj na mestu klic na tržni inšpektorat. Brez heca. Razložiš, kaj bi rad počel in na kaj bi bilo potrebno pazit. Predvsem ciljam na prodajo preko interneta, kjer ima kupec 15 dni časa, da vrne blago - vprašanje je, če to velja samo za nove ali tudi za rabljene predmete.
Sicer mislim, da bi zadoščale vpisane dejavnosti G47.790 Trgovina na drobno v prodajalnah z rabljenim blagom in/oziroma G47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu.
Mogoče bi bila za začetek bolj kot lastna spletna trgovina primerna Bolha (bistveno večji doseg). Če se tam registriraš kot prodajalec (firma), mislim, da tudi inšpektorji nimajo kaj dosti opletat. Po moje bolj iščejo prodajalce z novimi, nerabljenimi artikli, ki nimajo registrirane dejavnosti.
Vse dejavnosti po SKD najdeš tule: http://www.stat.si/klasje/tabela.aspx?cvn=5531
Nekih posebnih pogojev za izobrazbo ni. Če lahko odpreš s.p., je to to.

Srečno!