Rabljen prenosnik

vejca

Pripravnik
Nisem sigurna če tema paše sem pa jo lahko moderator prestavi.
Doma imamo dva računalnika ki sta že v letih in tudi precej "uboga". Malo sem razmišljala da bi enega zamenjali s prenosnikom, Ker na žalost za novega ni denarja bi kupila rabljenega. Rabili bi ga predvsem za potrebe šole, poslušanje glasbe in za internet. Prenosnik pa bi bil tudi idealna izbira da tisti ki ga rabi si ga pač odnese v svojo sobo. O prenosnikih pa ne vem skoraj nič.
Zanima me tudi če ima kdo od vas doma kak primeren prenosnik in ga proda po ugodni ceni. Ni potrebno da je oh in sploh, ampak da je primerno ohranjen, da ni obtolčen in da dela brezhibno. Da ne bi imela še ne vem kakih stroškov s popravilom.
Rada bi tudi vedela na kaj naj bom pozorna če kupujem rabljenega pa kakšne so cene rabljenih.
Vsaka informacija je dobrodošla.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Ti povem, da rabljenega preosnika, solidno zmogljiv za vse našteto zgoraj, plus zahtevnejše programe, dobiš za 250-300€, več jaz nebi dal. Poglej na Bolhi, imaš lepo ohranjene za ta dnar. 2 meseca nazaj sem si kupil omenjen laptop in sem prezadovoljen, gre pa izključno za pisanje seminarsk, internet, filmi in glasba.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Predvsem poglej, da je kakšna znana znamka: HP, Sony, Lenovo (oz. IBM), Dell, Toshiba.

Koliko pa bi odštela za njega, ti bomo že kaj poiskali na Bolhi - pa odkod si, da nisi iz Kopra, mi ti bomo pa poiskali laptop iz MS
wink-1.gif

PS: Tema pa res ni v pravem forumu, bo moderator sigurno premaknil.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zakaj ne kupiš novega.
Nakup rabljenega prenosnika se mi zdi zelo riskantna stvar.
Poglej malo za cene čez meno(Avstrija), novi se dobijo že za 370€

vejca

Pripravnik
Novega ne morem kupiti ker nisem toliko finančno sposobna, niti ga trenutno mož ne more vzet na kredit ker mora najprej en drug kredit odplačat. Zato iščem res nekaj ugodnega. Saj ne rečem da se novi dobijo že za 400€ ampak če ne gre ne gre.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kaj pa kakšna siol varianta z subvencioniranjem ne pride v pošev?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jest sem tudi nekaj časa gledal za rabljene prenosnike prebral čistovsaki oglas in sem dostikrat zasledil, da se kar veliko kvarijo. Prodam notesnik v okvari. Popravila so sigurno draga.

Raje kupi PC oz.obvezno novi prenosnik stane malce manj, kot 400 evrov.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Sm že v eno od tem pisu da mi je kolega svetoval nakup HP (v srednje cenovnem razredu) ker se izredno malo kvarijo napram drugim če se sploh pa tudi rezervni deli so cenejši.... Kolega je pa serviser Laptopov biu tako da nekaj mora biti na tem.

Sm si kupu HPja in lahko rečem
zmaga.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Tušu prodajajo Acer laptop za 370€ - Celeron 2.1 GB, 1 GB RAM, 160 GB HDD, za povprečnega uporabnika več kot dovolj.

Pa to je ja 88k SIT, včasih je bil za 160k najcenejši... A jih bodo čez 5 let zastonj delili?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem pregledal lani trg, da sem si našel svojega za celih 260EUR. Je Compaq, business klasa - to ti iščeš, lepše ohranjene poslovne notebooke. Ker to, kar folk kupuje kot poceni stuff, žal ni narejeno za delo več kot 2 leti, torej bo tebi kvečjemu kaj crknilo. Moj je star 4-5 let, pa imam pentium-m proc (važno, da ne kuri ogromno in se ne segreva). Pa tudi pri vzdrževanju razne opreme sem videl ta (in starejše) model in so jih imeli recimo najprej starši za službene, potem jih pa odkupili in dali otrokom za doma.
Baterija je verjetno zmatrana, ampak se navadiš pač vlačit s sabo polnilec, business imajo ponavadi kakega manjšega kot kaki cheap notebooki, ohišja so trpežnejša, .......

Crknil mi je sicer disk, ampak sem ugotovil zakaj in bi lahko zadevo preprečil. LAhko rečem le, da je pregrevanje sovražnik večine elektronike. Zato pač pazim da je na trdni ravni podlagi da luft lahko kroži. tako ga imam sedaj že leto in pol.

Kot je že bilo rečeno, glej firme, najdlje sem videl delovati Dell-e, Compaq, Toshibe, IBM. Konstantno kvaliteto je držal najbolj IBM, Dell ima dobre in slabe modele, Compaq isto, edino HP bi se vsaj jaz izogibal, glede na to da sem videl že z novimi dovolj problemov, da se njihovih notebookov ne dotaknem več.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Acer
ne-ne-1.gif
full reklamacij pa draga popravila (nažalost, najslabši prenosnik)

Ne, to je ziher HP (izjava serviserja ki je popravljal več znamk, mu je bila najbolj všeč HP - poceni komponente ki jih je lahko drago zaračunal), Acerja je imel bratranec, precej ga je zdelal, nič pazil, stvar pa kar delala in delala... Je pa verjetno bolj izjema kot pravilo...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V Tušu prodajajo Acer laptop za 370€ - Celeron 2.1 GB, 1 GB RAM, 160 GB HDD, za povprečnega uporabnika več kot dovolj.

Pa to je ja 88k SIT, včasih je bil za 160k najcenejši... A jih bodo čez 5 let zastonj delili?

dejte mi s TOLARJI 2 LETI JIH NI VEČ !!!!!!!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da ni več tolarjev??? Nisem opazil
bonk.gif

Daj obdrži take komentarje za sebe, misliš da smo tak glupi da ne vemo, da ni več tolarjev?
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Se po moje bolj splača it na bolho in dobit kakega "rabljenega" Vostra A860 za 350-400€. Če si že v tej cenovni kategoriji. "rabljenega" zato ker so še eni originalno zapakirani :D.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Jaz cen rabljenih ne poznam, ti pa svetujem premislek v smeri 1,5 - 2 leti starega prenosnika s 3-letno garancijo. Dejstvo je, da se te škatle precej rade kvarijo, popravilo pa ni ravno poceni. Največkrat se niti ne splača popravljat, sploh pri cenejših.

Sedaj je samo vprašanje, kateri prenosniki so imeli tako dolgo garancijo. Za Dell in HP vem, da lahko garancijo dokupiš (tudi za cenejše modele) in precej ljudi se je odločilo za to.

Še vedno pa ne vemo kakšen je tvoj budžet?

B.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Ma...moj 4 leta stari asus še kar dela, če mu ne bi skuril napajanja za baterijo bi ga sam prodal
smile-1.gif

Če je dober prenosnik drži komot "do uničenja", problem so prenosniki, ki že kot novi niso ne vem kaj.