rabim zvok! :D

tomi

Guru
1. sep 2007
18.524
9.771
113
40
MB
torej, ker sem ostal samo na prenosniku, mi zdaj računalniški 5.1 ne koristi glih prida, dobra USB zvočna bi bla okol 100 €, pa zvočniki niso nič posebnega, zato zadnje čase dosti poslušam glasbo kar preko usb ključa na tvju kjer pa seveda zvok ni to to.

slišal sem igrat tak setup, pa se mi je zdelo zelo dobro + tega je možnost kasnejšega dokupa zvočnikov da pridemo do 5.1
smile-1.gif

http://www.mimovrste.com/artikel/1200043616/av-sprejemnik-onkyo-tx-sr508-crn
http://www.mimovrste.com/artikel/1210039925/par-zvocnikov-heco-victa-500-palisander

en znanec mi je sicer omenil, da naj nebi bil ojačevalec dovolj zmogljiv za te zvočnike
confused-1.gif

nisem nekak v tem, obstaja kaj druga v tem cenovnem rangu za cca 500 €
confused-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
HECO vzemi raje trosistemce za fronte. Tudi pri Victri je kar nekaj povprečnim ušesom slišne razlike.
Reciver je načeloma povsem OK a optimum za domačo rabo je nekaj v rangu 609 kot je omenjeno pos više.
Se pa povezovanje hitro zakomplicira, če ni 1.4 HDMI (3D).

mal poglej na www.avforum.si , je kar nekaj debate okoli reciverjev in zvočnikov

tomi

Guru
1. sep 2007
18.524
9.771
113
40
MB
saj victa 500 so trosistemci
confused-1.gif

kaka pa je razlika med nr509 pa sr508

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
2 in pol jih štejejo pri HECU, če prav vem

glede onkia pa nisem domač
bo treba primerjavo pogledat (NR, SR) "9" je sezono mlajši

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
NR oznaka pri onkyou pomeni, da ima mrežni priklop.
za 509 ne vem kaj vse omogoča, 609, pa zna predvajat musko s pc-ja, internet radio in meni top-shit zadeva, da ga lahko upravljam preko wifi na android telefonu.
pa tudi musko s telefona lahko kar preko wifi predvajaš na njemu;)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.524
9.771
113
40
MB
aham, gledam pravkar pa tudi nr509 omogoča streamanje, morem bol podrobno primerjavo naredit med 509 pa 609 ker razlika v ceni ni zanemarljiva
d055.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Mrežni priklop na resiverju je kar uporaben. Nimam pa pojma kaj Onkyo ponuja prek njega.

Denon (4310) recimo omogoča poleg zajema radijskih postaj tudi upravljanje prek HTML vmesnika (browser) znotraj lokalne mreže (PC/tablica/telefon,... kar je seveda neodvisno od OS-a na njih). Kar je predvsem prek ekrana na dotik veliko bolj priročno kot priloženi ali univerzalni daljinec. Kaj je v novih generacijah nisem na tekočem. Omenjeni je star 2 generaciji.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
onkyo ne omogoča preko web broserja ampak samo preko android app, in mogoče preko iphona-nisem preverjal.

Evo en primer od včeraj ko se mi je smejalo, ko otroku ko dobi čokolado:)
Se vržem na kauč, se spomnem na en dober komad ampak ga še nimam. Grem s telefonom na YT, potegen dol video v HD, pretvorim v mp3 in si prižgem radio ter poslušam ta komad na full:) Da se razpoloženje ni nehalo, sem potem takoj rekel radiu naj mi špila musko, ki je na pc-ju, ugasnil luč in prižgal lučke na smrekci:)) Vse to preko telefona s kauča;)
ok kvaliteta yt->mp3 res ni v flac, ampak za tisto prvo zadovoljstvo je blo ok:)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
www.sky.fm radio; proti plačilu zelo solidna kakovost 256k mp3 ali 128k AAC-HE, je pa cca. 40 tematskih postaj brez čveka

se splača dat 5$ mesečno oz. vzet kar letno ali dvoletno z rabatom, sicer odvisno od razmerja $-€ ker je obračun v $
tudi to ni flac ampak je zelo zelo blizu
nisem pa še našel variante, da bi direktno z reciverjem zajemal te "premium streame", ne podpira prijave na server

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
onkyo nima sky.fm. tudi vsi na seznamu/sliki ne delajo pri nas. pač te pravice med usa in eu se ne morjo zment.
če pa znaš kak po hekat, da prideš direkt do stream linka pol pa bi ga načeloma lahko poslušal. Gledam da premium lahko poslušaš v winampu in wmp, tko da premium bi mogoče še šlo s kakim linkom od winampa.

če je vreden denarja pa težko rečem. jst ga poslušam v službi - tophits. kjer mi je bolj pomembno da mi nekaj po tiho ropota:)

da bi pa snemal streame preko radia pa res močno dvomim, da bi šlo.