R5-benz pumpa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
kje ima ta rjavica benz pumpo. V rezervoarju? Koliko je dela da se jo zamenja?
Hudič kot zgleda stane 100 evrov, avto pa vreden toliko kot je vredno zavarovanje.

Bo treba dat avto na odpad? Pa niti 110kkm nima

Če kdo kaj preverjenega proda za ceno pod jurja v okolici LJ naj ZS. Naj bo manjše, švoh bencinar

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kje ima ta rjavica benz pumpo. V rezervoarju? Koliko je dela da se jo zamenja?
Hudič kot zgleda stane 100 evrov, avto pa vreden toliko kot je vredno zavarovanje.

Bo treba dat avto na odpad? Pa niti 110kkm nima

Če kdo kaj preverjenega proda za ceno pod jurja v okolici LJ naj ZS. Naj bo manjše, švoh bencinar

R5 five jo ma pod rezervarjem popolnoma ločeno in je ni problem zamenjat. Načeloma paše tudi od kakšnega drugega voza.
Na kakme odpadu bi jo dobil za drobiž pomoje.
Campus pa nima električne pumpe ampak mehansko - če se ne motim nekje v bližni motorja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pri Campusu skor ziher ni crknila pumpa. Če avto ne pali, je bolj verjetno nekaj z iskro (platine, cinšpula, nekje na frgazerju ma tudi EM ventil ki odpre oz. zapre dotok goriva).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jap. Pumpa je mehanska na bloku motorja. Prvo preveri platine, ker so te najpogostejši vzrok za nedelovanje tega avta. Ali preperi plastika, kjer gre kabel na kondenzator ali pa so toliko znucane, da več ne delajo. Če se prav spomnim naj bi razmak kontaktov v najbolj odprti poziciji znašal 0,6mm, a tole pišem res na pamet, ker sem zadnjo petko štelal več kot pet let nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Avto je pred eno uro vzgal brez sravfanja (mal trokiral, kadil, ampak potem pa bp). Kaj je vceraj pocel foter in brat ki je nasel prazen benz filter ne vem. Pumpo sem pa nasel med hladilnikom in blokom

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
So ga "zazaugali" mogoče. Je pa tudi možno da platine zezajo - ko so čisto na meji je že razlika v temperaturi dovolj, da enkrat delajo enkrat ne. Ni bilo malo primeriv ku zjutraj avto ni vžgal, popoldne pa bp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
V petek je spet onemela. Bo treba nekoga dobit da pogleda te platine. Jaz se na to ne spoznam, pa tud vceraj zvecer ob 9 se mi dalo zajebavat pa gledat ce ima iskro....

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
"nekje na frgazerju ma tudi EM ventil ki odpre oz. zapre dotok goriva" - eden najpogostejših problemov pri campusu je pr tem in zamašena diza!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
pa ta EM ventil ko crkne, trajno crkne? Ker enkrat smo jo že zbudili kot sem napsial, oziroma se je kar sama naslednji dan

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tu bi lahko bil slab kontakt - kabelček je samo nataknjen nanj. Vendar dvomim da je to to, ker ta ventil zapre samo dotok bencina v dizo za prosti tek če se prav spomnim. Če imaš zaug in dodaš malo gasa bi avto v vsakem primeru moral vžgati.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Kaksna fora je s preizskusom sveck? Na kaksno "maso" jih moram nasloniti in na kaj ne smem da preverim iskro. Sumim cink spulo(vzogalno tuljavo) Vem da je ena fora pri novejsih avtih, petka mislim da jo lahko naslonim na blok. Grem jutri domov pa se za pol ure zakopljem vanjo. Fotru se jebe.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, na blok jih nasloniš. Daj ko boš rihtal preveri kable do kondenzatorja na frtajlerju in snemi razdelilno kapo in rotor ter preveri razmak platin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Sedaj moram še nekako ugotovit kako zmerit 0,6mm razmaka. tistih lističev nimam, oziroma s čim se že to meri? poročam zvečer ugotovitve.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Za 0,6 razmaka (to je takrat ko je kontakt odprt, ko je platina na "hribčku" srednjega rotirajočega dela ne rabiš nujno orodja. Če se ti na oko zdi da razmaka ni, ga povečaj na vijaku za en obrat in ima da vžge. Točno lahko štelaš kasneje. Če ti avro vžge, ga lahko k meni pripelješ (Horjul) pa ti ga zrihtam.