Q10 50mg kapsule

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Ali je to prehransko dopolnilo ali zdravilo niti ni toliko bistveno, je pa precej opisanih pozitivnih stvari o teh kapsulah , da ne naštevam ostalih oblik (sirup, tablete ,kapsule, itd.). Žena je ob dopoldanski tv oddaji poslušala nasvete strokovnjaka in odločili smo se da zadevo preizkusimo tudi v praksi. Človek bi pomislil kako preprosto je Q10mg preprosto kupiti, pa vsaj po mojem ni tako, ali pa se motim.Q10 50mg najdemo veliko vrst in lahko kdo svetuje kateri je boljši, pravi ? Tudi vizualno je občutna razlika (barva, velikost kapsule). Tudi vprašanje, ali lahko uporabljam tudi različne kapsule sicer Q10 50mg med seboj glede na proizvajalca (Senzilab, itd.).

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kolikor sem jaz prebrala o tem:

Če ni nekega bolezenskega stanja, ki bi pokazalo na pomanjkanje Q10 encima, samo jemanje le tega ni smiselno.
Kolikor so do sedaj ugotovili (to področje tega koencima je zelo malo raziskano - večina temelji le na domnevah) je biološka uporabnost Q10 je omejena. Privzem poteka le v krvi, krvnih žilah, jetrih in vranici, v drugih organih pa večinoma ne.

Zanimivo pa je, da je privzem močno povečan, kadar pride do pomanjkanja. V primeru hudega pomanjkanja Q10, ki je posledica napak pri encimih, so mišične in organske funkcije drastično izboljšane z dodatki Q10, kar kaže na večji privzem v tkiva v tem primeru. Torej naj bi bil privzem odvisen od stopnje pomanjkanja v tkivih. (citat iz Wikipedije).

Pravijo, da kadar gle za kliničen primer (bolezen) so dovajali v telo približno v 100mg na dan.
Drugače je priporočeno okoli 30mg na dan.

Nihče pa ne govori o tem, da bi teg 30mg na dan kakorkoli pripomoglo k našemu zdravju, vitalnosti...saj kolikor je do sedaj znano, je telo odjemnik ketga Q10 bolj ali manj le v bolezenskih primerih, ko telesu le-tega res primanjkuje.
V normalnih okoliščinah telo vnešenega Q10 skoraj ne sprejema.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Priporočilo v EU je 30 mg , samo v USA pa je skoraj 10 x večje .

Sam sem precej preštudiral zadeve okoli Q10 in menim, da doze pod 100 mg ne morejo zaznavno vplivati na telo.

Sam ga nekako najceneje kupim na Ebayu, vendar izključno takega preverljivih znamk, in navadno iz kake angleške trgovine, kjer imajo kljub EU zakonodaji tudi "močnejše" doze.

http://www.ebay.de/itm/CoQ10-B...=item3c9e42014b

http://www.ebay.de/itm/CO-ENZY...=item35cdfa7257

tudi močnejše so :

http://www.ebay.de/itm/CO-ENZY...=item4855cff6c0

http://www.ebay.de/itm/Coenzim...=item2a3497ee0b

Izredno pa odsvetujem na Ebayu nakup pri trgovini Vita store iz Anglije, ker sem imel sam zelo slabe izkušnje z njimi.

Nazadnje urejeno:

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Kako pa vemo da gre za pomanjkanje Q10 encima? Po oddelanih polnih delovnih letih dela ob nizki pokojnini in niti slučajno idealni zdravsveni oskrbi,kjer je zdravje vezano na globino žepa je opis delovanja Q10 pravi obliž na tegobe ki jih prinaša starost. Sicer bom poizkusil mesec dni kaj bo prinesla uporaba teh kapsul,se mi bo zmanjšal krvni tlak,itd da ne naštevam dalje.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jemljem samo od te znamke, kupim na ebayu.

283-735-large.jpg

najprej sem jemal dnevno 100mg kapsule in nisem kaj občutil. Naslednjič sem kupil 200mg kapsule in to občutil kot efekt "preveč popite kave".

Zdaj spet raje jemljem 100mg kapsule, ker pri 200mg sem imel preveč energije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj zdravstvene težave niso povezane s slabim zdravstvom, ampak v ljudeh samih.

Več je treba na sebe dat, pa ne bi smelo biti nekih "starostnih" bolezni oz tegob. In to "več je treba na sebe dat" niti ni tako težko, kot si večina predstavlja.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Spirit, ali lahko nekaj preveriš, na tem tvojem izdelku, moti me napis Q-SORB, namreč mnogi proizvajalci goljufajo in navajajo, da je njihova količina na kapsulo npr 100mg ekvivalent, kar pomeni, da imajo oni morda v kapsuli samo 30 mg, samo, ker je ta "kao" bolj topen in se bolje veže na organizem, naj bi bil primerljiv z takim 100mg / kaspulo navadnim. Žal sem bral, kar nekaj kliničnih študij različnih oblik od topnega v olju, prahu ...., ki pa različne absorbcije v organizem niso nepristransko potrdile.

Torej poskušaj preveriti droben tisk, ali je kje navedena dejanska količina, kaj je v kapsuli in če je res 100 mg, je to potem OK.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

Pravijo, da kadar gle za kliničen primer (bolezen) so dovajali v telo približno v 100mg na dan.
Drugače je priporočeno okoli 30mg na dan.

Težko verjamem.

Sicer pa je tu en slovenski članek na to temo: Q10

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
naj bo hrana vaše zdravilo pravi pregovor, potem ne potrebuješ ničesar, moj oče je star 64 let in naredil 2x letno kuro in pravi da se mu pozna pri moči, jemlje pa 50mg, ker 30mg so premalo, dobro bi bilo,če bi napisali koliko ste stari,ker en 30 letnik ne bo občutil razlike in tudi efekta ne bo , najcenejše in najboljše zdravilo pa je spanec, verjemite, če premalo spite ne boste tega nadoknadili z nobeno tableto, telo se res navadi na manj spanja kar pa ne pomeni,da ga ne potrebujemo več

lp