Puzzle na steno...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

enkrat vem da je že bilo nekaj govora, pa ne najdem teme... imam eno puzzlo, skoraj sestavljeno (še dve luknji ma
tongue-1.gif
), pa je ne bi podiral, ampak bi jo na nekaj nalepil in dal na steno. Je to že kdo od vas počel, kako se zadeve lotit? Na kaj lepit, s čim?

Lp
Peter

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mi smo nalepli 5000 na takšno ploščo, kot so zadaj v omarah (ne spomnem se slovenske besede - šperplata)

dobi se eno tako lepilo za puzzle, da se skup drži, mislim da prav od ravensburga(sigurno majo v ToysRUs, pa tud pri nas se kje dobi)

potem pa vse skup z lepilom gor na plato, enim univerzalnim pač

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Kaj pa če jih daš v steklo brez okvirja? Če ni prevelika zadeva, ker si s temi stekli malo omejen glede na dimenzije

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vse skupaj obrneš, sem uporabil kar prozoren neostik, zalimal preko časopisni papira, toliko da je zdava na mestu, obrezal,potem pa vsa skupaj v tisto steklo ko je za slike in plakate. pa je fuL ljepo. šlo pa je za ta klasično 1500 varianto.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ja, imam ne preveliko zadevo, normalnih 1000 kosov, samo da je vertikalna (ozka, visoka). Zaradi "čudnih" dimenzij tudi nimam pojma, kje bi dobil kak okvir za sliko, ki bo pasal. Mi je bila pa prva ideja šperplata, samo ne vem kako debelino bi vzel...

Ima kdo kako sliko kako potem to izgleda na steni, mislim predvsem na obliko okvirja, ne morem se odločiti, ali bi pustil kak mm roba in ga pobarval, odrezal točno...

@Garfildd: ja, sestaviš in poj gledaš...trajno. No, vsaj ne bi tega še enkrat sestavljal, ker res traja da sestaviš celo mizo raztresenih koščkov v celoto
smile-1.gif

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi smo jo zapelal na šperplato, potem pa dal čez steklo..stisnili in odnesli narediti okvir.
seka stari.
se nben več ne jebe s sestavljanjem tega.
to je en tak sport k hribolazenje. greš gor, da bi šel lahko dol.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti nimam pojma...ker je tega že nekaj let.

ves kaj lajko probas
mas ene take ovirje, k so steklo, pa neke sponke..no ti naredis steklo..pol pa zrihtas sponke in anredis.

mogoce steklarsvto moste

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled

Jaz imam že kar nekaj sestavljank v okvirju
cheer.gif

Obstaja lepilo (Ravensburger puzzle), ki ga s čopičem namažeš po sestavljanki in sestavljanka bo ostala trdna. Ne rabiš je nikamor nalepit (na nobeno leseno ploščo). Potem pa kupiš takšen okvir, ki je sestavljen spredaj iz stekla in zadaj iz lesene plošče (nima okvirnih robov) in v sredino položiš sestavljanko ter pri straneh zapneš s takšnimi kovinskimi zaponkami (saj si sigurno že videl takšen okvir).
Oboje, lepilo in okvir imajo sigurno v vsakem večjem Sparu (in ne v Mercatorju). Jaz sem oboje kupila v Sparu v City parku.

Vse skupaj te ne bi smelo priti več kot 25€ (odvisno od velikosti sestavljanke)....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če se lahko malo uštulim v tole temo...

Ravno zaradi problemov z lepljenjem imam zelo rad lesene sestavljanke. Je pa velik problem zadevo dobit. Seveda govorim o 500+ kosov puzzlih, ne o otroških. Torej takšnih. ki imajo posamezne koščke debele okoli 5mm in je sprednja stran že lakirana. Ko stvar enkrat sestaviš, ko lahko brez problema primeš za rob in dvigneš (in ne bo razpadla).

Imam eno Ravensburgerjevo s 1000 kosi (zemljevid sveta), ampak nikjer ne najdem kaj podobnega. Any idea?