Puščanje prednosti

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zgodba je takšna.....
bonk.gif

nekdo zapre svoj pas, ker zavija levo in mora čakat kolono, da lahko zapelje čez cesto....ker en od nasproti vozečih vidi, da se je nabrala že ornk kolona za tem avtom ki zavija, upočasni in poblenda da lahko ta varno zapelje žez....ko zavijajoči vidi da mu je ta poblendal in upočasnil brez slabe vesti zavije levo na parkirišče....tudi jest bi speljal, pa mislim da ga ni tu da nebi....
ko oseba parkira in izstopi doživi presenečenje...policajski avto stoji zraven....ne bom omenjal samega postopka polnega uzvišenosti in arogance.....nagrada za to kriminalno dejanje prečkanja levega pasu je: 300€ + 5 PIK...obtožba: IZSILJEVANJE
še to.....zgodil se je ob prometni konici v ljubljani kjer noben ne vozi več od 10...
kaj narest?
confused-1.gif

P.S. zakaj imamo v Sloveniji take policaje?
jezen.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Mislim, da s tem ni nič narobe.......če mu oni jasno pokaže, da mu da prednost....še v avtošoli se to prakticira, če se še prav spomnim

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Prometna klutura se temu reče, kar je pa itak redkost pri nas in zgleda jo tudi policaji ne poznajo
bonk.gif

Če bi bil policaj đek nej še unim kazni napiše ki so ostali v križišču (ko nimajo več zelene), ker se jim preveč mudi in s tem zabašejo promet. Sam tega še nism slišal oz doživel
bonk.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kaj narest?
Vem, da je bl mal možnosti, ampak če se mogoče spomniš avto pa tablice, lahko na sodišču tisti pove, da te je spustil in da ni šlo za izsiljevanje
wink-1.gif
. Drugače pa na sodišču povpraši, pod kaj imajo oni izsiljevanje, pa povej svojo zgodbo...

Mi je pa kolegica, k dela v PP povedala, da jim gre zlo za nohte trenutno in sprejemajo skor vse ljudi.. Pogoj naj bi blo dobra telesna pripravljenost in starostna omejitev.. En 45 letnik je pogrnil pri obeh alinejah, pa so ga vseen sprejel...

Tko da, če imaš željo po jebanju naroda v glavo, se lahko sedaj vsak šaban zaposli pri policiji....
Žalostno, kakšno državo imamo...
frown-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
ampak če se mogoče spomniš avto pa tablice, lahko na sodišču tisti pove, da te je spustil in da ni šlo za izsiljevanje
wink-1.gif
.

Dovolj je da gresta pričat od tete moža prijatu in od babičine sosede francke sin ... (vsakemu se da za pir ali dva)

Pač se pove (resnično) situacijo z izmišljenimi osebami. Sodnik bo zamižal na pol očesa, če nima "storilec" na grbi že od prej kakšnih neprijetnih situacij v prometu.

Skratka svašta!
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Svašta res...
namesto da bi se opozarjalo-kaznovale tiste ki zapirajo križišča, oziroma da bi policaj z rokami usmerjal promet v križišču nam take pišejo...
Sicer se redko vozim v konicah po LJ, ampak mi je bila pred kratkim ena izkušnja več kot dovolj da sem spoznal "aroganco" voznikov (ne spuščajo levo pa da se hebeš, te raje trapasto gleda in žuga ko mu rineš v vrata, on pa se 1kmh pomika naprej...)največji štos je pa v tem da je 30 m stran bežigrajska policija,kjer si policaji grejejo riti, potem pa se za pol ure spravijo ven, napišejo nekaj zgornjih kazni in so opravili šiht

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Dobi "pričo" ki te je spustila in ni hudiča da zmagaš pri sodniku. Še prej bi pa konkretno pritožbo na komandirja PP poslal z navedbo da se je javil voznik ki te je spustil....pa da potem vidimo odgovor....

moje plače jim pač ne dam po nepotrebnem , zato da bodo oni potem flikal Šrotovo in Bavčarjevo potapljajočo barko....

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma ja, daš enmu znancu za pir, pa je
grin1.gif
Če se oni gredo take igrice, se pa pojdi še ti..

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
podobna zgodba se je zgodila znancu. pred leti, ko še ni bilo AC čez trojane, je on v blagovici zavijal levo, nasproti kolona, nakar mu poblenda tovornjak in ga spusti. nerodno je bilo, da je za tovornjakom vozil policaj, ki je videl samo, kako je tovornjak bremzal, ni pa seveda videl tovornjaka, ki je pred tem blendal. tako je tudi znanec dobil kazen zaradi izsiljevanja.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Torej, če policaji mislijo, da si v omenjenem primeru izsiljeval, je NJIHOVO početje totalno IZSILJEVANJE.
Izsiljujejo policaji, ne pa ti! Vsaj v tem primeru je tako. Ali je njim dovoljeno izsiljevati? Kakšne pa so v tem primeru sankcije?

Sam sicer podpiram, da je policija aktivna na cesti, sajje vse naokrog res preveč norcev. Sploh v naseljih, okrog šol, vrtcev...
Ampak podpiram POLICIJO ne pa INKASANTE!

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa poznate tisto finto ko te policaj ustavi pa ti reče da pokaži obvezno opremo in potem ko mu pokažeš opremo ki jo imaš v prtljažniku in je vse ok ti kar iz lepega miru začne pisat položnico da nisi bil pripet s pasom čeprav si bil.

Ali pa tisto ko ti gleda v dokumente ko imaš še prižgan avto pa čaka da preteče nekaj minut pa ti potem piše kazen ker nisi avta ugasnil.

So pač policisti (NE VSI) ki so izobraženi za pisanje kazni in ostalega ne znajo ali pa nočejo znat.......ko je pa potreba po lovljenju kriminalcev jih pa ni od nikjer.

Pa koliko da jih umre na cesti...250 letno....pomoje je dosti večji problem v samomorih ki jih je po 600 letno....in ni dvakrat za reč da se ne zgodijo tudi na cesti.

Je pa prav da so policisti na cesti ampak naj se obnašajo človeško in naj delajo red kjer je potreba ne pa kjer se da dobro kasirat.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Pa poznate tisto finto ko te policaj ustavi pa ti reče da pokaži obvezno opremo in potem ko mu pokažeš opremo ki jo imaš v prtljažniku in je vse ok ti kar iz lepega miru začne pisat položnico da nisi bil pripet s pasom čeprav si bil.

Ali pa tisto ko ti gleda v dokumente ko imaš še prižgan avto pa čaka da preteče nekaj minut pa ti potem piše kazen ker nisi avta ugasnil.

Takšne stvari so se vse zgodile tebi?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To s pasom smo gledali iz gostilne 30m stran ko je enemu znancu začel to pisat policaj...itak nam je potem povedal kaj je blo.....edino tip je znoru pa je policaju tisti kufr vrgu tam po tleh...........samo tip se vedno veže...ma tudi če samo avto premakne za 5 metrov....navajen da se pripne.

To s prižanim avtom pa sem bil kot sopotnik in nismo mogli verjet kar smo slišali...smo mislili da nas policaj zeza.

Pa še eno.....sem šel s praznim kombijem čez mejo in kombi je registriran kot tovorno vozilo.........vedno..vsa leta od kar ga imam se vozim na isto stan skozi mejne prehode kakor avtomobili in glej ga zlomka pred kratkim mi policaj na meji reče če hočem kazen za nepravilno razvrščanje.....meni nič jasno...sem gledal debelo....potem sem se komaj rešil kazni....za nazaj sem šel čez drugi mejni prehod in tam nobenih problemov.Sem pa naslednjič vprašal enega carinika in mi reče da mora vsakega tovornega popisat ki gre skozi pa tudi če je prazen.Pa imam samo trafika.

Tako da dejansko se ne ve kdo pije in kdo plača.