Punto l. 2001, 1.2 (44kW) bencinar,ne vžge

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Pobiram predloge, kaj bi lahko bilo vzrok. Crknil v križišču, vžgal ni več, niti na kable, "zavergla", ampak brez učinka. Bencina je še za skoraj poln tank, torej tudi to ni razlog.

Kaj je še možni vzrok? Bencinska črpalka, še kaj?
confused-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Zadeva je pri avtoelektričarju, jutri bodo znani izvidi. Ampak bi se rad psihično pripravil na stroške, ker ob menjavi bencinske pumpe po vsej verjetnosti ne bom skakal od sreče.
crazy1.gif
Ena diagnoza je sicer padla, od enega kolega, da naj bi bile krtačke, ampak glede na to, da avto "zavergla", je ta diagnoza verjetno napačna.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ma kake krtačke, če so krtačke avto ne "vergla", ampak se samo sliši vrtenje štarterja v "prazno", oz. je štarter "mrtev".

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
preveri vse varovalke, preveri, če se ob kontaku sliši znameniti "bzzzz" zvok bencinske pumpe, preveri, če svečka dobi iskro itn...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ma kake krtačke, če so krtačke avto ne "vergla", ampak se samo sliši vrtenje štarterja v "prazno", oz. je štarter "mrtev".

Verjetno govorimo o krtačkah zaganjača. Kako se lahko vrti v prazno, če so krtačke zanič?
17758-icon_confused.gif
Zaganjač se vrti v prazno če gre sklopka ali reduktor rakom žvižgat, ne pa če ima zanič krtačke.

Sicer pa ne more avto crknit med vožnjo zaradi zaganjača, pa tudi če cel proč odleti.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Namesto iskanja dlake v jajcu ( v mojem prejšnjem postu) se raje osredotoči na topic in pomagaj mosseerotu pri zagonu avtomobila. Kaj čem sedaj jaz opravljati tvoje delo?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Kaj pa kakšna loputa za zrak.....mogoče motorček šel papa....tudi ni poceni zadeva.......lahko je tudi kak kratek stik kje,,,pa se je računalniku svižilo......vzrokov je menda lahko več kot spolnoprenosljivih bolezni
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
ksz

Da poročam o diagnozi in problemu: sploh ni šlo za elektriko, zaribalo in razgonilo je ležaj "šponarja" za zobati jermen in strgalo jermen. Izjemna sreča pri tem je, da je avto 8-ventilec in ventili niso poškodovani. Zamenjana šponar in jermen in avto dela kot nov.

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Aha, samo ko si ga verglal, bi moral povedati da ne vergla normalno ampak zelo hitro, kajti če ti strga jermen in ti poskušaš zaverglat, se obrača samo glavna gred, odmična pa stoji in ni kompresije. Drugače maš pa srečo. Meni je isto strgalo zobati jermen na Tipo-tu. Samo da so se pri meni bati zabili ventile.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Točno tako je bilo, kot si rekel. Verglal je zelo na hitro, brez kompresije, elektrika je pa vsa delala. Mehanik mi je rekel, da menda pri tem modelu jermen ni tako problematičen. Večje težave in menjavo ventilov bi bilo treba izvesti, če bi imel 16-ventilca. Še dobro, da je stara gara.
grin1.gif