Punto l.2000-2002

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kakšne napake ima ta model puntota. Nagibam se na 1.2 motor. Bral sem o crkovanju elek.pumpe, težave s tesnilom glave, nekateri so menjal tud menjalnike, .... zasledil sem tudi podatek, da rjavijo po pragovih.

P.s. Če kdo ve za kakšnega se priporočam

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Imela od kolega žena, že pred leti je peljal avto na odpad...
tongue-1.gif

Zakaj rineš v ta špagetarski šrot? (Da nekdo kupi lančo, alfo, ferarija ali maseratija štekam, ampak tole?
confused-1.gif
)

Vsak polo in ibiza tega letnika sta v primerjavi z njim 2x boljši avto
uf-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
uf-1.gif

jaz sem se tega sranja tega letnika (2001) na srečo znebil že pred mnogimi leti

crkne vse, od menjalnika do mašine (1.4 s pripadajočim menjalnikom je terna), plus vse tisto, kar pri normalnih avtih ne crkne (po spisku vse ključavnice, vsi mehanizmi za stekla, vsi mehanizmi za odpiranje vrat). najbolj zabavno je, ko pelješ na uradni servis, pa ti možak pripali, saj to se nam pri pasatih ful dogaja
bonk.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kakšne napake ima ta model puntota. Nagibam se na 1.2 motor. Bral sem o crkovanju elek.pumpe, težave s tesnilom glave, nekateri so menjal tud menjalnike, .... zasledil sem tudi podatek, da rjavijo po pragovih.

P.s. Če kdo ve za kakšnega se priporočam

če je govora o servo volanu greta dva releja v motorčku. če znaš lotat je popravilo par €.
tesnilo glave na okoli 120k km. tak na povprečje rečeno. je pa smešno poceni materjal.
rjavijo spodaj na podvozju, tam ko je čep za podlaganje avta. Tam okoli najbolj.
To je pa tudi vse kaj je takega.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik tony pravi:
uf-1.gif

Pa kaj še, o Ibizi tistega letnika bi znal veliko povedat uporabnik @Brgo, ki pa žal ni več aktiven član foruma, kot se spomnim mu je crknilo dobesedno vse, pa je kupil od žlahte.

Mel tega Puntota, 1.2 sx fresh-klima, kar je bila redkost v tistih časih v tem rangu. Zakon avtoček, še danes se mi kolca za njim za vožnjo do službe. Kar crkne je zastonj, od dražjih popravil je samo računalnik-80€ obnova. Tesnila mi niso spustila, servo tudi ne-lahko zamenjaš doma z novimi relejčki za 4$. Z rjo ne vem kako je, po 9ih letih ob prodaji ni imel pikice in se verjetno še danes vozi. Poraba fajercajha. Je pa veliko odvisno kakšnega boš dobil, moj je bil v nulo, kolega pa ga je kupil na štajerskem in se ve koliko je bilo problemov.
uf-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Kje si ti dobil 1.4 v mk2? Redkost, da glava boli. Na avto.net je samo eden, sporting.

To si imel mk2b-2003+.

Nazadnje urejeno: